Αθλητισμός|01.12.2022 19:00

Μουντιάλ 2022: Ιστορική πρόκριση στους 16 για το τρομερό Μαρόκο - Τελείωσε πρώτο και αήττητο τον όμιλο

Newsroom

Ιστορική πρόκριση στους «16» του Μουντιάλ 2022 πανηγύρισε το τρομερό Μαρόκο, που ήταν ανώτερο από τον Καναδά και θα αγωνιστεί στα νοκ άουτ της κορυφαίας ποδοσφαιρικής διοργάνωσης για πρώτη φορά μετά το 1986. Και όχι μόνο πήραν τη σπουδαία πρόκριση οι Μαροκινοί μετά από 36 χρόνια, αλλά το έκαναν και με πρωτιά στον 6ο όμιλο.

Έτσι περιμένουν τα βραδινά παιχνίδια του 5ου ομίλου (Ισπανία, Ιαπωνία, Κόστα Ρίκα, Γερμανία, καθώς όλα είναι ανοιχτά για την πρόκριση) για να μάθουν τον αντίπαλό τους στον δρόμο προς τα προημιτελικά. Ως πρώτοι οι Μαροκινοί θα παίξουν με τον δεύτερο του ομίλου...

Βαθμολογία

  1. Μαρόκο 7 (4-1)
  2. Κροατία 5 (4-1)
  3. Βέλγιο 4 (1-2)
  4. Καναδάς 0 (2-7)

Μόλις στο 4ο λεπτό άνοιξαν το σκορ οι Μαροκινοί, όταν μετά την τρομερή γκάφα του Καναδού τερματοφύλακα Μπόργιαν, ο οποίος βγήκε από την περιοχή του και… έστρωσε στον Ζίγιες, που τον «κρέμασε» και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Πολύ μεγάλη ευκαιρία για τον Καναδά στο 15’ με τον Μπιουκάναν να μην προλαβαίνει την μπάλα στο γύρισμα του Χόιλετ, ενώ με την συμπλήρωση του εικοσάλεπτου το παιχνίδι είχε μεταφερθεί στο κέντρο με τον Καναδά να πιέζει για το γκολ της ισοφάρισης. Αυτό δεν ήρθε, αντίθετα το Μαρόκο κατάφερε να διπλασιάσει τα τέρματά του στο 23΄με τον Χακίνι να βγάζει βαθιά μπαλιά στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας, τον Εν Νεσίρι να αποφεύγει τα μαρκαρίσματα και να στέλνει την μπάλα στην κλειστή γωνία του Μπόργιαν για το 2-0.

Στο 33ο λεπτό το Μαρόκο βρέθηκε κοντά στο 3-0, αλλά ο Βιτόρια έβαλε την προβολή στο σουτ του Μπουφάλ και στο 41’, κόντρα στη ροή του αγώνα, οι Καναδοί μείωσαν σε 2-1 όταν ο Αντεκούγκμπε έκανε το γύρισμα στην περιοχή, ο Αγκέρ βρήκε τη μπάλα και άθελά του την έστειλε στα δίχτυα του Μπόνο.

Iσορροπημένο ήταν το παιχνίδι στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου με τον Καναδά να κυκλοφορεί την μπάλα κερδίζοντας μέτρα στο γήπεδο και να κάνει προσπάθεια να ισοφαρίσει και να πάρει τον πρώτο βαθμό στην ιστορία του σε Μουντιάλ. Προϊόντος του χρόνου οι Καναδοί ανέβασαν αρκετά την απόδοσή τους, ήταν καλύτεροι από τους αντιπάλους τους, αλλά δεν μπορούσαν να γίνουν απειλητικοί, τουλάχιστον μέχρι το 71ο λεπτό.

Τίποτα δεν άλλαξε ως το τέλος της αναμέτρησης που βρήκε το Μαρόκο να πανηγυρίζει μια μεγάλη πρόκριση και να κάνει όνειρα για τη συνέχεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Τότε ο Χάτσινσον έκανε την καρφωτή κεφαλιά, η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι, κατόπιν στην γραμμή, χωρίς να την περάσει, την επαναφορά ο Τζόνστον αστόχησε σε κενή εστία, επίσης, με κεφαλιά.

Μαρόκο: Μπόνο, Χακίμι (85’ Zαμπράν), Αγκέρ, Σάις, Μαζράουι, Άμραμπατ, Σαμπίρι (65’ Αμαλάχ), Ουνάχι (76’ Ελ Γιαμίκ), Μπουφάλ (65’ Αμπουκχάλ), Ζίγιες 76’ (Χαμντάλαχ), Εν Νεσίρι.

Καναδάς: Μπόργιαν, Τζόνστον, Βιτόρια, Μίλερ, Χόιλετ (76’ Γουόδερσπον), Οσόριο (66’ Λαρεϊά), Κέι (60’ Xάτσινσον), Αντεκουγκμπε (60’ Κονέ), Μπιουκάναν, Ντέιβις (60’ Λάριν), Λάριν.

ΜουντιάλΜαρόκοΠαγκόσμιο κύπελλοΚαναδάςΜουντιάλ 2022Παγκόσμιο Κύπελλο 2022ΚατάρΠαγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου