Αθλητισμός|02.12.2022 23:00

Μουντιάλ 2022: Έκανε... αγγαρεία αλλά τερμάτισε πρώτη η Βραζιλία που ηττήθηκε απ' το Καμερούν

Newsroom

Το Καμερούν πάλεψε αλλά έμεινε με τη χαρά της σπουδαίας νίκης που πέτυχε επί της αδιάφορης και ασύνδετης Βραζιλίας. Οι Καμερουνέζοι επικράτησαν 1-0 αλλά χρειάζονταν κι άλλο γκολ και δεν ήθελαν νίκη της Ελβετίας επί των Σέρβων στο άλλο παιχνίδι του 7ου ομίλου του Μουντιάλ 2022.

Έμειναν λοιπόν εκτός συνέχειας αλλά φεύγουν απ' το Κατάρ με το κεφάλι ψηλά, ενώ οι Βραζιλιάνοι που έκαναν... αγγαρεία, τερμάτισαν πρώτοι στον όμιλο καθώς επικράτησαν στην ισοβαθμία χάρη σε ένα γκολ περισσότερο που είχαν στη διαφορά τερμάτων απ' τους Ελβετούς (+2 αντί +1) και θα αναμετρηθούν στους 16 με τη Νότια Κορέα για μια θέση στα προημιτελικά.

Βαθμολογία

  1. Bραζιλία 6 (3-1)
  2. Ελβετία 6 (4-3) 
  3. Καμερούν 4 (4-4)
  4. Σερβία 1 (5-8)

Η Βραζιλία με εξασφαλισμένη την πρόκριση κι έχοντας παράλληλα σχεδόν βέβαιη και την πρώτη θέση, παρουσιάστηκε αγνώριστη συγκριτικά με τα πρώτα δύο παιχνίδια της στο Κατάρ. Ο Τίτε έκανε ολικό λίφτινγκ, έδωσε χρόνο σε πολλούς παίκτες που δεν είχαν παίξει μέχρι στιγμής, μεταξύ των οποίων και τον πολύπειρο Ντάνι Άλβες, ο οποίος έγινε ο γηραιότερος διεθνής στην ιστορία της Σελεσάο. Οι πολλές αλλαγές όμως μαζί με την έλλειψη κινήτρου, οδήγησε τη Βραζιλία σε ένα μέτριο ματς.

Οι Βραζιλιάνοι είχαν τις στιγμές τους στο πρώτο ημίχρονο με Μαρτινέλι στο 14' και στις καθυστερήσεις και με τον Ροντρίγκο επίσης στο φινάλε του ημιχρόνου, αλλά γκολ δεν βρήκαν. Απ' την άλλη, το Καμερούν, μολονότι καιγόταν για τη νίκη δεν μπόρεσε να πατήσει στην αντίπαλη περιοχή με εξαίρεση την κεφαλιά του Εμπό στο 45+2' που απέκρουσε ο Έντερσον. Αυτά είχαν ως αποτέλεσμα το 45λεπτο να λήξει ισόπαλο δίχως γκολ (0-0).

Στο δεύτερο ημίχρονο το Καμερούν άρχισε να παίρνει περισσότερο θάρρος αλλά και η Βραζιλία είχε ορισμένες καλές στιγμές. Γκολ όμως συνέχισε να μην βρίσκει. Τελικά το Καμερούν δικαιώθηκε για την αξιοπρεπή προσπάθειά του και στο φινάλε βρήκε το γκολ της νίκης με τον Βενσάν Αμπουμπακάρ, ο οποίος διαμόρφωσε το 1-0 στο 92'. Μάλιστα κατά τον πανηγυρισμό του δέχθηκε και δεύτερη κίτρινη κάρτα με αποτέλεσμα να αποβληθεί.

Καμερούν: Επασί, Φάι, Γου, Εμπός, Τολό, Ζαμπό Ανγκισά, Κούντε (68' Εντσάμ), Εμπουεμό (64' Τόκο - Εκαμπί), Τσούπο Μότινγκ, Ενγκαμαλό (86' Εμπεκελί), Αμπουμπακάρ.

Βραζιλία: Έντερσον, Ντάνι Άλβες, Μιλιτάο, Μπρέμερ, Τέλες (55' Μαρκίνιος), Φαμπίνιο, Φρεντ (55' Γκιμαράες), Άντονι (79' Ραφίνια), Ροντρίγκο (55' Ριμπέιρο), Μαρτινέλι, Ζεζούς (64' Πέντρο).

ΚατάρΜουντιάλΜουντιάλ 2022Παγκόσμιο Κύπελλο 2022Παγκόσμιο κύπελλοΕθνική ΒραζιλίαςΕθνική ΚαμερούνΠαγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου