Αθλητισμός|03.12.2022 21:04

Basket League: Νίκες για ΑΕΚ, Απόλλωνα Πάτρας και Περιστέρι

Newsroom

Με σκληρή άμυνα, μεγάλα σουτ και υπομονή στο παιχνίδι της η ΑΕΚ λύγισε τον Προμηθέα (73-70) ανεβαίνοντας βαθμολογικά στην Basket League και ψυχολογικά πριν από τον «τελικό» του BCL με την Ρέτζιο Εμίλια.

Μια ΑΕΚ σαφώς βελτιωμένη και αποφασισμένη κατάφερε να φτάσει σε πολύ σημαντική νίκη κόντρα στον Προμηθέα. Η Ένωση έμεινε πιστή στο πλάνο της από το ξεκίνημα, χτύπησε κοντά στο καλάθι και κατάφερε να επιστρέψει στις νίκες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η Ένωση ανέβηκε στο 6-2 με τη νίκη κόντρα στους Πατρινούς, την ώρα που ο Προμηθέας υποχώρησε στο 2-4.

Οι Αλεξάντερ Μάντσεν (14π) και Ακίλ Μίτσελ (14, 9ρ, 5ασ, 2κλ) ήταν σημεία αναφοράς στο παιχνόδι της ΑΕΚ, με τον Τιμ Φρέιζερ να μετράει 13 πόντους και 8 ασίστ. Από πλευράς ο Αρνόλντας Κουλμπόκα είχε 22 πόντους και 6 ριμπάουντ και ήταν μια... επίθεση μόνος του, με τον Τζορτζ Κόντιτ να ακολουθεί με 10 πόντους.

Απόλλων Πάτρας - Κολοσσός Ρόδου 85-66

Ο Απόλλων Πατρών πάτησε γκάζι στο τέταρτο δεκάλεπτο, έφερε στα μέτρα του την αναμέτρηση και πήρε σημαντική νίκη κόντρα στον Κολοσσό Ρόδου (85-66), που έχασε τον Σταρκς με τραυματισμό και εκεί έγειρε η πλάστιγγα του αγώνα, κάνοντας σημαντικό βήμα για την παραμονή στην Basket League.

Για ακόμα μια αγωνιστική ο Απόλλων Πατρών εκμεταλλεύτηκε την έδρα του και έφτασε σε σημαντική νίκη. Η ομάδα του Νίκου Βετούλα είχε τον έλεγχο σε όλη τη διάρκεια απέναντι στον Κολοσσό, ανέβασε στροφές στην τέταρτη περίοδο και έκτοτε δεν κοίταξε πίσω. Με το αποτέλεσμα αυτό οι Πατρινοί ανέβηκαν στο 3-5, με την τρίτη νίκη τους σε 5 εντός έδρας παιχνίδια στη σεζόν, «πιάνοντας» στη βαθμολογία τον Κολοσσό, που δεν κατάφερε να δώσει συνέχεια στη νίκη της περασμένης Δευτέρας κόντρα στην ΑΕΚ.

Ο Ράιαν Τέιλορ με 20 πόντους, 8/12 σουτ και 3 ριμπάουντ ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του Απόλλωνα σε ακόμα ένα παιχνίδι, έχοντας βοήθειες από τον Έι Τζέι Ντέιβις (17π, 6ρ) και τον Σαράντι Μαστρογιαννόπουλο (11π, 3ασ). Σημαντική και η παρουσία του Γιώργου Μπόγρη με 8 πόντους, 6 ριμπάουντ και 4 ασίστ.

Από πλευράς Κολοσσού οι 16 πόντοι του Γιανίκ Μορέιρα και οι 15 του Χάρη Γιαννόπουλου δεν ήταν αρκετοί, με τους Ροδίτες να μειώνουν σε 60-57 στο τέλος της τρίτης περιόδου, αλλά να μην διατηρούν τον ίδιο ρυθμό στην τέταρτη. Μάλιστα οι «θαλασσί» έχασαν και τον Τι Τζέι Σταρκς με τραυματισμό κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Περιστέρι - Ιωνικός 96-67

Χάρη σε ένα εξαιρετικό τρίτο δεκάλεπτο (30-13) το Περιστέρι διέλυσε τον Ιωνικό με 96-67 φτάνοντας τις πέντε σερί νίκες. Με αυτή τη νίκη η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη βελτίωσε το ρεκόρ της στο 6-2, παραμένοντας σταθερά στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας, ενώ ο Ιωνικός, που αγωνίστηκε χωρίς τον Ντεόντε Χόκινς, υποχώρησε στο 2-6.

Για τους νικητές, που κυριάρχησαν στα ριμπάουντ (50-34), ξεχώρισαν οι Μάρκους Ντένμον (15π.), Δημήτρης Αγραβάνης (14π., 9ριμπ.), Λεωνίδας Κασελάκης (13π.). Από την άλλη πλευρά ο Τέρελ Παρκς είχε 18 πόντους και ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης 15 πόντους.

Basket LeagueΠεριστέρι ΚΑΕΑπόλλων ΠάτραςΠρομηθέας ΠάτραςΚολοσσός ΡόδουΑΕΚ