Αθλητισμός|25.02.2019 13:27

Ο ΠΑΟΚ, η Γιουβέντους και οι αήττητοι της Ευρώπης

Γιάννης Σκόκας

Ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να νικήσει τον Αρη στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης χάνοντας το νικηφόρο σερί που είχε στην έδρα του από το ξεκίνημα της σεζόν με έντεκα συνεχόμενες επικρατήσεις. Ωστόσο, ο «Δικέφαλος» με το τελικό 1-1 παρέμεινε αήττητος στη Superleague για 22η αγωνιστική κυνηγώντας μια ανεπανάληπτη επίδοση που έχει ο Παναθηναϊκός από τη σεζόν 1963-64 όταν κατέκτησε το πρωτάθλημα δίχως να υποστεί ήττα έπειτα από 30 αγώνες. Ποτέ άλλοτε δεν έχει υπάρξει άλλη ομάδα στην ιστορία της Α’ Εθνικής με ανάλογη επίδοση.

Ανεξάρτητα πάντως από το αν θα τα καταφέρει στο φινάλε της σεζόν ή όχι ο ΠΑΟΚ (την ερχόμενη Κυριακή αναμετράται με το «τριφύλλι» που θα παίξει και για να διατηρήσει το ρεκόρ του), ήδη η αήττητη επίδοσή του συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων στην Ευρώπη. Αλλωστε, είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού οι ευρωπαϊκές ομάδες, οι οποίες δεν έχουν ηττηθεί ακόμη έχοντας πια διανύσει περίπου τα 2/3 των πρωταθλημάτων που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Από τις μεγάλες λίγκες μόνο η Γιουβέντους παραμένει αήττητη έπειτα από 25 αγωνιστικές με ρεκόρ 22-3-0, αλλά την ερχόμενη Κυριακή δοκιμάζεται στην έδρα της δεύτερης στη βαθμολογία του ιταλικού πρωταθλήματος Νάπολι.

Δίχως ήττα συνεχίζει την πορεία του στο σερβικό πρωτάθλημα και ο Ερυθρός Αστέρας με ρεκόρ 21-2-0, ενώ στο πρωτάθλημα Σλοβακίας η Σλόβαν Μπρατισλάβας συνεχίζει ακάθεκτη την πορεία της προς τον τίτλο με 16 νίκες και τέσσερις ισοπαλίες και στο Ισραήλ η Μακάμπι Τελ Αβίβ με 18-6-0.

Ο δρόμος του ΠΑΟΚ για τον αήττητο τίτλο

23η      Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ

24η      ΠΑΟΚ - Ατρόμητος

25η      Παναιτωλικός - ΠΑΟΚ

26η      Ξάνθη - ΠΑΟΚ

27η      ΠΑΟΚ - Λαμία

28η      ΑΕΛ - ΠΑΟΚ

29η      ΠΑΟΚ - Λεβαδειακός

30ή      ΠΑΣ Γιάννινα – ΠΑΟΚ

SuperLeagueΠΑΟΚΓιουβέντους