Αθλητισμός|08.12.2022 16:59

Ηχηρή απάντηση Κριστιάνο Ρονάλντο με μήνυμα ενότητας: «Ομάδα πολύ ενωμένη για να ''σπάσει'' από εξωτερικές δυνάμεις»

Newsroom

Πολλά γράφτηκαν, πολλά ειπώθηκαν και πολλά ακούστηκαν για τον Κριστιάνο Ρονάλντο μετά την απόφαση του Φερνάντο Σάντος να τον αφήσει στον πάγκο στο κρίσιμο παιχνίδι της Πορτογαλίας με την Ελβετία. Αποκορύφωμα όσων γράφτηκαν πάντως αποτέλεσε το δημοσίευμα της πορτογαλικής εφημερίδας Record που ανέφερε πως ο CR7 απείλησε να αποχωρήσει απ' την αποστολή της ομάδας απ' το Κατάρ επειδή δεν έπαιξε στην αναμέτρηση της φάσης των 16.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο με μια ανάρτηση στους λογαριασμούς του στα social media θέλησε να απαντήσει σε όλα αυτά στέλνοντας μήνυμα ενότητας και συσπείρωσης ενόψει του καθοριστικού αγώνα με το Μαρόκο στους προημιτελικούς. Ουσιαστικά, ο Πορτογάλος σούπερ σταρ θέλησε να δείξει ότι οι σχέσεις στο εσωτερικό της ομάδας είναι πολύ ισχυρές και δεν κλωνίζονται από εξωγενείς παράγοντες. «Ομάδα με την αληθινή έννοια της λέξης» όπως τόνισε...

«Μία ομάδα πολύ ενωμένη για να ''σπάσει'' από εξωτερικές δυνάμεις. Ένα έθνος πολύ γενναίο για να εκφοβιστεί από οποιονδήποτε αντίπαλο. Μία ομάδα με όλη την έννοια της λέξης, που θα παλέψει για το όνειρο μέχρι το τέλος. Πιστέψτε μας! Εμπρός Πορτογαλία!» ήταν το μήνυμα του Κριστιάνο.

 

Η διάψευση της Ομοσπονδίας

Άμεση και κατηγορηματική πάντως ήταν η διάψευση και της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Πορτογαλίας για το δημοσίευμα. Η σχετική ανακοίνωση ανέφερε ότι: «Τα Μέσα δημοσίευσαν ρεπορτάζ το οποίο αναφέρει ότι ο Κριστιάνο Ρονάλντο απείλησε να φύγει από την εθνική ομάδα κατά τη διάρκεια συζητήσης με τον Ομοσπονδιακό προπονητή, Φερνάντο Σάντος. Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Πορτογαλίας ξεκαθαρίζει ότι ουδέποτε ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας, Κριστιάνο Ρονάλντο, απείλησε να φύγει κατά τη διάρκεια των αγώνων του Κατάρ.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο δημιουργεί καθημερινά ένα μοναδικό ρεκόρ στην υπηρεσία της εθνικής ομάδας και της χώρας, το οποίο πρέπει να γίνει σεβαστό και το οποίο πιστοποιεί τον αδιαμφισβήτητο βαθμό αφοσίωσής του στην εθνική ομάδα. Παρεμπιπτόντως, ο βαθμός αφοσίωσής του παίκτη με τις περισσότερες συμμετοχές με την Πορτογαλία φάνηκε και πάλι στη νίκη επί της Ελβετίας, στη φάση των 16 του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022.

Οι παίκτες της Εθνικής ομάδας, οι προπονητές και όλη η Ομοσπονδία είναι, όπως ήταν από την πρώτη μέρα, πλήρως αφοσιωμένη και ενθουσιώδης στην οικοδόμηση αυτού που θέλει η χώρα να είναι η καλύτερη συμμετοχή της Πορτογαλίας ποτέ σε Παγκόσμιο Κύπελλο».

Κριστιάνο ΡονάλντοΕθνική ΠορτογαλίαςΜουντιάλ 2022