Αθλητισμός|08.12.2022 22:41

Συγκλονίζει η σύζυγος του Αλέξανδρου Νικολαΐδη: «Με θλίβει ότι η πολιτεία είναι και πάλι απούσα» - Τι λέει στο OPEN

Newsroom

Από τις 5 Δεκεμβρίου τρέχει μία δημοπρασία που δεν πρέπει να αφήσει κανένα ασυγκίνητο, ιδίως όσου έχουν την οικονομική δυνατότητα: Τα μετάλλια και οι δάδες του Αλέξανδρου Νικολαΐδη, δημοπρατούνται και γι αυτήν ακριβώς την πρωτοβουλία μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN η Δώρα Τζαμπάζη, σύζυγος του αδικοχαμένου αθλητή.

Η δημοπράτησή των προσωπικών του αντικειμένων ήταν η τελευταία επιθυμία του Αλέξανδρου Νικολαίδη, ενώ όπως αποκάλυψε η σύζυγος του, ο αθλητής ήθελε να προχωρήσει, ακόμα κι αν γινόταν καλά

«Η δημοπρασία πάει πολύ καλά, την έχει αγκαλιάσει ο κόσμος», είπε κ. Τζαμπάζη και σημείωσε πως είναι η πρώτη δημοπρασία του είδους της στη χώρα μας.

«Έχει γίνει στο παρελθόν στο εξωτερικό. Η πιο πρόσφατη ήταν η αργυρή ολυμπιονίκης τον Ολυμπιακών του Τόκιο, Μαρία Αντρέιτσικ από την Πολωνία, έβγαλε σε δημοπρασία το αργυρό μετάλλιο της για να μπορέσει να εγχειριστεί, ένας συμπατριώτης της, ένα αγοράκι 8 μηνών» πρόσθεσε.   

«Από ό,τι γνωρίζω δεν έγινε ποτέ, όταν ο αθλητής έφυγε από τη ζωή. Έχει γίνει μόνο με τον αθλητή εν ζωή. Την έχει αγκαλιάσει αυτή την πρωτοβουλία πολύς κόσμος και τους ευχαριστούμε. Σχεδόν όλα τα αντικείμενα, θεωρητικά, ανήκουν σε κάποιον εκτός, αν βρεθεί κάποιος να ποντάρει περισσότερα» σημείωσε. 

Η δημοπρασία, όπως είπε θα τρέχει μέχρι τις 12 Δεκεμβρίου, αλλά ενδέχεται να δοθεί μια μικρή παράταση. Η σύζυγος του εκλιπόντα διευκρίνισε ότι επέλεξαν να γίνει silent auction (σιωπηλή δημοπρασία) «γιατί δεν μας ενδιαφέρει ο ανταγωνισμός, δηλαδή το να βρεθεί κάποιος και να πει "έχω περισσότερα". Μας ενδιαφέρει να συγκεντρωθούν χρήματα και πιστεύουμε ότι αυτός ήταν ο πιο αξιοπρεπής τρόπος και ταιριάζει και στον Αλέξανδρο και πώς πορεύτηκε».  

Η Δώρα Τζαμπάζη δεν έκρυψε την πικρία της για την απουσία της πολιτείας από τη δημοπρασία. «Αυτό που με θλίβει είναι ότι η πολιτεία είναι και πάλι απούσα. Δεν είδα κάποιους φορείς, όπως το υπουργείο Αθλητισμού ή την Ολυμπιακή Επιτροπή έστω συμβολικά να κάνουν ένα μπιτάρισμα. Ελπίζω τα αντανακλαστικά να είναι αργά» σχολίασε.  

Κλείνοντας σημείωσε ότι τα χρήματα θα κατατεθούν απευθείας στα ιδρύματα. «Δεν θα κατατεθούν χρήματα σε εμάς, αλλά απευθείας από τους πλειοδότες στα ιδρύματα». 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

δημοπρασίαΑλέξανδρος Νικολαΐδηςειδήσεις τώραολυμπιονίκης