Αθλητισμός|09.12.2022 10:30

Μουντιάλ 2022: Η ώρα των προημιτελικών με Κροατία - Βραζιλία και Ολλανδία - Αργεντινή

Newsroom

Η ώρα της μεγάλης κρίσης έφτασε στο Μουντιάλ 2022 με την προημιτελική φάση. Και το μενού της Παρασκευής (9/12) αν μη τι άλλο περιλαμβάνει δύο ζευγάρια που υπόσχονται σασπένς, συγκινήσεις κι ελπίζουμε και θέαμα. Η ποδοσφαιρική πανδαισία αρχίζει στο Κατάρ στις 17.00 με την πολυνίκη του θεσμού Βραζιλία να αντιμετωπίζει τη φιναλίστ του προηγούμενου Μουντιάλ Κροατία, ενώ το βραδινό μενού περιλαμβάνει την αναμέτρηση της φιλόδοξης Αργεντινής στο φινάλε της καριέρας του Μέσι σε Παγκόσμιο Κύπελλο με την πάντοτε υπολογίσιμη Ολλανδία. Οι νικήτριες θα αναμετρηθούν στον ημιτελικό για μια θέση στον μεγάλο τελικό της 18ης Δεκεμβρίου.

Το πρόγραμμα της Παρασκευής (9/12)

  • 17.00 Κροατία - Βραζιλία / ΑΝΤ1
  • 21.00 Ολλανδία - Αργεντινή / ΑΝΤ1

Βραζιλία - Κροατία

Στις 17.00 η Βραζιλία παίζει με την Κροατία και προφανώς το ζευγάρι έχει φαβορί και αουτσάιντερ. Άλλωστε δεν υπάρχει αγώνας στον οποίο η Σελεσάο να μην έχει τον πρώτο λόγο για τη νίκη. Όταν έρχεται όμως η ώρα των νοκ άουτ κανείς δεν μπορεί να αισθάνεται σίγουρος και ασφαλής. Προφανώς η Βραζιλία δείχνει (και είναι) σε εξαιρετική κατάσταση έχοντας ένα γεμάτο ρόστερ, που ξεχειλίζει από ποιότητα, ταλέντο, τεχνική, ταχύτητα αλλά και δύναμη. Η ισορροπία που υπάρχει μεταξύ άμυνας και επίθεσης και οι εξίσου καλές επιδόσεις των Βραζιλίανων τόσο στη δική τους πλευρά του γηπέδου όσο και στου αντιπάλου καθιστά την ομάδα του Τίτε το πιο πλήρες σύνολο στο Μουντιάλ. Ο Νεϊμάρ έχει ξεπεράσει το πρόβλημά του, ο Ριτσάρλισον δίνει γκολ, ο Βινίσιους είναι σε καταπληκτική κατάσταση, ο Κασεμίρο κάνει τρομερό τουρνουά όπως και ο Πακετά, ενώ και η άμυνα δίνει ρεσιτάλ.

Απέναντί τους όμως οι Βραζιλιάνοι θα βρουν τη μαχητική Κροατία που δεν παραδίνεται ποτέ. Παρά την ανανέωση που έχει γίνει συγκριτικά με την ομάδα του 2018 που έφτασε μέχρι τον τελικό, οι Κροάτες έχουν διατηρήσει τα βασικά χαρακτηριστικά του παιχνιδιού τους. Δεν είναι εντυπωσιακοί στο παιχνίδι τους αλλά ξέρουν να παίρνουν το αποτέλεσμα που θέλουν κι έχουν τον τρόπο να δείχνουν χαρακτήρα στις δύσκολες καταστάσεις ακόμα κι όταν βρίσκονται υπό πίεση. Στηρίζονται στην εμπειρία της παλιάς φρουράς Μόντριτς, Μπρόζοβιτς, Πέρισιτς, Κόβατσιτς, Λόβρεν αλλά και στον ενθουσιασμό της νέας γενιάς...

Νοκ άουτ είναι για τη Βραζιλία οι Ζεσούς και Τέλες, ενώ πλήρεις θα παραταχθούν οι Κροάτες.

Οι πιθανές ενδεκάδες

  • Κροατία: Λιβάκοβιτς, Γιουράνοβιτς, Λόβρεν, Γκβάρντιολ, Σόσα, Κόβατσιτς, Μπρόζοβιτς, Μόντριτς, Κράμαριτς, Πέρισιτς, Πέτκοβιτς
  • Βραζιλία: Άλισον, Ντανίλο, Μιλιτάο, Σίλβα, Μαρκίνιος, Καζεμίρο, Πακετά, Νειμάρ, Βινίσιους, Ραφίνια, Ριτσάρλισον

Ολλανδία - Αργεντινή

Στο βραδινό ματς η Αργεντινή θα αναμετρηθεί με την Ολλανδία σε ένα ματς με μακρά παράδοση στα Μουντιάλ. Είναι η έκτη φορά που θα παίξουν σε Παγκόσμιο Κύπελλο έχοντας απόλυτη ισορροπία στα αποτελέσματα. Η Αργεντινή έχει δυο νίκες στον τελικό του 1978 και στον ημιτελικό του 2014, η Ολλανδία άλλες δύο νίκες στη β' φάση του 1974 και στον προημιτελικό του 1998, ενώ ένα ματς έχει λήξει ισόπαλο (0-0) στους ομίλους του 2006. 

Πρόκειται για ζευγάρι που δεν έχει ξεκάθαρο φαβορί. Ίσως η Αργεντινή έχει ένα ελαφρύ προβάδισμα λόγω καλύτερης εικόνας στο Κατάρ μετά το σοκ που υπέστη απ' τη Σαουδική Αραβία και φυσικά λόγω της δυναμικής που προσδίδει η παρουσία του σούπερ σταρ Λιονέλ Μέσι, ο οποίος θέλει να κλείσει την καριέρα του στην εθνική με την μεγαλύτερη κορώνα που υπάρχει στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Αντιθέτως, η Ολλανδία δεν έχει εντυπωσιάσει με το ποδόσφαιρό της καθώς παίζει κόντρα στην επιθετικογενή φιλοσοφία της χώρας, αλλά η κυνικότητά της μέσα στο γήπεδο «σκοτώνει». Δεν δέχεται εύκολα γκολ, σκοράρει αυτό που χρειάζεται και έχει φτάσει σχεδόν σβηστά στην οχτάδα, όπου πλέον ψάχνει ένα μεγάλο ματς.

Ο Λιονέλ Σκαλόνι έχει να διαχειριστεί το γεγονός ότι οι Ροντρίγκο Ντε Πολ και Άνχελ Ντι Μαρία δεν βρίσκονται στο 100% καθώς προέρχονται από τραυματισμούς. Ο πρώτος μάλλον θα παίξει βασικός, ενώ ο δεύτερος θα έρθει απ' τον πάγκο. Αντίθετα, οι Ολλανδοί δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Οι πιθανές ενδεκάδες

  • Ολλανδία: Νοπέρτ, Τίμπερ, Φαν Ντάικ, Άκε, Μπλιντ, Ντούμφρις, Ντε Γιονγκ, Κλάασεν, Ντε Ρουν, Χάκπο, Ντεπάι.
  • Αργεντινή: Μαρτίνες, Μολίνα, Ρομέρο, Οταμέντι, Ακούνια, Ντε Πολ, Φερνάντες, ΜακΆλιστερ, Μέσι, Άλβαρες, Γκόμες
Μουντιάλ 2022Εθνική ΒραζιλίαςΕθνική ΟλλανδίαςΠαγκόσμιο Κύπελλο 2022ΜουντιάλΠαγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρουΚατάρΕθνική ΚροατίαςΠαγκόσμιο κύπελλοΕθνική Αργεντινής