Αθλητισμός|25.02.2019 19:04

Εμιλιάνο Σάλα: «To αεροπλάνο έπεσε μέσα σε 20 δευτερόλεπτα από ύψος 500 μέτρων»

Newsroom

Πριν από μερικές ώρες δόθηκε στη δημοσιότητα το πόρισμα των ερευνητών σχετικά με τις συνθήκες που οδήγησαν στην πτώση του αεροπλάνου του ποδοσφαιριστή της Κάρντιφ, Εμιλιάνο Σάλα, το οποίο χάθηκε από τα ραντάρ στις 21 Ιανουαρίου και βρέθηκε μετά από δυο βδομάδες στη θάλασσα, στο στενό της Μάγχης.

Σύμφωνα με το πόρισμα, το ιδιωτικό αεροπλάνο έχασε από μεγάλο ύψος μέσα σε διάστημα μόλις 20 δευτερολέπτων, γεγονός που καταδεικνύει τη σφοδρότητα της σύγκρουσης και τη βιαιότητα των τελευταίων στιγμών που βίωσε ο νεαρός αθλητής και ο πιλότος του αεροσκάφους. Οι πιλότοι αναζήτησαν σημείο αναγκαστικής προσγείωσης, πραγματοποιώντας στροφή 180 μοιρών, πριν χάσουν ολοκληρωτικά τον έλεγχο και αφεθούν στο κενό. Όπως αναφέρει η Guardian, το αεροσκάφος βρέθηκε σε απόσταση 30 μέτρων από το σημείο που το ραντάρ κράτησε το τελευταίο του στίγμα.

Η πτώση από τα 1.600 πόδια ή σχεδόν 500 μέτρα, ήταν ραγδαία και ολοκληρώθηκε το πολύ σε 20 δευτερόλεπτα. Η ιατροδικαστική έρευνα έδειξε ότι ο 28χρονος Εμιλιάνο Σάλα σκοτώθηκε από χτυπήματα στο κεφάλι και στο σώμα, αποτέλεσμα της σφοδρής σύγκρουσης που προκάλεσε η πτώση του αεροπλάνου, στις 8:16 το απόγευμα της 21ης Ιανουαρίου.

Η έρευνα δεν φανέρωσε απτά στοιχεία για τα αίτια της πτώσης, με την προσπάθεια να έχει επικεντρωθεί στην ανάλυση του ραντάρ, προκειμένου να διαπιστωθεί αν ο καιρός ήταν εκείνος που προκάλεσε την πτώση, ενώ εξετάζεται ακόμη και το ενδεχόμενο να μην είχαν τηρηθεί όλοι οι κανόνες ασφαλείας που απαιτούνται από τους πιλότους. Η σορός του πιλότου Ντέιβιντ Ιμποτσον δεν έχει βρεθεί ακόμη. 

Ακολουθήστε το ethnos.gr στο Instagram

αεροπλάνοΕμιλιάνο Σάλα