Αθλητισμός|11.12.2022 18:14

Πρώτη αντίδραση και μήνυμα του Κριστιάνο Ρονάλντο μετά τον αποκλεισμό της Πορτογαλίας: «Δεν αξίζει να αντιδράσουμε εν θερμώ»

Newsroom

Το πέμπτο και πιθανότατα τελευταίο Μουντιάλ της μεγάλης καριέρας του Κριστιάνο Ρονάλντο ολοκλήρωθηκε άδοξα και με πίκρα. Ο αποκλεισμός της Πορτογαλίας απ' το Μαρόκο στα προημιτελικά στέρησε απ' τον CR7 τη δυνατότητα να διεκδικήσει τον πιο σημαντικό τίτλο στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ τοποθετήθηκε για πρώτη φορά μετά το «αντίο» και δεν έκρυψε την πίκρα του για το τέλος του ονείρου. Απέφυγε όμως να σχολιάσει όλα όσα έχουν ειπωθεί και γραφτεί το τελευταίο διάστημα για τις σχέσεις του με τον Φερνάντο Σάντος αλλά και όσα λέγεται ότι συνέβησαν στο εσωτερικό της ομάδας.

Θέλησε να ξεκαθαρίσει πάντως ότι δεν θα γύριζε «την πλάτη ποτέ στους συμπαίκτες και στη χώρα μου» όπως τόνισε, ενώ πρόσθεσε: «Δεν αξίζει να αντιδράσουμε εν θερμώ»...

Ρονάλντο: Το μεγαλύτερο όνειρό μου

Αναλυτικά το μήνυμα του Πορτογάλου σταρ: «Το να κατακτήσω ένα Μουντιάλ για την Πορτογαλία ήταν το μεγαλύτερο και πιο φιλόδοξο όνειρο της καριέρας μου. Ευτυχώς έχω κερδίσει πάρα πολλούς διεθνείς τίτλους, μεταξύ των οποίων και με την Πορτογαλία, αλλά το να οδηγήσω τη χώρα μου στο υψηλότερο επίπεδο στον κόσμο ήταν το μεγαλύτερο όνειρό μου.

Πάλεψα για αυτό. Πάλεψα σκληρά για αυτό το όνειρο. Στις 5 παρουσίες μου σε Μουντιάλ εδώ και 16 χρόνια, πάντα δίπλα σε σπουδαίους παίκτες και με την υποστήριξη εκατομμυρίων Πορτογάλων, τα έδωσα όλα. Έδωσα τα πάντα στο γήπεδο. Ποτέ δεν γύρισα την πλάτη μου στην μάχη και ποτέ δεν εγκατέλειψα αυτό το όνειρο.

Δυστυχώς, χθες το όνειρο τελείωσε. Δεν αξίζει να αντιδράσουμε εν θερμώ. Θέλω να ξέρουν όλοι ότι αν και έχουν ειπωθεί και γραφτεί πολλά και έχουν γίνει πολλές εικασίες, η αφοσίωσή μου στην Πορτογαλία δεν άλλαξε ούτε για μια στιγμή. Πάντα ήμουν ένας άνθρωπος που αγωνιζόμουν για τον στόχο όλων και δεν θα γύριζα ποτέ την πλάτη στους συμπαίκτες μου και τη χώρα μου.

Προς το παρόν, δεν υπάρχουν πολλά περισσότερα να πούμε. Ευχαριστώ Πορτογαλία. Ευχαριστώ, Κατάρ. Το όνειρο ήταν όμορφο όσο κράτησε… Τώρα, ελπίζω ότι ο χρόνος θα είναι καλός σύμβουλος και θα επιτρέψει στον καθένα να βγάλει τα συμπεράσματα του»

 

Κριστιάνο ΡονάλντοΕθνική Πορτογαλίας