Αθλητισμός|14.12.2022 11:22

Το επιβεβαίωσε ο Λιονέλ Μέσι: «Ο τελικός θα είναι το τελευταίο παιχνίδι μου σε Μουντιάλ»

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
AP Photo
AP Photo
AP Photo
AP Photo
AP Photo
AP Photo
AP Photo

Ο Λιονέλ Μέσι επιβεβαίωσε ότι το Μουντιάλ 2022 θα είναι το τελευταίο της σπουδαίας καριέρας του. Κι όπως είπε χαρακτηριστικά «τι καλύτερο από έναν τελικό» για φινάλε...

Ο σούπερ σταρ της Παρί Σεν Ζερμέν μιλώντας στην αργεντίνικη Ole μετά τον θρίαμβο επί της Κροατίας στον ημιτελικό δήλωσε ότι το παιχνίδι της 18ης Δεκεμβρίουθα είναι το τελευταίο του στην κορυφαία διοργάνωση. Στα 35 του αποφάσισε να βάλει τέλος καθώς όπως εξήγησε τα τέσσερα χρόνια μέχρι το Μουντιάλ του 2026 είναι πολλά. «Είμαι πολύ χαρούμενος που το πετυχαίνω. Να ολοληρώσω το ταξίδι μου στα Παγκόσμια Κύπελλα με ένα τελευταίο παιχνίδι σε τελικό. Ό,τι έχω ζήσει σε αυτό το Μουντιάλ είναι πραγματικά υπέροχο, τα συναισθήματα των ανθρώπων, πόσο το απολαμβάνει ο κόσμος στην Αργεντινή. Ναι, σίγουρα θα είναι το τελευταίο μου ματς σε Μουντιάλ. Θα περάσουν πολλά χρόνια μέχρι το επόμενο και δεν νομίζω ότι θα είμαι σε θέση να παίξω. Άλλωστε δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να λήξει από έναν τελικό» είπε ο Μέσι.

Για τις σκέψεις που κάνει για το μεγάλο τρόπαιο σχολίασε: «Η αλήθεια είναι ότι πολλά πράγματα περνούν από το μυαλό μας. Θα παίξουμε το τελευταίο μας παιχνίδι, που είναι αυτό που θέλαμε. Απολαμβάνω όσα ζω τον τελευταίο καιρό. Απολαμβάνω ό,τι συμβαίνει εδώ».

Ο Μέσι δεν παρέλειψε να αποδώσει τα εύσημα και στον έτερο μεγάλο πρωταγωνιστή της πρόκρισης, Χουλιάν Άλβαρες, ο οποίος σκόραρε δύο γκολ και κέρδισε το πέναλτι το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο αρχηγός της Αργεντινής. «Σήμερα ο Άλβαρες ξεχωρίζει πάνω από όλα. Μας άνοιξε τον δρόμο, πάλεψε, έτρεξε, πάλεψε με όλους. Δημιούργησε, είναι τόσο σημαντικός σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο και του αξίζει ό,τι γίνεται».

ΚατάρΠαγκόσμιο κύπελλοΜουντιάλ 2022Λιονέλ ΜέσιΠαγκόσμιο Κύπελλο 2022Εθνική ΑργεντινήςΜουντιάλΠαγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου