Αθλητισμός|14.12.2022 17:14

Κύπελλο Ελλάδας: Εύκολο πέρασμα του ΠΑΟΚ απ' την Καλαμάτα

Newsroom

Ο ΠΑΟΚ ήταν άνετος στην Καλαμάτα, όπου επιβλήθηκε 2-0 της ομώνυμης ομάδας στο Δημοτικό Στάδιο Παραλίας στο πρώτο παιχνίδι για τη φάση των 16 του Κυπέλλου Ελλάδας. Στην επανεκκίνηση των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων, ο Δικέφαλος ήταν αποτελεσματικός και έφτασε σε μια εύκολη νίκη, ενώ παράλληλα άρχισε να παίρνει και ρυθμό ενόψει και της επανέναρξης της Super League την ερχόμενη εβδομάδα. Σκόρερ για τον ΠΑΟΚ ο Ολιβέιρα και ο Μπράντον Τόμας, ενώ για ακόμα ένα ματς ήταν εξαιρετικός ο Κωνσταντέλιας

Το σκορ άνοιξε στο 26' για τους φιλοξενούμενους. Ο Μέντες απέκρουσε κεφαλιά του Νάσμπεργκ και στην εξέλιξη της φάσης ο Κωνσταντέλιας ανατράπηκε εντός περιοχής από τον Ασίγκμπα. Το πέναλτι δόθηκε και ο Ολιβέιρα ήταν εύστοχος στην εκτέλεση για το 0-1. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης κλείδωσε τη νίκη στο 78' με τον Μπράντον Τόμας, ο οποίος είχε περάσει στο γήπεδο τρία λεπτά πριν και διαμόρφωσε το τελικό 0-2.

Με αυτή τη νίκη ο ΠΑΟΚ έδωσε διαδικαστικό χαρακτήρα στη ρεβάνς της Τούμπας και πλέον περιμένει να δει αν θα βρει μπροστά του στα προημιτελικά τον Παναθηναϊκό ή τον Βόλο που αναμετρώνται το απόγευμα της Πέμπτης (15/12, 17.30).

Καλαμάτα: Μέντες, Μπακαγιόκο, Λουπάνο, Ασίγκμπα, Μοζέρ (69’ Τάτος), Παπατόλιος (87’ Μπενίτεζ), Καραγκούνης, Κωνσταντινόπουλος, Μαβινγκά (86’ Άλβες), Ρόβας (86’ Τριανταφυλλάκος), Αρναρέλλης (73’ Βασιλόγιαννης).

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Σάστρε (75’ Βιεϊρίνια), Κάργας, Νάσμπεργκ (58’ Κουλιεράκης), Ράφα Σοάρες, Φιλίπε Σοάρες (65’ Σβαμπ), Αουγκούστο, Νάρεϊ, Κωνσταντέλιας, Μπίσεσβαρ (65’ Μουργκ), Ολιβέιρα (75’ Τόμας).

Απόλλων Παραλιμνίου - Αγιος Νικόλαος 2-2

Στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία της φάσης των 16 μεταξύ δύο εκπροσώπων της Γ' Εθνικής ο Απόλλων Παραλιμνίου αναδείχθηκε ισόπαλος 2-2 με τον Άγιο Νικόλαο αφήνοντας ανοιχτούς λογαριασμούς. Η ομάδα των Σερρών προηγήθηκε στο 11ο λεπτό με τον Γκέκα, αλλά ο κρητικός σύλλογος ισοφάρισε στο 17΄ με τον Μηνά. Και πάλι ο Γκέκας έδωσε προβάδισμα στους γηπεδούχους στο 62' με πέναλτι, αλλά ο Σέχου σκόραρε για το 2-2 στο 76'.

Απόλλων Παραλιμνίου: Νομικός, Τσομαχασβίλι, Κουτζαβασίλης, Κωνσταντινίδης, Γκούμας, Γεωργιάδης, Γκέκας (73΄ Κιουτσεκτσίδης), Ελέζι (80΄ Καρατλίδης), Πέτρου, Παπαδόπουλος, Τζαμπέγια (89΄ Γάκης).

Άγιος Νικόλαος: Γιαγκιόζης, Γωνιωτάκης (63΄ Τσανάι), Ζέλιος, Φουκαράκης, Λάμπρου, Μπότε (86΄ Νοκάι), Κίττος, Μπαράτα (71΄ Σέχου), Μελισσόπουλος (86΄ Τζιλάι), Μηνάς, Χίσι.

ΠΑΟΚΚαλαμάτα ΠΑΕΚύπελλο Ελλάδας