Αθλητισμός|15.12.2022 10:10

Επιστροφή στη δράση με Κύπελλο Ελλάδας για Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό, ΑΕΚ

Newsroom

Το Κύπελλο Ελλάδας συνεχίζεται την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου και στη μάχη ρίχνονται ο Παναθηναϊκός, ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ. Μετά από παύση περίπου 30 ημερών λόγω Μουντιάλ η δράση επιστρέφει στις εγχώριες διοργανώσεις με τους πρώτους αγώνες για τη φάση των 16. Ήδη από την Τετάρτη 14/12 ο ΠΑΟΚ έκανε άλμα πρόκρισης καθώς επικράτησε 2-0 της Καλαμάτας εκτός έδρας, ενώ ισόπαλα έληξαν τα παιχνίδια Απόλλων Παραλιμνίου - Άγιος Νικόλαος 2-2 και Λαμία - Καλλιθέα 1-1.

Το μενού της Πέμπτης ανοίγει στις 17.30 με την αναμέτρηση του Κυπελλούχου Παναθηναϊκού με τον Βόλο στη Λεωφόρο, στις 19.30 ακολουθεί το ματς του Ολυμπιακού με τον Ατρόμητο στο Γ. Καραϊσκάκης και στις 21.30 η Κηφισιά υποδέχεται την ΑΕΚ.

Το πρόγραμμα της Πέμπτης 15/12

  • 17.30 Παναθηναϊκός - Βόλος / Cosmote Sport1
  • 19.30 Ολυμπιακός - Ατρόμητος / Cosmote Sport2
  • 21.30 Κηφισιά - ΑΕΚ / Cosmote Sport1

Παναθηναϊκός - Βόλος

Ο Παναθηναϊκός υπερασπίζεται τον τίτλο του απέναντι στον Βόλο τον οποίο αντιμετώπισε στην ίδια φάση του Κυπέλλου την περασμένη σεζόν. Οι Πράσινοι επιστρέφουν στη Λεωφόρο και θέλουν να συνεχίσουν από εκεί που σταμάτησαν καθώς στο πρωτάθλημα διανύουν ένα εντυπωσιακό αήττητο σερί 13 αγώνων. Ωστόσο η διακοπή του πρωταθλήματος δημιουργεί ένα ερώτημα για την κατάσταση στην οποία θα επιστρέψουν οι ομάδες στο γήπεδο δεδομένης της αγωνιστικής απραξίας.

Ο Ρουμπέν ξεπέρασε την ίωση που τον ταλαιπωρούσε και βρίσκεται στην αποστολή του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, όπως και ο Ιωαννίδης με τον Κουρμπέλη. Αντιθέτως εκτός έμεινε ο Πούγγουρας. Αναλυτικά η αποστολή: Μπρινιόλι, Λοντίγκιν, Ξενόπουλος, Βαγιαννίδης, Χουάνκαρ, Ρουμπέν, Σένκεφελντ, Ιωαννίδης, Σπόραρ, Μπερνάρ, Σάντσες, Τσέριν, Τσόκαϊ, Κουρμπέλης, Μάγκνουσον, Κώτσιρας, Σάρλια, Παλάσιος, Βέρμπιτς, Καμπετσής, Σιδεράς, Κυριόπουλος, Σαβιέρ.

Δύο απουσίες έχει να αντιμετωπίσει ο Κώστας Μπράτσος στον Βόλο καθώς εκτός από τον Τσοκάνη, δεν υπολογίζει και τον Λούνα. Η αποστολή του Βόλου: Κλέιμαν, Κότνικ, Αλχο, Τάχατος, Ασλανίδης, Ουές, Εσκοβάλ, Πίρινεν, Σιέλης, Τριανταφύλλου, Λυμπεράκης, Ματίγια, Μπαριέντος, Μεταξάς, Μεσκίδα, Ντέλετιτς, Φερνάντες Βίκτορ, Νοκέρ, Οζέγκοβιτς, Κούτσιας.

Ολυμπιακός - Ατρόμητος

Ο Ολυμπιακός επιστρέφει στη δράση και θέλει να κάνει μια νέα αρχή μετά τη μίνι προετοιμασία που πραγματοποίησε υπό τις οδηγίες του Μίτσελ. Οι Ερυθρόλευκοι ηττήθηκαν απ' τον Ατρόμητο στο Γ. Καραϊσκάκης για το πρωτάθλημα κι έχει ενδιαφέρον η αντίδρασή τους στο γήπεδο.

Ο Μίτσελ δεν έχει στη διάθεσή τους Ίνμπομ Χουάνγκ, Ουί Τζο, Παπέ Σισέ και Κούντε λόγω Μουντιώλ. Επίσης νοκ άουτ τέθηκαν και οι Μπόουλερ, Μπουχαλάκης και Λάιντνερ. Στην αποστολή είναι οι: Αγκιμπού Καμαρά, Ανδρούτσος, Μπακαμπού, Ελ Αραμπί, Φορτούνης, Χάμες Ροντρίγκες, Καλογερόπουλος, Κασάμι, Κρίστινσον, Εμβιλά, Μαρσέλο, Μασούρας, Ντόι, Ρέαμπτσιουκ, Πασχαλάκης, Μπιέλ, Ρέτσος, Γκάρι Ροντρίγκες, Σαμασέκου, Παπασταθόπουλος, Τζολάκης και Βρουσάι.

Για τον Ατρόμητο ο Κρις Κόουλμαν δεν έχει στη διάθεσή του τον τιμωρημένο Έρλινγκμαρκ και τους τραυματίες Σουάρεθ και Κιβρακίδη. Η αποστολή της ομάδας του Περιστερίου έχει ως εξής: Γιαννιώτης, Μάριτς, Σάλτας, Κεσχρίντα, Αθανασίου, Πομόνης, Χατζηισαΐας, Ντε Μποκ, Στρούγγης, Μαυρομμάτης, Τζοβάρας, Μουντές, Φριντζόνσον, Μουνίθ, Οικονομίδης, Κούεν, Γκονθάλεθ, Τζαβίδας, Ρομπάιγ, Κλωναρίδης, Κιάρτανσον, Ροτάριου, Κωτσόπουλος.

Κηφισιά - ΑΕΚ

Η ΑΕΚ έχει θεωρητικά το πιο εύκολο έργο συγκριτικά με τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό δεδομένου ότι αντιμετωπίζει ομάδα της Super League 2. Ωστόσο η Κηφισιά είναι ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό στη δεύτερη κατηγορία καθώς προπορεύεται στον Νότιο όμιλο. Η Ενωση έκλεισε με καλές εμφανίσεις το πρώτο μέρος της σεζόν και θέλει να συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο.

Στην Κηφισιά ο Γιώργος Πετράκης δεν υπολογίζει στους τραυματίες Πρίτσα και Νοικοκυράκη. Στην αποστολή της ομάδας των Βορείων Προαστείων βρίσκονται οι Αναγνωστόπουλος, Αγριμάκης, Μαζουλουξής, Σωτηράκος, Παυλάκης, Παναγιώτου, Να, Ποζατζίδης, Μπαρμπόσα, Βαφέας, Σπίνος, Σμπώκος, Παπασάββας, Γκίνη, Ταλάλ, Πέιος, Τετέι, Κουϊρουκίδης, Ιατρούδης, Καλλέργης.

Αρκετές απουσίες έχει να αντιμετωπίσει ο Ματίας Αλμέιδα. Στο ιατρικό δελτίο παραμένουν οι Ελίασον, Τσούμπερ, Άμπραμπατ, Γκατσίνοβιτς, Τζαβέλλας και Μοχαμάντι. Επίσης, ο Βίντα απουσιάζει με την Εθνική Κροατίας στο Μουντιάλ, ενώ ο Πάολο Φερνάντες δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής πριν από την 1η Ιανουαρίου. Στην αποστολή της ΑΕΚ βρίσκονται οι: Στάνκοβιτς, Αθανασιάδης, Μουκουντί, Ρότα, Παρράς, Μήτογλου, Χατζισαφί, Σιντιμπέ, Ντάικο, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Πινέδα, Φράνσον, Μάνταλος, Μουστακόπουλος, Γκαρσία, Φαν Βέερτ, Αραούχο, Κοσίδης, Χριστόπουλος Ε., Σκόνδρας.

ΟλυμπιακόςΒόλος ΝΠΣΑΕΚΑτρόμητοςΠαναθηναϊκόςΚύπελλο Ελλάδας