Αθλητισμός|15.12.2022 19:29

Κύπελλο Ελλάδας: Αγκαλιά με την πρόκριση ο Παναθηναϊκός και ολοταχώς για μεγάλο προημιτελικό με ΠΑΟΚ!

Newsroom

Ο Παναθηναϊκός ήταν αποτελεσματικός κι έκανε τη δουλειά απέναντι στον Βόλο. Οι Πράσινοι ήταν κυριαρχικοί και έφτασαν σε μια άνετη νίκη με 3-0 που τους φέρνει αγκαλιά με την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Και όλα δείχνουν ότι θα ακολουθήσει πρόωρος τελικός στην οχτάδα με τον ΠΑΟΚ που επίσης έχει πάρει σκορ πρόκρισης στην αναμέτρηση με την Καλαμάτα.

Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έδειξε ανεπηρέαστη απ' τη διακοπή λόγω Μουντιάλ καθώς συνέχισε από εκεί που σταμάτησε τον Νοέμβριο. Απείλησε αρκετές φορές, απειλήθηκε ελάχιστα και νίκησε εύκολα, βγάζοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την... υποχρέωση καθώς διευκολύνει και το έργο του ενόψει του «βαρύ» Γενάρη με μια ρεβάνς που θα έχει περισσότερο διαδικαστικό χαρακτήρα. Για τους Πράσινους «καθάρισαν» οι Σλοβένοι καθώς σκόραραν οι Σπόραρ, Τσέριν και Βέρμπιτς!

Ο Παναθηναϊκός ήταν ανώτερος στο α' ημίχρονο και δημιούργησε τέσσερις κλασικές ευκαιρίες για να σκοράρει. Ωστόσο η εξαιρετική απόδοση του Κότνικ κράτησε το μηδέν μέχρι τις καθυστερήσεις του α' ημιχρόνου. Εν τέλει όμως, οι Πράσινοι βρήκαν το γκολ που έψαχναν στο 45'+3' μετά από σέντρα του Μπερνάρ, «τσίμπημα» της μπάλας του Βέρμπιτς και εκτέλεση του Σπόραρ από κοντά για το 1-0.

Ο Βόλος είχε μια ευκαιρία στο ξεκίνημα του β' ημιχρόνου με τον Νοκέρ αλλά ο Λοντίγκιν απέκρουσε. Κι ακολούθησε ένα ξέσπασμα για τους Πράσινους με δύο γκολ σε πέντε λεπτά. Στο 54' ο Τσέριν έπιασε ένα ωραίο φαλτσαριστό σουτ στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Κότνικ για το 2-0.

Και στο 59' ήρθε και το τρίτο γκολ με ακόμα ένα εντυπωσιακό γκολ έπειτα από κεραυνό του Βέρμπιτς που έγραψε το 3-0.

Παναθηναϊκός: Λοντίγκιν, Κώτσιρας, Χουάνκαρ (84’ Σάντσες), Μάγκνουσον, Σένκεφελντ, Ρουμπέν (65’ Κουρμπέλης), Τσέριν, Μπερνάρ, Βέρμπιτς (69’ Σαβιέρ), Παλάσιος (84’ Κυριόπουλος), Σπόραρ (65’ Ιωαννίδης).

Βόλος: Κότνικ, Άλχο, Σιελής, Νοκέρ (66’ Β. Φερνάντεθ), Μεθκίδα (66’ Ματίγια), Ουές (72’ Ταχάτος), Εσκοβάλ, Μπαριέντος (73’ Μεταξάς), Πίρινεν, Ντέλετιτς, Οζέγκοβιτς (80’ Κούτσιας).

Κύπελλο ΕλλάδαςΠαναθηναϊκόςΒόλος ΝΠΣ