Αθλητισμός|15.12.2022 23:37

Κύπελλο Ελλάδας: Άνετη η ΑΕΚ νίκησε 2-0 την Κηφισιά και «βλέπει» ήδη... τετράδα

Newsroom

Δίχως να δυσκολευτεί ιδιαίτερα η ΑΕΚ έκανε το... χρέος της και επικράτησε 2-0 της Κηφισιάς στη Ριζούπολη στο εκτός έδρας παιχνίδι για τη φάση των 16 του Κυπέλλου Ελλάδας. Η Ένωση παρά τις πολλές απουσίες που είχε, ήταν αποτελεσματική στο γήπεδο κι έφτασε σε μια άνετη επικράτηση που τη φέρνει αγκαλιά με την πρόκριση στα προημιτελικά, όπου, εφόσον περάσει, θα αναμετρηθεί με τον νικητή του ζευγαριού Πανσερραϊκός - Απόλλων Πόντου. Ουσιαστικά η Ένωση έχει μπροστά της ορθάνοιχτο τον δρόμο για τα ημιτελικά. Σκόρερ για τους Κιτρινόμαυρους ήταν ο Λιβάι Γκαρσία και ο Φαν Βέερτ.

Η ΑΕΚ έδειξε εξαρχής τις διαθέσεις της για να καθαρίσει από νωρίς το ματς αλλά τελικά η Κηφισιά ήταν η ομάδα που έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία όταν στο 19' ο Κουιρουκίδης και ο Ταλάλ αστόχησαν σε διπλή προσπάθεια. Μέχρι το 34' η προπορευόμενη στον Νότιο όμιλο της Super League 2 είχε περιορίσει την Ένωση, που τελικά βρήκε τη λύση απ' τον Λιβάι Γκαρσία. Ο 25χρονος επιθετικός έπιασε ένα φανταστικό ψηλοκρεμαστό σουτ από τη γωνία της μεγάλης περιοχής και έστειλε την μπάλα στο παραθυράκι του Αναγνωστόπουλου για το 1-0.

Προτού τελειώσει το πρώτο ημίχρονο (45+3') η ΑΕΚ σκόραρε για δεύτερη φορά και ουσιαστικά τελείωσε με τη νίκη και την πρόκριση. Ο Αραούχο ανατράπηκε σε μαρκάρισμα του Μαζουλουξή και ο Φαν Βέερτ ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι σκοράροντας για πρώτη φορά με τη φανέλα των Κιτρινόμαυρων διαμορφώνοντας το 2-0 που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ.

Η Κηφισιά τελείωσε το ματς με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Μπαρμπόσα στο 78' για μαρκάρισμα στον Γκαρσία.

Κηφισιά: Αναγνωστόπουλος, Μαζουλουξής, Μπαρμπόσα, Βαφέας, Παναγιώτου (92' Σμπώκος), Παπασάββας, Πέιος (81' Ιατρούδης), Ποζατζίδης (58' Καλλέργης), Ταλάλ (81' Γκίνι), Κουϊρουκίδης (58' Νάα), Τετέι.

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ (66' Ρότα), Μουκουντί, Μήτογλου, Χατζισαφί, Γιόνσον, Φράνσον (66' Σιμάνσκι), Μάνταλος, Γκαρσία (87' Ευθ. Χριστόπουλος), Αραούχο (87' Απ. Σκόνδρας), Φαν Βέερτ.

Κύπελλο ΕλλάδαςΚηφισιάΑΕΚ