Αθλητισμός|26.02.2019 11:59

Αρης: Απόλυτη ευστοχία στις μεταγραφές Ιανουαρίου

Παναγιώτης Γκαμπράνης

Λένε ότι η πιο δύσκολη μεταγραφική περίοδος είναι τον Ιανουάριο. Οι επιλογές είναι περιορισμένες, η δεξαμενή ποδοσφαιριστών μικρή, οι ελεύθεροι παίκτες πολύ λίγοι και επομένως το ρίσκο πολύ μεγάλο. Συνήθως οι βασικές κινήσεις οργανώνονται στη διάρκεια της σεζόν και οι στοχευμένες κινήσεις γίνονται τον Ιανουάριο.

Ο Αρης ανέτρεψε τα δεδομένα στη φετινή χειμερινή μεταγραφική περίοδο. Αλλαξε προπονητή στη μέση της περιόδου, πέρασε μία αγωνιστική κρίση και βίωσε διαδοχικούς τραυματισμούς, που λίγο έλειψε να θέσει σε κίνδυνο τον βασικό στόχο της χρονιάς, που είναι η συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Αναγκάστηκε από τις περιστάσεις να αλλάξει σχεδιασμό κι ενώ σκόπευε να αποκτήσει έναν ή το πολύ δύο ποδοσφαιριστές, προχώρησε σε ενίσχυση με έξι παίκτες!

Το εντυπωσιακό για τον τεχνικό διευθυντή του Αρη Κωνσταντίνο Διαμαντόπουλο και τον προπονητή Σάββα Παντελίδη, είναι ότι είχαν απόλυτη επιτυχία στις επιλογές τους. Οι ποδοσφαιριστές μπήκαν άμεσα, σχεδόν βίαια στην ενδεκάδα, καθώς δεν υπήρχαν άλλες επιλογές και προσαρμόστηκαν αμέσως βοηθώντας τα μέγιστα στο σερί των πέντε αγώνων χωρίς ήττα (τρεις νίκες και δύο ισοπαλίες).

Ο Αρης απέκτησε τον Ούγγρο αριστερό μπακ Μιχάι Κόρχουτ, τον Γάλλο κεντρικό αμυντικό Λίντσεϊ Ροζ, τον Σουηδό επιθετικό Ντάνιελ Λάρσον, τον Αργεντινό μέσο Μάρτιν Τόνσον, τον Γιάννη Φετφατζίδη και τον Κυριάκο Σαββίδη. Ειδικά οι τρεις πρώτοι πήραν τη φανέλα του βασικού στο… σπίτι τους, ο Τόνσο έδειξε ήδη τα δείγματα γραφής σε κρίσιμα παιχνίδια (Αστέρα και Πανιώνιος), αλλά τραυματίστηκε, όπως και ο Φετφατζίδης που ακόμη δεν έχει προλάβει να δείξει τη δεδομένη ποιότητά του.

Τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα εγκλιματίστηκαν σε χρόνο ρεκόρ, παίζουν εξαιρετικά κι έχουν μεγάλη συμμετοχή στα αποτελέσματα. Κι αν τον Τόνσο τον ήξερε ο Σάββας Παντελίδης από την Τρίπολη και γνώριζε τι να περιμένει, οι άλλοι τρεις που δεν είχαν παίξει ξανά στο ελληνικό πρωτάθλημα έδεσαν γρήγορα με τους συμπαίκτες του και εντυπωσιάζουν. 

Αξιοσημείωτη είναι η αλλαγή του Αρη μέσα στο γήπεδο, καθώς ο Σάββας Παντελίδης αντικατέστησε σταδιακά όλη την αριστερή πλευρά. Αρχικά χρησιμοποίησε τον Κόρχουτ αριστερό εξτρέμ και πήγε δεξιά για να καλύψει το κενό του Μπρούνο Γκάμα. Στη συνέχεια τον πήγε στη θέση του αριστερά στην άμυνα και έβαλε βασικό τον Λάρσον, αλλάζοντας όλη την αριστερή πτέρυγα. Ο Ροζ τα πήγε περίφημα είτε με τον Δεληζήση, είτε με τον Βέλεθ δίπλα του στο κέντρο της άμυνας, ενώ ο Τόνσο είναι ο ποδοσφαιριστής κλειδί στην μεσαία γραμμή.

ΑρηςΣάββας Παντελίδης