Αθλητισμός|17.12.2022 19:00

Μουντιάλ 2022: Τρίτη στον κόσμο με τρομερά γκολ η Κροατία που λύγισε το μαχητικό Μαρόκο

Newsroom

Η Κροατία του Λούκα Μόντριτς έλαμψε και στον μικρό τελικό του Μουντιάλ 2022. Επικράτησε 2-1 του εξαιρετικού Μαρόκου και τερμάτισε στην τρίτη θέση. Οι Κροάτες, που το 2018 έφτασαν μέχρι και τον τελικό της διοργάνωσης όπου ηττήθηκαν απ' τη Γαλλία, τέσσερα χρόνια αργότερα ολοκληρώνουν επιτυχημένα ακόμα μια μουντιαλική πορεία.

Για δεύτερη φορά στην ιστορία τους οι Κροάτες νικούν σε μικρό τελικό καθώς κάτι ανάλογο είχε πετύχει και η σπουδαία ομάδα των Σούκερ, ΓιάρνιΑσάνοβιτς που στο Μουντιάλ του 1998 είχε νικήσει την Ολλανδία στο ματς για την τρίτη θέση με το ίδιο σκορ.

Για το τρομερό Μαρόκο πάντως δεν αξίζουν δάκρυα καθώς, παρά την ήττα, πραγματοποίησε μια ανεπανάληπτη πορεία μέχρι και τον μικρό τελικό. Φεύγει απ' το Κατάρ έχοντας πια περάσει στην ιστορία ως η καλύτερη αφρικανική ομάδα στην ιστορία των Μουντιάλ...

Τα γκολ που έκριναν τον μικρό τελικό

Ο μικρός τελικός άρχισε εξαιρετικά καθώς μόλις στο 7' η Κροατία άνοιξε το σκορ με ωραία κεφαλιά του Γκβάρντιολ έπειτα από ασίστ του Πέρισιτς.

Η απάντηση του Μαρόκου ήταν άμεση καθώς στο 9' με τά΄από εκτέλεση φάουλ του Ζιγιές, ο Νταρί ισοφάρισε σε 1-1 από κοντά.

Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε σε 42' με γκολ-ποίημα απ' τον Όρσιτς, ο οποίος με ένα φανταστικό φαλτσαριστό σουτ από τη γωνία της μεγάλης περιοχής έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και στα δίχτυα για το 2-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο δόθηκαν μεγάλες μάχες μεταξύ των παικτών των δύο ομάδων αλλά η Κροατία κατόρθωσε να διατηρήσει το προβάδισμα μέχρι τέλους φτάνοντας στη νίκη και στην κατάκτηση της τρίτης θέσης.

Κροατία: Λιβάκοβιτς, Στάνισιτς, Σούταλο, Γκβάρντιολ, Όρσιτς, Μάγερ (66' Πάσαλιτς), Μόντριτς, Κόβατσιτς, Πέρισιτς, Λιβάγια (66' Πέτκοβιτς), Κράμαριτς (61' Βλάσιτς).

Μαρόκο: Μπόνο, Χακίμι, Νταρί (64' Μπενούν), Ελ Γιαμίκ (68' Ελ Γιαμίκ), Ατιάτ Αλάχ, Σαμπιρί, Αμραμπάτ, Ελ Κανούς (56' Ουναχί), Ζίγιες, Εν Νεσιρί, Μπουφάλ (64' Ζαρουρί).

Παγκόσμιο Κύπελλο 2022ΚατάρΠαγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρουΜαρόκοΕθνική ΚροατίαςΜουντιάλ 2022Παγκόσμιο κύπελλοΜουντιάλ