Αθλητισμός|26.02.2019 14:08

ΠΑΟΚ: Οι ατάκες-λύτρωση του Γιώργου Σαββίδη και η επανεκκίνηση στην ΚΑΕ

Θοδωρής Φελάνης

Μια συνάντηση αναγκαία η οποία θα δρομολογήσει σειρά θετικών εξελίξεων στην ΚΑΕ ΠΑΟΚ πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «Μακεδονίας Παλλάς» ξημερώματα της Τρίτης με πρωταγωνιστές τον Γιώργο Σαββίδη και τον Μπάνε Πρέλεβιτς. Σε συνέχεια της ανάρτησης που έκανε λίγες ημέρες πριν ο γιος του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και μέλος του δ.σ. της ΠΑΕ προαναγγέλλοντας ουσιαστικά οικονομική στήριξη, απέδειξε στην πράξη το ενδιαφέρον  για ένα ιστορικό τμήμα του συλλόγου φανερώνοντας για άλλη μια φορά πως η οικογένεια Σαββίδη αντιλαμβάνεται τον ΠΑΟΚ στο σύνολο του ως μια μεγάλη οικογένεια.

Οι δυο άντρες , Γιώργος Σαββίδης και Μπάνε Πρέλεβιτς είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν(σε μια συνάντηση που ολοκληρώθηκε στις 4 το πρωί) για όλα τα θέματα που απασχολούν την ομάδα, για την προσπάθεια κινητοποίησης του κόσμου (μέσω του “keep paok alive”) όπως και για τις εκκρεμότητες που έχουν δημιουργηθεί στην ΚΑΕ. Αυτό που έγινε ξεκάθαρο ήταν πως με την στήριξη της οικογένειας Σαββίδη εξασφαλίζεται σε μεγάλο βαθμό η λειτουργία της ομάδας μέχρι το τέλος της χρονιάς κάτι που σημαίνει ότι σύντομα θα επιστρέψει στο καλαθοσφαιρικό τμήμα η κανονικότητα.

Όπως είχαμε αναφέρει και στο παρελθόν, ο ΠΑΟΚ κρατήθηκε όλους τους προηγούμενους μήνες όρθιος κυρίως χάρις το όνειρο της συμμετοχής σε έναν τελικό κυπέλλου, καθώς παρατηρήθηκε «εκτροχιασμός» του οικονομικού πλάνου που εκπονήθηκε από την διοίκηση Πρέλεβιτς στην αρχή της σεζόν. Φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά που το όνομα «Σαββίδης» λειτουργεί ως προστατευτικό δίχτυ ασφαλείας για το μπάσκετ. Τα τελευταία 4 χρόνια έχουν δοθεί αρκετά χρήματα στο τμήμα με τα οποία η ΚΑΕ κατάφερε να αποπληρώσει υποχρεώσεις του παρελθόντος(άρθρο 99 κλπ).

«Γυρίστε πίσω»

Ο Γιώργος Σαββίδης μετά το μεταμεσονύκτιο μήνυμα του στο Instagram στο οποίο και δημοσιοποίησε φωτογραφία από την συνάντηση του με τον Μπάνε Πρέλεβιτς, σε νεότερη του ανάρτηση αναφερόμενος στις περιπτώσεις των Γκος και Χάτσερ, που περίμεναν εξόφληση των δεδουλευμένων τους για να επιστρέψουν στις προπονήσεις έγραψε: «Πακετάρετε τις αποσκευές σας και επιστρέψτε. Έχουμε σημαντικό αγώνα σύντομα και πρέπει να προκριθούμε. PAOK Family», ήταν το σχόλιο με το οποίο συνόδευε τη φωτογραφία των συγκεκριμένων παικτών.

Επίσης, μια μακροσκελή ανακοίνωση για το μπάσκετ εξέδωσαν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ η οποία μεταξύ άλλων ανέφερε: «Καλούμε τον κόσμο του Π.Α.Ο.Κ. να υψώσει ασπίδα προστασίας στο τμήμα, να ενεργοποιηθεί και να διασφαλίσει ένα ισχυρότερο σήμερα, αλλά πολύ περισσότερο ένα πολύ καλύτερο αύριο. Το τμήμα που μας χάρισε στιγμές υπερηφάνειας, που μας κράτησε σε καιρούς δύσκολους και μας έκανε να κλάψουμε από χαρά, έχει την ανάγκη μας όσο ποτέ άλλοτε. Και σε αυτό τον αγώνα δεν μπορεί παρά να φωνάξουμε παρών. Προσφέρουμε ηθική αλλά και υλική βοήθεια στο τμήμα μέσω της αγοράς εισιτηρίου, μα πάνω απ’ όλα στέλνουμε ξεκάθαρο μήνυμα πως δεν θα είναι ποτέ μόνοι τους.

Καλούμε τον κόσμο του Π.Α.Ο.Κ. να συμμετέχει ενεργά στην πλατφόρμα https://paokbcstore.gr/paokbcstore/keeppaokalive/ και να βοηθήσει οικονομικά το τμήμα, ώστε να εξασφαλιστεί έστω και προσωρινά η βιωσιμότητά του. Σε αυτό τον αγώνα δεν περισσεύει κανείς. Καλούμε όλους εκείνους τους επιφανείς και οικονομικά εύρωστους παράγοντες ή οπαδούς του Π.Α.Ο.Κ. να αφυπνιστούν, να βοηθήσουν, να σταματήσουν να κρύβονται και να σταματήσουν να χρησιμοποιούν τις όποιες προσωπικές διαφορές, απογοητεύσεις ή παρεξηγήσεις ως άλλοθι για την μη ενεργοποίησή τους ή την μη ενασχόλησή τους. Ο σύλλογος μας χρειάζεται όλους και η προσφορά και συμμετοχή του κάθε ένα μας είναι πολύτιμη.

Καλούμε την διοίκηση του ερασιτέχνη να εντείνει τις προσπάθειες της για εξεύρεση επενδυτή, ικανού να διασφαλίσει ένα καλύτερο αύριο για το τμήμα. Είμαστε σίγουροι πως οι απαιτούμενες λύσεις για την βιωσιμότητα του τμήματος θα βρεθούν. Στον Π.Α.Ο.Κ. όμως δεν αρκεί απλά να υπάρχει. Ο Π.Α.Ο.Κ. και κυρίως το μπασκετικό τμήμα έχει μάθει να πρωταγωνιστεί. Και το αύριο πρέπει να τον βρει έτοιμο να διεκδικήσει ξανά όσα ονειρευόμαστε.

Η μάχη μόλις ξεκίνησε και σε αυτό τον αγώνα παίζουμε ΠΡΩΤΟΙ μπάλα εμείς».

Γιώργος ΣαββίδηςΠΑΟΚΜπάνε Πρελεβιτς