Αθλητισμός|20.12.2022 07:44

Coronados de gloria! Η πρωταθλήτρια Αργεντινή επιστρέφει στο Μπουένος Άιρες

Newsroom

«Coronados de gloria»! Εστεμμένοι με δόξα, όπως λέει ο εθνικός ύμνος της Αργεντινής, οι παγκόσμιοι πρωταθλητές -τριών πλέον αστέρων- επιστρέφουν στο Μπουένος Άϊρες.

Η πτήση AR1915 της Aerolineas Argentinas, που έκανε στάση στη Ρώμη, προσγειώνεται στο αεροδρόμιο Ezeiza στις 07:50, για να ξεκινήσει ένα νέο πάρτι με τους εκατομμύρια φιλάθλους!

Ήδη η ομοσπονδία της Αργεντινής με ανάρτησή της στο Twitter, έκανε γνωστό ότι η εθνική Αργεντινής θα πανηγυρίσει το απόγευμα - προς βράδυ (ώρα Ελλάδας) στον Οβελίσκο:

«Η παγκόσμια πρωταθλήτρια θα βρίσκεται την Τρίτη το μεσημέρι (σ.σ: ώρα Αργεντινής) στον Οβελίσκο για να γιορτάσει τον παγκόσμιο τίτλο με τους φιλάθλους. Ναι, είμαστε παγκόσμιοι πρωταθλητές!», ανέφερε.

Δείτε LIVE την άφιξη:

Οι παίκτες νωρίτερα ανέβαζαν φωτογραφίες στα social media, ποζάροντας στο αεροπλάνο με το Κύπελλο στην αγκαλιά τους.

«Γεια σας πρωταθλητές! Όχι, δεν ήταν όνειρο!», έγραψε επίσης στο Twitter η ομοσπονδία.

Η Αργεντινή του Λιονέλ Μέσι

Συνολικά 36 χρόνια μετά τον τελευταίο παγκόσμιο τίτλο της Αργεντινής (1986), πανηγύριζαν τη θρυλική αποθέωση ενός θρυλικού παίκτη: η Αργεντινή του Λιονέλ Μέσι είχε μόλις κερδίσει το Παγκόσμιο Κύπελλο νικώντας στα πέναλτι τη Γαλλία σε ένα από τα μεγαλύτερα ματς στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

Μετά από τέσσερις αποτυχίες σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο από το 2006, αυτή τη φορά ήταν το βράδυ του Μέσι, στο τέλος του σασπένς σε μια τρομερή δοκιμασία της οποίας ήρωας ήταν ο Αργεντινός τερματοφύλακας Εμιλιάνο Μαρτίνες.

Αυτό είναι το τρίτο αστέρι για την «Αλμπισελέστε», μετά από αυτές των ομάδων του Ντάνιελ Πασαρέλα (1978) και μετά του Ντιέγκο Μαραντόνα (1986), θα φέρει το...σήμα του Μέσι, που ανακηρύχθηκε καλύτερος παίκτης της διοργάνωσης.

Αυτός ο παγκόσμιος τίτλος του επιτρέπει να... ενταχθεί στον θρύλο του Μαραντόνα. Ξεπερνά επίσης τον Πελέ, με 13 γκολ σε πέντε διοργανώσεις Παγκοσμίου Κυπέλλου, ένα περισσότερο από τον Βραζιλιάνο σε τρεις παγκόσμιους τίτλους.

«Είμαστε παγκόσμιοι πρωταθλητές!», είπε ο Μέσι στο μικρόφωνο εκστασιασμένος. «Τι άλλο να ζητήσω;». Πριν καθησυχάσει τους θαυμαστές του: «Θέλω να ζήσω μερικά ματς ακόμα» με την εθνική ομάδα.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μπουένος ΆιρεςποδόσφαιροΑργεντινήΜουντιάλΜουντιάλ 2022ειδήσεις τώραΕθνική Αργεντινής