Αθλητισμός|20.12.2022 10:15

Γκρέμισαν τα τείχη στο Μπουένος Άιρες για την παγκόσμια πρωταθλήτρια Αργεντινή - Ντελίριο ενθουσιασμού και αποθέωση για τον Μέσι και την παρέα του

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
AP Photo

Τα τείχη γκρεμίστηκαν στο Μπουένος Άιρες για να περάσουν οι ήρωες-παγκόσμιοι πρωταθλητές! Η Αργεντινή υποδέχθηκε τα ξεμερώματα της Τρίτης (τοπική ώρα) τον Λιονέλ Μέσι και την παρέα του που επέστρεψαν στην πατρίδα κρατώντας στην αγκαλιά τους έναν τίτλο που έψαχναν απ' το 1986. Τότε ήταν ο Ντιέγκο Μαραντόνα που πάτησε πρώτος στο έδαφος της Αργεντινής υψώνοντας το Παγκόσμιο Κύπελλο, τώρα ο Μέσι.

Το αεροπλάνο που μετέφερε την αποστολή της Εθνικής Αργετινής προσγειώθηκε στο Μπουένος Άιρες στις 2.23 τα ξημερώματα (τοπική ώρα) και το πάρτι άρχισε. Εκατομμύρια άνθρωποι περίμεναν για να αποθεώσουν τους θριαμβευτές απ' τη στιγμή που αφίχθησαν στο αεροδρόμιο και κατά τη διάρκεια της διαδρομής μέχρι το κέντρο της πρωτεύουσας.

Άλλωστε η Τρίτη (20/12) κηρύχθηκε εθνική αργία σ' ολόκληρη τη χώρα προκειμένου να εορταστεί δεόντως η επιστροφή του Παγκοσμίου Κυπέλλου σε μια χώρα που ζει και αναπνέει για το ποδόσφαιρο.

Ο Λιονέλ Μέσι βγήκε πρώτος απ' το αεροπλάνο κρατώντας το τρόπαιο, έχοντας δίπλα του τον προπονητή της ομάδας Λιονέλ Σκαλόνι αλλά και τον πρόεδρο της αργεντίνικης ομοσπονδίας. Και ακολούθησαν οι υπόλοιποι παίκτες και τα μέλη της αποστολής. Προηγουμένως, πυροσβεστικά οχήματα σχημάτισαν μια αψίδα θριάμβου με νερό στο αεροσκάφος που μετέφερε την αποστολή.

Οι παίκτες επιβιβάστηκαν στο ανοιχτό λεωφορείο με την επιγραφή «πρωταθλητές κόσμου» και η πομπή ξεκίνησε για τον γύρο του Μπουένος Άιρες. Ακολούθησαν εντυπωσιακές εικόνες με το πλήθος να αποθεώνει τους θριαμβευτές. Άνθρωποι έκλαιγαν, άλλοι έτρεχαν παράλληλα με το πούλμαν, άπαντες πανηγύριζαν εκστασιασμένοι. Μοναδικές στιγμές στο Μπουένος Άιρες...

Δείτε το βίντεο με την αποθεωτική υποδοχή των παγκόσμιων πρωταθλητών

Ο Ροντρίγκο Ντε Πολ ανάρτησε βίντεο τραγουδώντας Campeones τη στιγμή που βρισκόταν πάνω στο λεωφορείο αποτυπώντας παράλληλα το πως βίωσαν οι παίκτες τις ώρες της αποθέωσης.

Η πομπή ολοκληρώθηκε στα κεντρικά της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Αργεντινής, όπου υποδέχθηκαν τους παίκτες με κομφετί και πυροτεχνήματα.

Προσοχή στα καλώδια!

Κατά τη διάρκεια της διαδρομής στο Μπουένος Άιρες δεν έλειψαν και τα ευτράπελα. Μέσι, Ντι Μαρία, Ντε Πολ και Παρέδες είχαν καθήσει στο ψηλότερο σημείο του πούλμαν με αποτέλεσμα να βρεθούν... αντιμέτωποι με τα καλώδια του ρεύματος. Την τελευταία στιγμή έσκυψαν και γλίτωσαν, ωστόσο ο Παρέδες τα αντιλήφθηκε τελευταίος με αποτέλεσμα να χάσει το καπέλο του που έπεσε στο δρόμο! «Προσοχή στα καλώδια παιδιά», όπως έγραψε και ο λογαριασμός του ESPN...

Σκαρφαλωμένοι στις κολόνες

Λίγο πριν ένας Αργεντινός οπαδός θέλησε να έχει την καλύτερη οπτική γωνία προς το πούλμαν του θριάμβου και σκαρφάλωσε σε έναν στύλο!

Το τραγούδι των παγκόσμιων πρωταθλητών

Κατά τη διάρκεια της πτήσης πάντως κατά την επιστροφή οι παίκτες της Αργεντινής έστησαν πάρτι και στον αέρα τραγουδώντας το αγαπημένο κομμάτι της ομάδας. Το τραγούδι «Muchachos», που «συνόδευσε» την πορεία προς την κορυφή διασκευάστηκε σε «Είμαστε πια παγκόσμιοι πρωταθλητές». «Θέλω να κερδίσω το τρίτο, θέλω να γίνω παγκόσμιος πρωταθλητής» έλεγαν οι στίχοι, αλλά τώρα που το όνειρο έγινε πραγματικότητα άλλαξαν οι στίχοι σε «Κερδίσαμε ήδη το τρίτο, είμαστε πια παγκόσμιοι πρωταθλητές».

Το... διασκευασμένο τραγούδι ακούστηκε για πρώτη φορά από τους Αργεντινούς διεθνείς στο αεροπλάνο κατά την επιστροφή από το Κατάρ στο Μπουένος Άιρες.

«Γεννήθηκα στην Αργεντινή,
στη χώρα του Ντιέγκο και του Λιονέλ,
των παιδιών της Μαλβίνας που δεν θα ξεχάσω ποτέ.
Δεν μπορώ να σας το εξηγήσω,
γιατί δεν θα καταλάβετε
τους τελικούς που χάσαμε, πόσα χρόνια έκλαψα για αυτούς.
Αλλά αυτό τελείωσε γιατί στο Κατάρ
Ο τελικός με τους Γάλλους κερδήθηκε από τον μπαμπά
Παιδιά, τώρα μπορούμε να γιορτάσουμε ξανά.
Κερδίσαμε ήδη το τρίτο, είμαστε πια παγκόσμιοι πρωταθλητές.
Μπορούμε να δούμε τον Ντιέγκο ήρεμο στους ουρανούς,
μαζί με τον Δον Ντιέγκο (σ.σ. ο πατέρας του Μαραντόνα) και τη Λα Τότα (σ.σ. η μητέρα του)».

ΜουντιάλΕθνική ΑργεντινήςΠαγκόσμιο κύπελλοΑργεντινήΛιονέλ ΜέσιΠαγκόσμιο Κύπελλο 2022Μουντιάλ 2022Μπουένος Άιρες