Αθλητισμός|21.12.2022 09:10

Super League: Επιστροφή στην αγωνιστική δράση με πέντε αγώνες - Το πρόγραμμα της ημέρας

Newsroom

Το Μουντιάλ 2022 ολοκληρώθηκε και έπειτα από 38 ημέρες κάνει επανεκκίνηση το πρωτάθλημα της Super League. Προκειμένου να καλυφθεί ο χρόνος που χάθηκε αλλά και με δεδομένο ότι ακολουθούν τα δύο Σαββατοκύριακα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, οι τρεις πρώτες αγωνιστικές του β' γύρου θα παιχτούν μεσοβδόμαδα. Ως εκ τούτου, η αυλαία ανοίγει ξανά για τη 14η αγωνιστική το διήμερο 21-22 Δεκεμβρίου, ακολουθεί η 15η αγωνιστική την Τετάρτη και Πέμπτη 28-29 Δεκεμβρίου και η 16η αγωνιστική την Τρίτη και Τετάρτη 3-4 Ιανουαρίου.

Το σημερινό μενού περιλαμβάνει πέντε παιχνίδια και αρχίζει από τις 3 το μεσημέρι και θα ολοκληρωθεί μετά τις 11 το βράδυ. Φουλ δράση για ένα οχτάωρο καθώς ρίχνονται στη μάχη ο Παναθηναϊκός, ο Ολυμπιακός, η ΑΕΚ και ο Άρης, ενώ την Πέμπτη παίζει ο ΠΑΟΚ.

Το πρόγραμμα της ημέρας

  • 15.00 Λεβαδειακός - Άρης / Novasports 2HD
  • 17.00 ΑΕΚ - Λαμία / COSMOTE SPORT 1 HD
  • 17.00 Αστέρας Τρίπολης - Βόλος / Novasports Prime
  • 20.00 ΠΑΣ Γιάννινα - Ολυμπιακός / Novasports Prime
  • 21.30 Ιωνικός - Παναθηναϊκός / COSMOTE SPORT 1 HD

Το πρόγραμμα ανοίγει στις 15.00 στο Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς. Εκεί, ο Λεβαδειακός θα υποδεχτεί τον Άρη (Novasports 2) λίγες μέρες μετά τη συνάντηση των δύο ομάδων στο Κύπελλο. «Μέσα» για την ομάδα της Θεσσαλονίκης οι Μαντσίνι, Ετέμπο, Μάνου Γκαρσία, εκτός οι Φαμπιάνο - Ενκουλού, δεν υπολογίζει στους Βινίσιους, Λίαγκα, Ντουκαρά, Σακό, Μπελμόντ, Σκβάρκα ο Γιάσμινκο Βέλιτς.

Λίγο αργότερα, στις 17.00 (Cosmote Sport 1), η ΑΕΚ υποδέχεται στην OPAP Arena την Λαμία. Πολλές οι απουσίες για την Ένωση, αφού εκτός έμειναν - για διαφορετικούς λόγους ο καθένας - οι Ελίασον, Γκατσίνοβιτς, Μοχαμάντι, Τσούμπερ, Άμραμπατ, Βίντα, ενώ ακόμα ο Πάολο Φερνάντες δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής. Εκτός για την Λαμία οι Μπενίτες, Μαρμεντίνι, Γκέντσογλου, Καραμάνος, Ρόμανιτς.

Την ίδια ώρα (17.00, Novasports Prime) διεξάγεται και ο αγώνας Αστέρας Τρίπολης - Βόλος, ενώ στις 20.00 ο ΠΑΣ φιλοξενεί στους Ζωσιμάδες τον Ολυμπιακό. Οι Ερυθρόλευκοι ψάχνουν ένα... restart μετά το κάκιστο πρώτο μέρος της σεζόν και ο Μίτσελ δεν έχει προβλήματα, αφού άφησε εκτός αποστολής μόνο όσους δεν υπολογίζει (Ουί Τζο, Σισέ, Μπα, Κουντέ, Αμπουμπακάρ Καμαρά, Άβιλα, Μπόουλερ, Λάιντνερ).

Τέλος, το πρόγραμμα κλεινει με τον προπορευόμενο Παναθηναϊκό, που αντιμετωπίζει στη Νίκαια τον Ιωνικό (21.30, Cosmote Sport 1). O Ιβάν Γιοβάνοβιτς πρέπει να διαχειριστεί ξανά ένα ρόστερ με αρκετές απουσίες, αφού εκτός δράσης - πέρα από τους μόνιμους απόντες Αϊτόρ, Γκάνεα, Φρόκου, Τρουιγιέ- είναι και οι Βέρμπιτς, Σένκεφελντ. Αρκετά τα προβλήματα και στους γηπεδούχους, που περνούν και περίοδο κρίσης, αφού πριν λίγες μέρες ο Δημήτρης Σπανός παραιτήθηκε on air. Ο έμπειρος τεχνικός έμεινε τελικά στη θέση του, αλλά οι Νικαιώτες δείχνουν να έχουν αρκετά ζητήματα.

Βαθμολογία

ΠαναθηναϊκόςSuperLeagueΑΕΚΑρηςΟλυμπιακός