Αθλητισμός|21.12.2022 19:01

Με σούπερ σταρ Φαν Βέερτ η ΑΕΚ κυριάρχησε της Λαμίας στην Αγιά-Σοφιά

Newsroom

Παρά τα προβλήματα, τις απουσίες και την έλλειψη αγωνιστικού ρυθμού η ΑΕΚ βρήκε τον δρόμο προς τη νίκη (3-0) απέναντι στη Λαμία με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Τομ Φαν Βέερτ. Ο Ολλανδός επιθετικός, ο οποίος στο πρώτο μέρος της σεζόν ταλαιπωρήθηκε από έναν τραυματισμό, πραγματοποίησε την καλύτερή του εμφάνιση με την Ένωση. Σκόραρε δύο γκολ, είχε μια ασίστ και γενικώς ήταν ό,τι καλύτερο είχαν να επιδείξουν στο γήπεδο οι Κιτρινόμαυροι, οι οποίοι διατήρησαν το νικηφόρο σερί τους στην Αγιά-Σοφιά.

Η ΑΕΚ είχε απ' το ξεκίνημα του ματς τον έλεγχο του παιχνιδιού και την κυκλοφορία της μπάλας αλλά δεν μπόρεσε να πάει το παιχνίδι στα μέτρα της. Η Λαμία παρατάχθηκε με ξεκάθαρο πλάνο και με στόχο να μπλοκάρει τα επιθετικά ατού της Ένωσης, που είχε 3-4 αξιόλογες στιγμές. Ο Πινέδα στο 2' , ο Μάνταλος στο 10', ο Αραούχο στο 29' και ο Λιβάι στο 34' είχαν ευκαιρίες τις οποίες δεν μετουσίωσαν σε γκολ, ενώ η Λαμία είχε μια καλή φάση με τον Τζανδάρη στο 44'.

Στο β' ημίχρονο η ΑΕΚ μπήκε στο γήπεδο με μεγαλύτερη συγκέντρωση και προσήλωση στον στόχο ψάχνοντας από νωρίς το γκολ που θα απομάκρυνε απ' τις περιπέτειες. Κι αφού στο 54' ο Αραούχο νικήθηκε απ' τον Σαράνοφ, στο 67' η λύση δόθηκε απ' τον Φαν Βέερτ. Ο Ολλανδός φορ, ο οποίος αντικατέστησε στο 62' τον Σιμάνσκι, βρέθηκε στην κατάλληλη θέση έπειτα απ' την εξαιρετική σέντρα του Μάνταλου και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Ήταν το πρώτο γκολ του Φαν Βέερτ στο πρωτάθλημα, λίγες μέρες μετά το παρθενικό του τέρμα με την ΑΕΚ στο Κύπελλο.

Στο 87' η ΑΕΚ κλείδωσε οριστικά το «τρίποντο». Ο Φαν Βέερτ από εκτελεστής μετετράπη σε πασέρ και έβγαλε εξαιρετική πάσα προς τον Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος νίκησε στην προσωπική μονομαχία τον Σαραμαντά, πέρασε και τον Σαράνοφ και πλάσαρε σε άδειο τέρμα για το 2-0.

Ο Φαν Βέερτ, όμως είχε ακόμα ένα βέλος στη φαρέτρα του διαμορφώνοντας το τελικό 3-0 στο 94'. Ο Ρότα έβγαλε εξαιρετική σέντρα απ' τα δεξιά και ο Ολλανδός στράικερ εκτέλεσε και πάλι με το κεφάλι.

AEK: Αθανασιάδης, Ρότα, Μήτογλου, Μουκουντί, Χατζισαφί, Σιμάνσκι (62' Φαν Βέερτ), Γιόνσον, Μάνταλος (87' Γαλανόπουλος), Πινέδα, Αραούχο, Γκαρσία (91' Χριστόπουλος).

Λαμία: Σαράνοφ, Αντέτζο, Τζανδάρης, Νούνιες (84' Μποακιέ), Μανούσος (72' Γιακουμάκης), Σλίβκα (71' Ντε Βινσέντι), Σιμόν, Μπεχαράνο (79' Μπάμπης), Γκοράνοβ (84' Σαραμαντάς), Τσιλούλης, Κορνέζος.

SuperLeagueΑΕΚΛαμία ΠΑΕ