Αθλητισμός|21.12.2022 22:24

ΠΑΣ Γιάννινα - Ολυμπιακός 2-2: Τρομερό come back απ' τον Άγιαξ της Ηπείρου που γύρισε απ' το 0-2 σοκάροντας τους Ερυθρόλευκους

Newsroom

Ένα σπουδαίος ΠΑΣ Γιάννινα έκανε μεγάλο come back και παρά το γεγονός ότι έχανε 0-2 στο ημίχρονο απ' τον Ολυμπιακό, πέτυχε δύο γκολ στο δεύτερο 45λεπτο και απέσπασε παλικαρίσια ισοπαλία (2-2) στην επανεκκίνηση της Super League.

Ο Άγιαξ της Ηπείρου δεν πτοήθηκε απ' το σημαντικό προβάδισμα των Πειραιωτών που είχαν για μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κώστα Φορτούνη, ο οποίος επέστρεψε στην αρχική ενδεκάδα με δύο θαυμάσια γκολ και... σόου για 45 λεπτά. Όμως οι Γιαννιώτες αντιπαρέταξαν πάθος, ψυχή και σχέδιο στο β' ημίχρονο. Παράλληλα, εκμεταλλεύτηκαν τη νωχελικότητα και τη χαλάρωση των Ερυθρόλευκων, οι οποίοι... εξαφανίστηκαν απ' το γήπεδο. Και με δύο εξαιρετικά γκολ του Παμλίδη και του Λιάσου πήραν έναν πολύτιμο βαθμό, ενώ προκάλεσαν ένα ακόμα σημαντικό πλήγμα στον Ολυμπιακό που παραμένει πολύ μακριά απ' την κορυφή.

Το παιχνίδι πάντως στιγματίστηκε από επεισόδια πριν από τη σέντρα αλλά και στο ξεκίνημα του ματς. Αρχικά, την ένταση προκάλεσαν οι οπαδοί του Ολυμπιακού, ενώ ακολούθησαν εκείνοι του ΠΑΣ Γιάννινα. Για ένα 20λεπτο ο διαιτητής Κουμπαράκης διέκοψε το ματς στέλνοντας τις ομάδες στα αποδυτήρια κι αφού εκτονώθηκε η κατάσταση, το παιχνίδι άρχισε ξανά.

Μετά τη διακοπή ο Ολυμπιακός μπήκε στο γήπεδο με περισσότερη διάθεση και μπόρεσε να απειλήσει στο 19' με τον Μπιέλ, στο 27' με τον Ελ Αραμπί και στο 30' με τον Ελ Αραμπί. Τελικά η κυριαρχία των Πειραιωτών μετουσιώθηκε σε γκολ στο 34'. Ο Ελ Αραμπί τσίμπησε την μπάλα για τον Φορτούνη, ο οποίος πάτησε περιοχή και σούταρε εύστοχα για το 0-1. Ήταν το πρώτο του γκολ μετά τον Μάιο του 2021.

Ο έμπειρος άσος του Ολυμπιακού φάνηκε ότι καθάρισε το ματς στο 45' με καταπληκτική εκτέλεση φάουλ σκοράροντας για δεύτερη φορά στην αναμέτρηση. Στο 45'+2' ο ΠΑΣ Γιάννινα διαμαρτυρήθηκε για σπρώξιμο του Σόρια απ' τον Ρέτσο, αλλά ούτε ο Κουμπαράκης σε πρώτο χρόνο, ούτε και ο VAR σε δεύτερο, είδαν πέναλτι.

Στο β' ημίχρονο ο Ολυμπιακός μπήκε στο γήπεδο θεωρώντας μάλλον ότι είχε εξασφαλίσει το τρίποντο σε αντίθεση με τον ΠΑΣ που παρά το εις βάρος του 0-2, πίστεψε στο... θαύμα. Στο 63' ο Λιάσος είχε την πρώτη καλή στιγμή για τους γηπεδούχους που στο επόμενο λεπτό (64') μείωσαν σε 1-2. Ο Παμλίδης με ένα θαυμάσιο σουτ εκτός περιοχής σκόραρε για τον ΠΑΣ που επέστρεψε για τα καλά στο ματς.

Ο Μίτσελ έκανε διπλή αλλαγή αντικαθιστώντας τον Ελ Αραμπί και τον Χάμες με τον Μπακαμπού και τον Κασάμι αλλά δεν του βγήκε καθώς ο ΠΑΣ βρήκε και δεύτερο γκολ στο 76'. Ο Μορέιρα έκανε καταπληκτική προσπάθεια απ' τα αριστερά, απέφυγε τον Ανδρούτσο, έκανε το παράλληλο γύρισμα και ο Λιάσος που κινήθηκε στο δεύτερο δοκάρι, εκτέλεσε από κοντά για το τελικό 2-2.

ΠΑΣ Γιάννινα: Σούλης, Σόρια, Πήλιος, Παντελάκης, Εραμούσπε, Καραχάλιος, Λιάσος, Ριένστρα, Παμλίδης (81' Ροσέρο), Μορέιρα, Σταματελόπουλος (60' Μπάλαν).

Ολυμπιακός: Πασχαλάκης, Ντόι, Ρέτσος, Βρουσάι (23' Ανδρούτσος), Ρέαμπτσουκ (81' Γκάρι Ροντρίγκες), Ίνμπομ Χουάνγκ (81' Μαρσέλο), Εμβιλά, Φορτούνης, Μπιέλ, Χάμες Ροντρίγκες (71' Κασάμι), Ελ Αραμπί (71' Μπακαμπού).

ΠΑΣ ΓιάννιναSuperLeagueΟλυμπιακός