Αθλητισμός|22.12.2022 19:38

Super League: Πέρασε με νίκη απ' το Ηράκλειο ο Ατρόμητος - Παρέμεινε χαμηλά ο ΟΦΗ

Newsroom

Ο Ατρόμητος με ένα εντυπωσιακό γκολ του Έρλινγκμαρκ στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου άρχισε νικηφόρα τον β' γύρο του πρωταθλήματος επικρατώντας 1-0 στο Θ. Βαρδινογιάννης του ΟΦΗ για τη 14η αγωνιστική της Super League.

Η ομάδα των δυτικών προαστίων έκανε άλμα στην έβδομη θέση ενώ το συγκρότημα του Ηρακλείου παρέμεινε καθηλωμένο στους 10 βαθμούς και τις «επικίνδυνες» θέσεις, αφού βρίσκεται μόλις στο +2 από τον ουραγό Ιωνικό.

Ο Ατρόμητος ξεκίνησε καλύτερα αλλά ο Ατρόμητος απείλησε πρώτος, στο 10ο λεπτό, όταν ο Γιαννιώτης χρειάστηκε να επέμβει για να διώξει σε κόρνερ το δυνατό σουτ του Ντίκο. Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη με το ξεκίνημα, καθώς οι δύο ομάδες έκαναν πολλά λάθη. Στο 38΄ ο Κόλμαν προχώρησε σε αναγκαστική αλλαγή του Μαυρομμάτη, αλλά λίγο πριν το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου η ατμόσφαιρα «ζεστάθηκε», με τους φιλοξενούμενους να ανοίγουν το σκορ. Ήταν το 43ο λεπτό, όταν ο Έρλινγκμαρκ έπιασε ένα καταπληκτικό βολέ έξω από την περιοχή των Κρητικών, νικώντας τον Μανδά για το 0-1.

Στο 51΄ ακυρώθηκε γκολ του Βούρου με υπόδειξη του VAR για οφσάιντ του σκόρερ, με τον ΟΦΗ να πιέζει πια και να χάνει τη μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση στο 65΄, όταν σε σουτ του Ντίκο μέσα από την περιοχή η μπάλα χτύπησε στο αριστερό δοκάρι του Γιαννιώτη. Αυτή ήταν και η σημαντικότερη ευκαιρία των γηπεδούχων για να σώσουν τουλάχιστον ένα βαθμό, αφού παρά την πίεση που άσκησαν έκτοτε ως το τέλος δεν δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για γκολ.

ΟΦΗ: Μανδάς, Πασαλίδης (66΄ Νέιρα), Διαμαντής, Βούρος, Λάρσον, Ντιουσέ (76΄ Περέα), Μεγιάδο, Τοράλ (85΄ Ντουρμισάι), Μαρινάκης, Ντίκο, Μπιφουμά (46΄ Γκερέρο).

Ατρόμητος: Γιαννιώτης, Κεσχρίντα, Χατζηϊσαΐας, Μαυρομμάτης (38΄ Στρούγγης), Ντε Μποκ, Γκονζάλες, Έρλινγκμαρκ, Φριτζόνσον (76΄ Οικονομίδης), Ρομπάιγ (71΄ Κλωναρίδης), Τζαβίδας (77΄ Κιάρτανσον), Ροτάριου (71΄ Τζοβάρας).

SuperLeagueΟΦΗΑτρόμητος