Αθλητισμός|26.02.2019 19:03

Σάλος με μήνυμα προπονητή σε ελληνικής καταγωγή αθλητή: «Είμαι ο νέος σας Χίτλερ»!

Κώστας Ασημακόπουλος

Σάλος έχει προκληθεί από το γραπτό μήνυμα που έστειλε ένας φημισμένος προπονητής αμερικανικού ποδοσφαίρου σε έναν Γερμανό παίκτη από το Ντόρντμουντ και ελληνικής καταγωγής.

Ο Τζέισον Μπράουν που μέχρι χθες ήταν προπονητής στο Independence Community College στο Κάνσας και γνωστός πρωταγωνιστής δημοφιλούς σειράς του Neftlix «Last Chance U» που είναι σειρά ντοκιμαντέρ που εξετάζει το ποδόσφαιρο στα αμερικανικά Κολλέγια.

«Γερμανικό... απόβρασμα»

Μετά από την προπόνηση της 17ης Φεβρουαρίου ο Μπράουν απέκλεισε από την ομάδα τον φοιτητή από την Γερμανία και αθλητή της ομάδας Αλέξανδρο Αλεξίου.
Μεταξύ άλλων του έγραψε πως είναι ένα «γερμανικό... απόβρασμα» πως πρέπει να «υπολογίσει την ζωή του» και πως «εγώ είμαι ο νέος σας Χίτλερ».

Το μήνυμα το δημοσίευσε ο Αλεξίου στο Whats App, το αναπαρήγαγε η εφημερίδα  «The Montgomery County Chronicle» και από τότε η κατάσταση πήρε τεράστιες διαστάσεις.

Ο Τζέισον Μπράουν με δημόσια τοποθέτηση του αρνήθηκε πως έγραψε το μήνυμα αλλά παραδέχτηκε πως αντάλλαξε μηνύματα με τον Αλεξίου για να του «διδάξει την έννοια της πειθαρχίας που είναι άγνωστη στη ζωή του. Μάλιστα έκανε εκτενή αναφορά σχετικά με την σκληρή πειθαρχία που εφαρμόζει στις ομάδες του και έκανε παρομοίωση για να «αγγίξει τον εγωισμό του Αλεξίου».

T

«Ερευνούμε το θέμα»

Είπε επίσης πως παραιτήθηκε από την θέση του αρχιπροπονητή ποδοσφαίρου για λόγους αρχής και επειδή δεν ήθελε να φέρει σε δύσκολη θέση την διοίκηση του Κολεγίου μετά το σάλο που δημιουργήθηκε από το δημοσίευμα της εφημερίδας «The Montgomery County Chronicle». Ο πρόεδρος του σχολείου, Ντάνιελ Μπαρνίκ είπε πως «το Κολέγιο ερευνά το θέμα και πως ο Μπράουν έχει καταλάβει πως αυτή η γλώσσα που χρησιμοποίησε δεν είναι η κατάλληλη».

Κατηγόρησε την ηγεσία της εφημερίδας και άφησε αιχμές για το τρόπο που τα Κολέγια αντιμετωπίζουν τους εφήβους λέγοντας πως έχουν κάνει στροφή στις δημόσιες σχέσεις βάζοντας όλο και πιο χαμηλούς αγωνιστικούς και μαθησιακούς στόχους προκειμένου να μην χάσουν σπουδαστές.

«Τους έκανα άντρες»

«Υπό αυτή την πίεση και αυτές τις συνθήκες δε μπορώ να μείνω άλλο αρχιπροπονητής στο Κολέγιο. Εγώ το βράδυ θα κοιμάμαι ήσυχος με την σκέψη πως έκανα άντρες πολλούς εφήβους που αποφοίτησαν από τα χέρια μου. Οι ηγέτες και οι πραγματικοί άνδρες ξέρουν τι εννοώ. Οι υπόλοιποι δεν θα με καταλάβουν ποτέ», είπε ο Μπράουν ενώ και οι παραγωγοί του ντοκιμαντέρ στο Neftlix δέχονται πιέσεις για να τον απομακρύνουν.

Δείτε ένα βίντεο του Neftlix για τον Τζέισον Μπράουν:

ΧίτλερΣπορ