Αθλητισμός|23.12.2022 23:15

Επιβράβευση για Κουλιεράκη - Ο ΠΑΟΚ ανανέωσε το συμβόλαιο του 19χρονου στόπερ μέχρι το 2026

Newsroom

Ο ΠΑΟΚ «έδεσε» τον Κωνσταντίνο Κουλιεράκη μέχρι τον Δεκέμβριο του 2026, ανανεώνοντας και επεκτείνοντας κατά ένα χρόνο το συμβόλαιο της συνεργασίας τους. Πρόκειται ουσιαστικά για μια κίνηση που αποτελεί επιβράβευση απ' την πλευρά του Δικεφάλου προς τον νεαρό αμυντικό της ομάδας, ο οποίος είναι η μεγάλη αποκάλυψη της σεζόν. 

Μόλις τον περασμένο Αύγουστο, ο ΠΑΟΚ γνωστοποίησε πως ανανέωσε το συμβόλαιο του Κουλιεράκη μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2025, κάνοντας κίνηση-ματ με αναπροσαρμογή των όρων για τον 19χρονο στόπερ. Και μέσα σε μερικούς μήνες, ήρθε η δεύτερη ανανέωση, με τους Θεσσαλονικείς να επεκτείνουν το συμβόλαιό του κατά ένα χρόνο, ενδεικτικό της πίστης στο πρόσωπό του. Κι όλα αυτά την ώρα που τα μεταγραφικά σενάρια ολοένα και αυξάνονται. Φυσικά αποτελεί μια επιβράβευση του ΠΑΟΚ σε έναν νεαρό και ταλαντούχο ποδοσφαιριστή που εξελίσσεται σε μια σημαντική μονάδα για την ομάδα...

Όπως αναφέρουν οι Θεσσαλονικείς: Ήταν δίχως αμφιβολία ένα από τα πρόσωπα του πρώτου μισού της σεζόν για τον ΠΑΟΚ. Ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης έπεισε στην καλοκαιρινή προετοιμασία, κέρδισε φανέλα βασικού, κλήθηκε στην Εθνική. Ήρθε η ώρα λοιπόν για να ανανεώσει το συμβόλαιο συνεργασίας του με τον ΠΑΟΚ μέχρι τις 31.12.2026.

Ο Κουλιεράκης γεννήθηκε στις 28.11.2003 στα Χανιά, έκανε τα πρώτα του βήματα στην ακαδημία Calcetto, μέχρι το 2017, οπότε άνοιξε το κεφάλαιο ΠΑΟΚ στη ζωή του. Από την Κ15, την Κ17, την Κ19 και τον ΠΑΟΚ Β, βασικός στον ΠΑΟΚ, πριν κλείσει τα 19, με συμβόλαιο που άμεσα επεκτάθηκε μέχρι τον Δεκέμβριο του 2025 και πλέον μέχρι τον Δεκέμβριο του 2026.

Στις 20.08.2022 φόρεσε για πρώτη φορά φανέλα βασικού στο ματς με τον Παναιτωλικό κι έκτοτε μετρά 12 συμμετοχές. Παράλληλα κλήθηκε στην Εθνική Ελλάδας και έκανε το ντεμπούτο του στο φιλικό κόντρα στη Μάλτα τον περασμένο Νοέμβριο.

Ανανέωσε και ο νεαρός Τζίμας

Παράλληλα, πιστός στο πλάνο ανάδειξης των ταλαντούχων και πολλά υποσχόμενων παιδιών του, ο ΠΑΟΚ ανανέωσε το συμβόλαιο του Στέφανου Τζίμα έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2025.

Γεννημένος το 2006 ο Στέφανος Τζίμας εκπαιδεύεται στον ΠΑΟΚ από τα επτά του χρόνια. Πήγε στον Δικέφαλο από την ακαδημία του Μ. Αλέξανδρου. Πέρασε φυσικά, από όλα τα ηλικιακά τμήματα, αγωνιζόμενος μάλιστα σε μεγαλύτερες ηλικιακά ομάδες. Την σεζόν 2021-22 ήταν βασικό μέλος της Κ17 που κέρδισε το πρωτάθλημα, αν και μικρότερος, ενώ είχε ήδη καταγράψει συμμετοχές και στην Κ19. Την τρέχουσα σεζόν «διεκδικείται» από τις Κ17, Κ19 και ΠΑΟΚ Β, στον οποίο μάλιστα μετρά ήδη πέντε συμμετοχές και τρία γκολ.

Είναι διεθνής με 13 συμμετοχές και έξι γκολ στην Εθνική Κ17, τρεις συμμετοχές και τρία γκολ στην Εθνική Κ16, ενώ έχει ήδη κληθεί για προπονήσεις και στην Εθνική Κ19. Υπενθυμίζουμε ότι αναφερόμαστε σε μαθητή της Β’ Λυκείου…

Ο Στέφανος υπέγραψε νέο συμβόλαιο με τον Δικέφαλο και κλήθηκε από την Α Ομάδα να συμμετάσχει στις προπονήσεις της.

ΠΑΟΚΚωνσταντίνος Κουλιεράκης