Αθλητισμός|26.02.2019 22:15

Κύπελλο Ελλάδος: Με διπλό Μάνταλο στα ημιτελικά η ΑΕΚ

Σταύρος Καζαντζόγλου

Η ΑΕΚ κατάφερε να επικρατήσει με 3-0 του Ατρομήτου και να προκριθεί στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Οι Κιτρινόμαυροι έγιναν η πρώτη ομάδα που πήρε την πρόκριση παίζοντας πολύ καλό ποδόσφαιρο καθόλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Ενδεικτικό είναι πως πέραν των τριών τερμάτων, η ομάδα του Χιμένεθ είχε ακόμα τρία δοκάρια και πολλές κλασικές φάσεις για γκολ. «Ξέρω ό,τι είναι δύσκολο, αλλά αυτός είναι ο τρόπος μου και έτσι θέλω να παίζει η ΑΕΚ. Αυτήν την ΑΕΚ θέλω να βλέπω», είπε ο Χιμένεθ, δίχως να κρύβει την ικανοποίηση του.

Πως θα μπορούσε να κάνει αλλιώς; Η ΑΕΚ έπαιξε μετά από πολύ καιρό, ποδόσφαιρο μεγάλων προσδοκιών. Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Πέτρο Μάνταλο, που έπαιξε στη θέση του και έκανε εντυπωσιακά πράγματα, οι «κιτρινόμαυροι» δεν άφησαν κανένα περιθώριο στον αντίπαλο τους. Βέβαια, για να είμαστε ακριβείς, ο Χιμένεθ έβαλε το χεράκι του. αποδεικνύοντας πως είναι χαμαιλέοντας της τακτικής και δεν διστάζει να κάνει αλλαγές, παρέταξε την ΑΕΚ με 3-4-3 και τον Μπακασέτα αριστερό μπακ χαφ!

Αδόκιμο μεν – μια φορά είχε δοκιμαστεί πέρυσι στο Αγρίνιο – αλλά αποτελεσματικό. Η ΑΕΚ έπνιξε τον Ατρόμητο, που ούτε να δει την εστία του Μπάρκα δεν μπορούσε. Το χορό των τερμάτων άνοιξε ο (συνήθης ύποπτος) Πόνσε, με υπέροχο βολέ από τη γωνία της περιοχής. Είχε προηγηθεί δοκάρι σε φάουλ του Γκάλο, ενώ πριν τη λήξη του ημιχρόνου σταμάτησε ξανά η ατυχία την ΑΕΚ σε πλασέ του Λιβάγια.

Ο Ατρόμητος ήταν παρατηρητής σε όλη αυτή τη διαδικασία. «Πρέπει να παραδεχθούμε πως η ΑΕΚ ήταν πολύ καλύτερη», αποδέχθηκε ο Νταμίρ Κάναντι. Οσες αλλαγές σχηματισμού και προσώπων και αν έκανε, η κατάσταση μόνο χειροτέρευε. Η ΑΕΚ διπλασίασε τα τέρματα της με τον Μάνταλο στο 51’, με προβολή μέσα από την περιοχή. Είχε νέο δοκάρι με τον αρχηγό της στο 55’, αλλά έβαλε το κερασάκι στην τούρτα με υπέροχη προσπάθεια των Μάνταλου, Λιβάγια και πλασέ του πρώτου στο 72’.

ΑΕΚ: Μπάρκας, Οικονόμου, Τσόσιτς (81’ Σβάρνας), Μπακάκης, Γκάλο, Σιμόες (75’ Κρίστισιτς), Αλεφ, Μπακασέτας, Μάνταλος, Λιβάγια (84’ Μπογέ), Πόνσε

Ατρόμητος: Θεοδωράκης, Καρασαλίδης (72’ Στρούγγης), Ρισβάνης, Χατζηισαϊας (46’ Κατράνης), Σάκιτς, Βασιλακάκης, Μπουσούλατζιτς, Μπρούνο, Ενσικουλού, Ουάρντα (75’ Μανούσος), Κουλούρης

ΑΕΚΑτρόμητοςΚύπελλο Ελλάδος