Αθλητισμός|27.12.2022 22:43

Η Σάντος τιμά τον «βασιλιά» Πελέ αλλάζοντας το σήμα της!

Newsroom

Ο Πελέ περνάει δύσκολες ώρες καθώς η κατάσταση της υγείας του έχει επιδεινωθεί τα τελευταία 24ωρα. Μια ολόκληρη χώρα προσεύχεται για την υγεία του κορυφαίου ποδοσφαιριστή που έβγαλε ποτέ η Βραζιλία και η ομάδα με την οποία αγωνίστηκε σχεδόν εξ ολοκλήρου στην καριέρα του έκανε μια αλλαγή στο σήμα της θέλοντας να τιμήσει τον θρυλικό ποδοσφαιριστή.

Η Σάντος έδωσε στη δημοσιότητα το νέο έμβλημα της ομάδας που έχει μόνο μία, αλλά σημαντική, αλλαγή καθώς πάνω απ' τα δυο αστέρια προστέθηκε ένα στέμμα προς τιμήν του «βασιλιά» Πελέ. Τα δύο αστέρια συμβολίζουν τα Διηπειρωτικά Κύπελλα που κατέκτησε το 1962 και το 1963 και πλέον το στέμμα θα συμβολίζει τον κορυφαίο παίκτη που φόρεσε ποτέ τη φανέλα της ομάδας. 

Το νέο έμβλημα του συλλόγου θα φορεθεί για πρώτη φορά από την Κ20 της Σάντος, ενώ θα χρησιμοποιηθεί απ' όλα τα τμήματα ποδοσφαίρου σε άνδρες και γυναίκες αλλά και στο futsal.

Ο Πελέ αγωνίστηκε για 19 χρόνια με τη Σάντος κατακτώντας έξι πρωταθλήματα δύο Copa Libertadores και άλλα δύο Διηπειρωτικά.

ΒραζιλίαΣάντοςΠελέ