Αθλητισμός|28.12.2022 09:19

Super League: Πέφτει η αυλαία για το 2022 με δύσκολες αποστολές για τους μεγάλους και «τελικούς» για τους μικρούς

Newsroom

Λίγα 24ωρα πριν από την αλλαγή του χρόνου, η Super League ρίχνει αυλαία για το 2022. Η 15η αγωνιστική -δεύτερη του β' γύρου- περιλαμβάνει άκρως ενδιαφέροντα ματς καθώς όλοι οι «μεγάλοι» έχουν δύσκολες αποστολές, ενώ οι «μικροί» έχουν να δώσουν... τελικούς. Την Τετάρτη (28/12) ρίχνονται στη μάχη ο Ολυμπιακός, η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός έχοντας ως στόχο να αποφύγουν τα στραβοπατήματα. Η δράση αρχίζει στις 17.00 και θα ολοκληρωθεί λίγο πριν από τις 23.30. Ένα εξάωρο γεμάτο μπάλα...

Το πρόγραμμα της Τετάρτης 28 Δεκεμβρίου

  • 17.00 Λεβαδειακός - Ιωνικός / Novasports Prime
  • 18.00 Ολυμπιακός - Αστέρας Τρίπολης / COSMOTE SPORT 3 HD
  • 19.30 Βόλος - ΑΕΚ / COSMOTE SPORT 2 HD
  • 20.00 Ατρόμητος - ΠΑΟΚ / Novasports Prime
  • 21.30 Παναθηναϊκός - ΟΦΗ / COSMOTE SPORT 1 HD

Η ποδοσφαιρική μέρα αρχίζει στο Δημοτικό Στάδιο της Λιβαδειάς, όπου ο Λεβαδειακός υποδέχεται τον Ιωνικό σε έναν πρόωρο τελικό παραμονής (17.00). Οι δύο ομάδες βρίσκονται στην 13η και στην 14η της βαθμολογίας με 8 βαθμούς και είναι προφανές ότι θα γίνει μάχη για το... εξάποντο παραμονής.

Στις 18.00, ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τον Αστέρα Τρίπολης και θέλει να ξεπεράσει το σοκ της ισοπαλίας με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Οι Ερυθρόλευκοι δεν έχουν περιθώριο για άλλη απώλεια, καθώς βρίσκονται στην τέταρτη θέση και στο -12 από την κορυφή. Ο Μίτσελ άφησε εκτός αποστολής τους Σισέ, Μπα, Άβιλα, Αγκιμπού, Βρουσάι, Μπόουλερ και Αμπουμπακάρ Καμαρά, ενώ, αντίθετα, επέστρεψε ο Ουί Τζο.

Λίγο αργότερα, στις 19.30, η ΑΕΚ παίζει εκτός έδρας με τον Βόλο και γνωρίζει ότι η αποστολή της δεν θα είναι εύκολη. Η Ένωση θέλει νίκη για να μείνει (τουλάχιστον) στο -6 από την πρώτη θέση ελπίζοντας σε νέα γκέλα του Παναθηναϊκού. Πρωτίστως όμως πρέπει να ξεπεράσει το εμπόδιο των Θεσσαλών, οι οποίοι βρίσκονται στην πέμπτη θέση και διεκδικούν το εισιτήριο για τα πλέι οφ. O Ματίας Αλμέιδα δεν υπολογίζει σε Βίντα και Γκατσίνοβιτς, όμως στην αποστολή βρίσκονται ξανά οι Τσούμπερ και Άμραμπατ.

Το πρόγραμμα συνεχίζεται στις 20.00 με το σημαντικό ματς του ΠΑΟΚ με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου βρίσκεται σε ανοδική πορεία και σε καλή κατάσταση, κάτι που θέλει να δείξει κόντρα και στον έβδομο της βαθμολογίας και πάντοτε επικίνδυνο Ατρόμητο. O Λύρατζης επέστρεψε στην αποστολή, ενώ εκτός έμειναν οι Ελ Καντουρί, Φιλίπε Σοάρες και Κούρτιτς. Σε ό,τι αφορά τους γηπεδούχους, ο Κρις Κόουλμαν δεν μπορεί να υπολογίζει στους Σουάρεθ, Μαυρομμάτη, Κιβρακίδη και Γκονζάλεθ.

Το πρόγραμμα της ημέρας θα κλείσει στη Λεωφόρο όπου ο Παναθηναϊκός θα υποδεχτεί τον ΟΦΗ στις 21.30 έχοντας ως βασικό ζητούμενο να αφήσει πίσω του την ισοπαλία με τον Ιωνικό, ώστε να επιστρέψει στις νίκες και να διατηρήσει (ή και να αυξήσει) τη διαφορά του από τη δεύτερη ΑΕΚ. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς υπολογίζει ξανά στους Βέρμπιτς και Σένκεφελντ, οι οποίοι θα βρεθούν κατά πάσα πιθανότητα και στην αρχική ενδεκάδα του Τριφυλλιού. «Μέσα» για τον ΟΦΗ ο Τσιλιανίδης και ο Γιαννούλης, εκτός οι Βούρος, Γρίβας, Τοράρισον, Μπουζούκης, Στάικος.

Ολυμπιακόςειδήσεις τώραΑΕΚΑρηςSuperLeagueΠΑΟΚΠαναθηναϊκός