Αθλητισμός|28.12.2022 10:23

Γρήγοροι σαν... Μπολτ! Οι ταχύτεροι σε κάθε άθλημα - Σπάνε τα κοντέρ Μπαπέ, Τζόκοβιτς, Χάαλαντ και Γουέστμπρουκ

Newsroom

Ο αθλητισμός εξελίσσεται και πλέον δεν αρκεί μόνο το ταλέντο για να γίνει κάποιος κορυφαίου επιπέδου αθλητής. Η ταχύτητα αποτελεί ένα βασικό χαρακτηριστικό που απαιτείται στην πλειονότητα των σπορ και η ισπανική εφημερίδα Marca ήρθε να δώσει την απάντηση στο ερώτημα «ποιος είναι ο ταχύτερος αθλητής;».

Ο Γιουσέιν Μπολτ είναι ο κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ στα 100 μ. με χρόνο 9.58. Επίδοση απλησίαστη από το 2009, οπότε ο Τζαμαϊκανός έβαλε φωτιά στα κοντέρ τρέχοντας με ταχύτητα 44,72 χλμ/ώρα! Ο Μπολτ είναι ο ταχύτερος άνθρωπος που έχει εμφανιστεί στον πλανήτη, αλλά ποιος είναι ο ταχύτερος αυτή τη στιγμή ανά σπορ;

Η έρευνα της Marca με τη βοήθεια της τεχνολογίας καταλήγει ότι ο Κιλιάν Μπαπέ είναι ο ταχύτερος ποδοσφαιριστής και ο δεύτερος στη λίστα πίσω απ' τον Μπολτ (προφανώς εξαιρούνται οι σπρίντερ). Ο Γάλλος σταρ καλύπτει τα 100μ. σε 11 δευτερόλεπτα με ταχύτητα 38,02 χλμ/ώρα, χρόνος που σημείωσε παιχνίδι της Παρί με τη Μονακό. Τον Μπαπέ ακολουθεί ο Έρλινγκ Χάαλαντ με τον τρομερό διασκελισμό. Ο Νορβηγός άσος έτρεξε σε 11.6 τα 100 μ. με ταχύτητα 36 χλμ/ώρα όταν αγωνιζόταν στην Ντόρτμουντ. Συνολικά ο Χάαλαντ βρίσκεται στην έκτη θέση της λίστας που δημοσιεύει η Marca.

Η τρίτη θέση της λίστας ανήκει στον Τζόνα Λόμου. Πρόκειται για τον σπουδαίο Νεοζηλανδό άσο του ράγκμπι, ο οποίος υπήρξε ο πρώτος σούπερ σταρ του αθλήματος. Με ύψος 1,96μ. και βάρος 120 κιλά ο Λόμου έχει καταγραφεί να τρέχει τα 100 μέτρα σε 11.1 με 37,44 χλμ/ώρα. Ακολουθεί ο Τάιρεκ Χιλ των Μαϊάμι Ντόλφινς, σταρ του αμερικανικού ποδοσφαίρου (NFL), ο οποίος κάλυψε τα 100μ. σε 11.2 και 37,2 χλμ/ώρα.

Εξωπραγματική είναι η επίδοση και του Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος έχει καταγραφεί ως ο ταχύτερος τενίστας. Ο Σέρβος μετρήθηκε στη διάρκεια του Australian Open το 2016 να κάνει τα 100μ. σε 11.5 με ταχύτητα 36,02χλμ/ώρα. Ενδεικτικό της διαφοράς με άλλους τοπ τενίστες είναι ότι ο εξίσου σπουδαίος Ράφα Ναδάλ έχει καταγράψει τελική ταχύτητα 26,84 χλμ/ώρα!

Στον μαγικό κόσμο του NBA, όπου είναι προφανές ότι δεν μπορεί να υπάρχουν ίδιες ταχύτητες καθώς τα κορμιά των αθλητών είναι πιο ψηλά και πιο βαριά και τα χαρακτηριστικά τους τελείως διαφορετικά, ο Ράσελ Γουέστμπρουκ έχει καταγράψει την πιο γρήγορη ταχύτητα με 34,76 χλμ/ώρα. Πολύ κοντά του πάντως βρίσκεται και ο συμπαίκτης του στους Λέικερς ΛεΜπρόν Τζέιμς, ο οποίος έχει πραγματοποιήσει σπριντ στα 34 χλμ/ώρα. Εντυπωσιακό αν μη τι άλλο για έναν αθλητή ύψους 2,06μ. και 113 κιλών.

 

Νόβακ ΤζόκοβιτςΈρλινγκ ΧάαλαντΡάσελ ΓουέστμπρουκΓιουσέιν ΜπολτΡάφαελ ΝαδάλΛεΜπρόν ΤζέιμςΚιλιάν Μπαπέ