Αθλητισμός|28.12.2022 17:34

Super League: Ο Λεβαδειακός πήρε τον «τελικό» και βύθισε τον Ιωνικό στην τελευταία θέση

Newsroom

Το 2022 έκλεισε ιδανικά για τον Λεβαδειακό που επικράτησε στον πρόωρο «τελικό» με τον Ιωνικό για τη μάχη της ουράς. Η ομάδα της Βοιωτίας επικράτησε 1-0 των Νικαιωτών χάρη στο θαυμάσιο γκολ του Δούμτσιου και άφησε στην τελευταία θέση της Super League την ομάδα του Δημήτρη Σπανού που δεν μπόρεσε να κεφαλαιοποιήσει τον πολύτιμο βαθμό που απέσπασε απ' τον Παναθηναϊκό προ εβδομάδας.

Το σημαντικότερο πάντως για τον Λεβαδειακό είναι ότι ουσιαστικά αυτή η νίκη ισούται με... εξάποντο καθώς πήρε το πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας με τον Ιωνικό στο φινάλε της σεζόν.

Η γκολάρα του Δούμτσιου έκρινε το ματς

Το παιχνίδι ήταν κακό στο ξεκίνημά του με τους παίκτες των δύο ομάδων να κάνουν πολλά λάθη. Σταδιακά όμως η ποιότητα βελτιώθηκε, ενώ δημιουργήθηκαν και οι πρώτες απειλητικές καταστάσεις: στο 24' ο Ιωνικός λίγο έλειψε να σκοράρει με τον Ιωαννίδη, ο οποίος βρέθηκε αμαρκάριστος αλλά έπιασε αδύναμη κεφαλιά, ενώ στο 25' ο Λεβαδειακός άγγιξε το γκολ με τον Βρακά αλλά ο Χουτεσιώτης απέκρουσε. Ο Ιωνικός απάντησε στο αμέσως επόμενο λεπτό (26') με τον Αοσμάν, ο οποίος όμως σούταρε άουτ.

Τελικά το γκολ ήρθε για τον Λεβαδειακό με εντυπωσιακό τρόπο. Στο 31' ο Δούμτσιος κινήθηκε από τα αριστερά επιχείρησε σέντρα-σουτ, έδωσε απίθανη τροχιά στην μπάλα που κατέληξε στα δίχτυα για το 1-0. Μάλιστα οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν στο 40' να έχουν πάρει σημαντικό προβάδισμα νίκης αν ο Χουτεσιώτης δεν ύψωνε απαγορευτικό στο τετ α τετ του Μουτίνιο.

Ο Ιωνικός πλησίασε στην ισοφάριση με την έναρξη του β' ημιχρόνου έχοντας δύο φάσεις με τον Άοσμαν. Σταδιακά όμως ο Λεβαδειακός «πάγωσε» τον ρυθμό στο ματς κρατώντας τους Νικαιώτες μακριά απ' την περιοχή του Στογιάνοβιτς. Το έργο των φιλοξενούμενων έγινε ακόμα πιο δύσκολο μετά το 73' καθώς ο Τσίμπσαχ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Ο Ιωνικός είχε μια τελευταία ευκαιρία στο 95' αλλά η κεφαλιά του Σόουζα κατέληξε στην αγκαλιά του Στογιάνοβιτς.

Λεβαδειακός: Στογιάνοβιτς, Κωνσταντινίδης (62' Τζημόπουλος), Βήχος, Μπαχανάκ, Τσάπρας, Μεχία, Μουτίνιο, Χάμοντ, Νίκας (63' Τορό), Βρακάς, Δούμτσιος (89' Τσιριγώτης).

Ιωνικός: Χουτεσιώτης, Σάκιτς, Σόουζα, Ρομαό, Μύγας, Τσίμπσαχ, Αντούνες (46' Μασάς), Φαντιγκά, Λοβέρα, Άοσμαν, Ιωαννίδης (70' Ελευθεριάδης).

Ιωνικός ΝικαίαςΛεβαδειακόςSuperLeague