Αθλητισμός|28.12.2022 22:00

Έχασε μεγάλες ευκαιρίες και γκέλαρε ο ΠΑΟΚ στο Περιστέρι

Newsroom

Ο ΠΑΟΚ ήταν κυρίαρχος στο Περιστέρι απέναντι στον Ατρόμητο, είχε μεγάλες ευκαιρίες για να κλειδώσει το τρίποντο απ' το πρώτο ημίχρονο αλλά τελικά έμεινε στην ισοπαλία (1-1) και γκέλαρε στο φινάλε του 2022 βάζοντας τέλος στο νικηφόρο σερί του. Ο Κωνσταντέλιας ήταν χάρμα οφθαλμών, έκανε μαγικά μέσα στο γήπεδο αλλά ο Δικέφαλος δεν τελείωσε το παιχνίδι όταν είχε τις φάσεις και το πλήρωσε.

Εξαρχής ο ΠΑΟΚ μπήκε με αποφασιστικότητα στο γήπεδο δείχνοντας τη διάθεσή του για να σκοράρει νωρίς. Κι αφού πολιόρκησε για μερικά λεπτά έχοντας μια καλή στιγμή με τον Κωνσταντέλια στο 16', έφτασε στην επίτευξη του γκολ πέντε λεπτά αργότερα. Στο 21' ο Κωνσταντέλιας ήταν και πάλι πρωταγωνιστής καθώς έκανε μια εξαιρετική ατομική ενέργεια και μια φανταστική ασίστ για τον Ολιβέιρα, ο οποίος πλάσαρε εύστοχα για το 0-1. Ο Πορτογάλος στράικερ βρήκε δίχτυα για πέμπτο σερί παιχνίδι (Ιωνικός, Βόλος και Παναιτωλικός για το πρωτάθλημα - Καλαμάτα για το Κύπελλο) φτάνοντας τα έξι γκολ στη φετινή Super League.

Στο 32' ο ΠΑΟΚ είχε μια σπουδαία ευκαιρία για να σκοράρει καθώς ο Κωνσταντέλιας έκανε ένα υπέροχο σόλο, έστρωσε για τον Νάρεϊ, ο οποίος σούταρε με δύναμη αλλά η μπάλα κατέληξε ελάχιστα άουτ. Ο Δικέφαλος απείλησε ξανά στο 34' και πάλι με τον εξαιρετικό Κωνσταντέλια να γυρίζει για τον Σοάρες, που σούταρε αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Γιαννιώτη. 

Ο Ατρόμητος είχε την πρώτη καλή στιγμή του στο φινάλε του α' ημιχρόνου (45') με τον Φριντγιονσον αλλά ο Κοτάρσκι απέκρουσε εντυπωσιακά. Οι γηπεδούχοι είχαν μια μεγάλη ευκαιρία και στο 53' με τον Ροτάριου, ο οποίος σούταρε πάνω απ' την εστία του Κροάτη γκολκίπερ του ΠΑΟΚ. Ο Δικέφαλος απάντησε με φάση του Νάρεϊ στο 61' αλλά ο Γιαννιώτης μπλόκαρε.

Στο 65' ο Κόουλμαν έκανε τριπλή αλλαγή για τον Ατρόμητο και ο Κουέν, ο οποίος πέρασε στο γήπεδο αντί του Οικονομίδη, σκόραρε στο 71' με κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Ροτάριου για το 1-1. Ήταν το πρώτο γκολ που δέχθηκε η άμυνα του Δικεφάλου έπειτα από πέντε σερί ματς με μηδέν παθητικό.

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε μέχρι τέλους για το νικητήριο γκολ, έχασε ευκαιρία στο 93' με τον Ίνγκασον αλλά τελικά δεν απέφυγε το στραβοπάτημα.

Ατρόμητος: Γιαννιώτης, Κεσχρίντα, Στρούγγης, Χατζηισαΐας, Ντε Μποκ, Έρλινγκμαρκ, Οικονομίδης (65' Κούεν), Φρίντγιονσον, Ροτάριου (85' Τζοβάρας), Κιάρτανσον (65' Τζαβίδας), Ρομπάιγ (65' Κλωναρίδης).

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Βιεϊρίνια (76' Λύρατζης), Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Σοάρες, Αουγκούστο, Σβαμπ (85' Ντάντας), Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας, Νάρεϊ (84' Μουργκ), Ολιβέιρα (76' Μπράντον Τόμας).

ΠΑΟΚΑστέρας ΤρίποληςSuperLeague