Αθλητισμός|28.12.2022 23:45

Νέα γκέλα του Παναθηναϊκού που σώθηκε από ήττα στο 97' χάρη στον Ιωαννίδη

Newsroom

Ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής Φώτης Ιωαννίδης έσωσε τον Παναθηναϊκό από ήττα στο 97'. Όμως οι Πράσινοι που έμειναν στην ισοπαλία με τον ΟΦΗ (1-1) είδαν τη διαφορά τους απ' την ΑΕΚ να μειώνεται καθώς πλέον η Ένωση βρίσκεται στο -4, δυο αγωνιστικές πριν απ' τη μεταξύ τους μονομαχία στην Αγιά-Σοφιά.

Ο ψυχωμένος και μαχητικός ΟΦΗ μολονότι έπαιζε με παίκτη λιγότερο απ' το 8', έμεινε όρθιος στη Λεωφόρο και απέσπασε έναν πολύτιμο βαθμό στη μάχη που δίνει για να αποφύγει τις περιπέτειες στην ουρά της βαθμολογίας. Κρατούσε το 0-1 με νύχια και με δόντια -και με πολλές καθυστερήσεις- το προβάδισμα που πήρε στο σκορ με τον γκολ του Λάρσον απ' το 59'. Οι Πράσινοι που δεν είχαν καθαρό μυαλό φλέρταραν με την πρώτη ήττα στο πρωτάθλημα αλλά ο Ιωαννίδης μίλησε ξανά στο φινάλε. Η ομάδα του Γιοβάνοβιτς όμως για δεύτερο σερί ματς έμεινε στο 1-1 μετά την ισοπαλία και στη Νεάπολη με τον Ιωνικό.

Ο Παναθηναϊκός είχε εξαρχής τα ηνία του αγώνα καθώς από νωρίς βρέθηκε με παίκτη παραπάνω στο γήπεδο λόγω αποβολής του Γιοχού μόλις στο 8' για μαρκάρισμα στον Σπόραρ.

Οι Πράσινοι όμως δυσκολεύτηκαν πολύ να τα βγάλουν πέρα με το αμυντικό τείχος που έστησαν οι παίκτες του ΟΦΗ. Είχαν τέσσερις καλές στιγμές στο α' ημίχρονο με Μάγκνουσον στο 12', με Παλάσιος στο 15', με Χουάνκαρ στο 35' και με τον Σπόραρ στο 45+4', όλες όμως κατέληξαν άουτ.

Στο 51' το Τριφύλλι είχε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του στο παιχνίδι με τον Παλάσιος να τραντάζει το δοκάρι του Μανδά αλλά να μην σκοράρει.

Αντιθέτως, τον δρόμο προς τα δίχτυα βρήκε ο ΟΦΗ κόντρα στη ροή του αγώνα. Σε ωραία ανάπτυξη των Κρητικών στο 59', ο Μπαλογιάννης σέντραρε και ο Λάρσον που ακολούθησε τη φάση, έγραψε το 0-1 με κεφαλιά.

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε πολύ αλλά δεν είχε τρόπο για να διασπάσει την άμυνα του ΟΦΗ που ήταν εξαιρετικά στημένη. Η λύτρωση ήρθε απ' τον Ιωαννίδη, ο οποίος στο 97', δέχθηκε την εξαιρετική πάσα του Τσέριν και με ωραία προσπάθεια ισοφάρισε σε 1-1.

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Κώτσιρας (83’ Βαγιαννίδης), Χουάνκαρ (83’ Σάντσες), Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Ρουμπέν, Κουρμπέλης (60’ Ιωαννίδης), Τσέριν, Παλάσιος (75’ Βέρμπιτς), Μπερνάρ, Σπόραρ.

ΟΦΗ: Μανδάς, Γιοχού, Πασαλίδης (74’ Πασαλίδης), Διαμαντής, Λάρσον, Μαρινάκης (46’ Ντουρμισάι), Μπαλογιάννης, Μεγιάδο, Ντιουσέ (89’ Τσιλιανίδης), Τοράλ (82’ Περέα), Ντίκο (74’ Νέιρα).

ΠαναθηναϊκόςSuperLeagueΟΦΗ