Αθλητισμός|30.12.2022 13:38

Ντέρμπι «αιωνίων» στην Euroleague - Η αυλαία του 2022 πέφτει με μάχη Παναθηναϊκού - Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ

Newsroom

Με μια μεγάλη μπασκετική μάχη του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό πέφτει η αυλαία του 2021 στην Euroleague. Οι Πράσινοι υποδέχονται τους Ερυθρόλευκους στο κατάμεστο ΟΑΚΑ το βράδυ της Παρασκευής (30/12, 21.00) για τη 16η αγωνιστική και πέραν του γοήτρου, η αναμέτρηση έχει μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον και για τους δύο καθώς οι Πράσινοι θέλουν να πλησιάσουν στην οχτάδα, οι δε Πειραιώτες να ξαναμπούν σε τροχιά τετράδας.

Μετά από δύο εγχώριες μονομαχίες για το Σούπερ Καπ και την Basket League, στις οποίες επικράτησαν οι Πειραιώτες, έφτασε η ώρα και για την πρώτη ευρωπαϊκή μάχη. Ο Ολυμπιακός διανύει ένα εντυπωσιακό σερί απέναντι στον «αιώνιο» αντίπαλο με εννέα νίκες σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ σε επίπεδο Euroleague έχει επικρατήσει και στις δύο τελευταίες επισκέψεις του στο ΟΑΚΑ. Την περασμένη σεζόν οι Ερυθρόλευκοι την περασμένη σεζόν επικράτησαν με διαφορά 19 πόντων στην έδρα του Παναθηναϊκού και στο +28 στο ΣΕΦ.

Το Τριφύλλι επικράτησε σε ντέρμπι «αιωνίων» για τελευταία φορά στις 22 Νοεμβρίου 2021 στο ΣΕΦ για την Basket League. Οι τελευταίες νίκες του Παναθηναϊκού στην έδρα του απέναντι στον Ολυμπιακό καταγράφηκαν τη σεζόν 2018-19. Ο Ολυμπιακός θα πάρει θέση έχοντας 9 νίκες και 6 ήττες σε 15 αγωνιστικές στη Euroleague φέτος, ενώ ο Παναθηναϊκός μετρώντας 6 νίκες και 9 ήττες.

Ο Παναθηναϊκός μετρά τρεις διαδοχικές ήττες εκτός έδρας, και συγκεκριμένα από τις Βαλένθια (13η αγωνιστική), Μπαρτσελόνα (14η αγωνιστική) και Αναντολού Εφές (15η αγωνιστική). Επιστρέφει, λοιπόν στο ΟΑΚΑ θέλοντας να αποφύγει ένα αρνητικό σερί 4-0 και να αναδειχτεί νικητής όπως είχε πράξει επί της Αρμάνι Μιλάνο για τη 12η αγωνιστική στις 8 Δεκεμβρίου. Αν τα καταφέρει, τότε θα αυξήσει σε 4-0 το εντός έδρας νικηφόρο σερί του στη διοργάνωση. Οι Ερυθρόλευκοι προέρχονται από δύο ήττες, από τη Βιλερμπάν εκτός (14η αγωνιστική) και από τον Ερυθρό Αστέρα εντός (15η αγωνιστική). Έχουν δηλαδή να πετύχουν θετικό αποτέλεσμα στη διοργάνωση από τις 13 Δεκεμβρίου, όταν επικράτησαν με 94-67 της Φενερμπαχτσέ του Δημήτρη Ιτούδη, στο ΣΕΦ, για την 13η αγωνιστική.

Για το Τριφύλλι παραμένει αμφίβολη η συμμετοχή του Νέιτ Γουόλτερς, ο οποίος υπέστη διάστρεμμα, ενώ αμφίβολος είναι και ο Μποχωρίδης. Από την άλλη πλευρά, ο Ολυμπιακός είναι επίσης λαβωμένος καθώς ο Σάσα Βεζένκοφ προέρχεται από τραυματισμό όπως και Αϊζέα Κάνααν.

EuroleagueΟλυμπιακόςΠαναθηναϊκόςειδήσεις τώρα