Αθλητισμός|31.12.2022 17:30

La Liga: Γκέλα της Μπαρτσελόνα με Εσπανιόλ - Μαζί στην κορυφή με Ρεάλ Μαδρίτης

Newsroom

Με γκέλα έκλεισε το 2022 η Μπαρτσελόνα που στραβοπάτησε στο ντέρμπι της Βαρκελώνης με αντίπαλο της Εσπανιόλ. Παρά τη διαφορά δυναμικότητας μεταξύ των δύο ομάδων και το προβάδισμα που πήρε νωρίς η Μπάρτσα, η Εσπανιόλ κατόρθωσε να αποσπάσει ισοπαλία (1-1) στο Καμπ Νόου. Κάπως έτσι, η Μπαρτσελόνα στην αυλαία του 2022 συγκατοικεί στην κορυφή της La Liga με τη Ρεάλ Μαδρίτης στους 38 βαθμούς.

Ο Αλόνσο άνοιξε το σκορ μόλις στο 7' για την Μπαρτσελόνα, που όμως δεν μπόρεσε να βρει ένα δεύτερο γκολ για να κλειδώσει τη νίκη. Και στο 73' ο Χοσέλου ισοφάρισε (1-1) με εκτέλεση πέναλτι. Όσο κι αν προσπάθησε μέχρι το φινάλε η Μπάρτσα, δεν βρήκε το νικητήριο γκολ με αποτέλεσμα να γκελάρει στο φινάλε της χρονιάς, γεγονός που έφερε χαμόγελα στη μεγάλη της αντίπαλο Ρεάλ Μαδρίτης, που το προηγούμενο βράδυ, έστω και δύσκολα, επικράτησε 0-2 στην έδρα της Βαγιαδολίδ.

Ο διαιτητής της αναμέτρησης Ματέου Λαόθ κατόρθωσε πάντως να μετατραπεί ξανά σε πρωταγωνιστής ενός ματς μοιράζοντας 18 κίτρινες κάρτες, δύο εκ των οποίων μετατράπηκαν σε κόκκινες (μία για κάθε ομάδα).

ΕσπανιόλΜπαρτσελόναLa Liga