Αθλητισμός|27.02.2019 11:42

Ολυμπιακός: Η άνοιξη των γκολ, πανηγυρίζουν στο λιμάνι

Σταύρος Γεωργακόπουλος

Πέρα από την επιβλητική εµφάνιση και τα 5 γκολ, στην τεχνική ηγεσία έχουν πολλούς λόγους να νιώθουν ικανοποίηση. Πρώτα απ' όλα επειδή η οµάδα συνέχισε την πορεία της στο πρωτάθληµα από εκεί που την άφησε. Επειτα από τα 4 γκολ στην ΑΕΚ, όλα στη διάρκεια του β' ηµιχρόνου, πέτυχαν άλλα 5 κόντρα στην οµάδα της Κρήτης, ενώ έχασαν ευκαιρίες για αρκετά περισσότερα.

Ολα αυτά συνέβησαν µε δεξιό µπακ τον Κούτρη από το 20ό λεπτό, ο οποίος έδειξε ότι µπορεί να ανταποκριθεί σε αυτό τον ρόλο, και µπροστά του τον Ποντένσε. Ο Πορτογάλος, για όσους δεν το έχουν προσέξει, είναι πιο αποδοτικός όταν παίζει δεξιά. ∆εν είναι τυχαίο ότι οι σέντρες ασίστ στα δύο πρώτα γκολ έφυγαν συστηµένες από τα πόδια του. Φέτος έχει σε όλες τις διοργανώσεις 6 γκολ και άλλες τόσες ασίστ.

Πολλά καλά λόγια ακούγονται στις εγκαταστάσεις του Ρέντη και για τον Γιώργο Μασούρα, ο οποίος µετακόµισε από τη Νέα Σµύρνη στον Πειραιά. Πέρα από το ότι για δεύτερη φορά ανοίγει τον δρόµο για µια ευρεία εντός έδρας νίκη (σ.σ. στο 4-0 επί της Λάρισας είχε κάνει το 1-0 στο 8'), εξακολουθεί να έχει την ίδια καλή επαφή µε τα αντίπαλα δίχτυα, όπως συνέβαινε και στον Πανιώνιο. Από το ξεκίνηµα της σεζόν µετρά 24 συµµετοχές µε 9 γκολ (8 στο πρωτάθληµα) και 2 ασίστ, επίδοση που τον κατατάσσει στην 5η θέση των σκόρερ της φετινής Λίγκας.

Μέσα ο «Τόρο» Εν όψει της αυριανής ρεβάνς του 3-3 της Λαµίας για το Κύπελλο, ο Πέδρο Μαρτίνς µπορεί να υπολογίζει τον Βασίλη Τοροσίδη, ο οποίος δεν αντιµετωπίζει κάτι σοβαρό. Κόντρα στον ΟΦΗ αντικαταστάθηκε επειδή δέχθηκε δυνατά την µπάλα στο στήθος, µε αποτέλεσµα να δυσκολεύεται στην αναπνοή. Οσο για τον Καµαρά, απέφυγε τη θλάση. Τη γλίτωσε µε µια σύσπαση και λογικά θα επανέλθει στην εκτός έδρας αναµέτρηση µε τον Απόλλωνα την προσεχή ∆ευτέρα.

Στο µεταξύ, αναφορικά µε δηµοσιεύµατα που θέλουν τον Ολυµπιακό να ασχολείται µε την περίπτωση του Βασίλη Λαµπρόπουλου, ο οποίος µένει ελεύθερος το καλοκαίρι από την ΑΕΚ και έχει µπει εδώ και καιρό στην µαύρη λίστα, τα δεδοµένα έχουν ως εξής: Ο 29χρονος στόπερ ξεκίνησε την καριέρα του από τα τµήµατα υποδοµής του Ολυµπιακού και δεδοµένα θα ήθελε να επιστρέψει. Από την ΑΕΚ αµείβεται µε 90.000 ευρώ ετησίως «καθαρά», ζήτησε 250.000 για να ανανεώσει, του προτάθηκαν 150.000 ευρώ «νετ», δεν τα δέχθηκε και µπήκε στην αποµόνωση. Αν θέλουν οι «ερυθρόλευκοι», µπορούν να τον «κλείσουν» ανά πάσα στιγµή, αλλά µέχρι στιγµής δεν φαίνεται να έχει προκριθεί αυτό το σενάριο. Τίποτα, όµως, δεν αποκλείεται.

Super League 1Ολυμπιακός