Αθλητισμός|03.01.2023 19:25

Επιστροφή στις νίκες για τον Παναθηναϊκό πριν απ' το ντέρμπι με την ΑΕΚ - Πέρασε απ' τη Λιβαδειά με εκτελεστή Βέρμπιτς

Newsroom

Την πρώτη του νίκη μετά τη διακοπή για το Μουντιάλ και τις δύο σερί γκέλες με Ιωνικό και ΟΦΗ πανηγύρισε ο Παναθηναϊκός στη Super League. Oι Πράσινοι επικράτησαν αγχωτικά του Λεβαδειακού με 1-0 στη Λιβαδειά αλλά πήραν ένα πολύτιμο τρίποντο που τους στέλνει στο +7 από τη δεύτερη ΑΕΚ (έχει ένα ματς λιγότερο) πριν απ' το επερχόμενο μεταξύ τους ντέρμπι στην Αγιά-Σοφιά την Κυριακή 8 Ιανουαρίου (19.30).

Οι Πράσινοι επικράτησαν δίκαια των Βοιωτών με χρυσό σκόρερ τον Μπένιαμιν Βέρμπιτς (όπως και στον α' γύρο) αλλά και πάλι έπαιξαν με τη φωτιά σε ένα ματς πάντως που στιγματίστηκε από τα όσα συνέβησαν εκτός αγωνιστικού χώρου καθώς η αστυνομία έκανε, σύμφωνα με τις καταγγελίες, αναίτια χρήση χημικών με αποτέλεσμα να υπάρξουν λιποθυμικά επεισόδια φιλάθλων, ένας εκ των οποίων διακομίστηκε στο νοσοκομείο.

Ο Βέρμπιτς λύτρωσε ξανά

Στο αγωνιστικό σκέλος, ο Παναθηναϊκός μπήκε νωχελικά στο παιχνίδι με αποτέλεσμα ο Λεβαδειακός να είναι πιο δραστήριος στο πρώτο μισάωρο του ματς. Είχε μάλιστα κι ένα αξιόλογο σουτ με τον Τόρο στο 12' αλλά ο Μπρινιόλι ήταν σε ετοιμότητα. Τελικά το Τριφύλλι άνοιξε το σκορ στην πρώτη του καλή προσπάθεια στο παιχνίδι. Στο 35' ο Μάγκνουσον συνεργάστηκε ωραία με τον Σπόραρ, ο οποίος έστρωσε για τον Βέρμπιτς που έγραψε το 1-0, όπως είχε κάνει και στο παιχνίδι των δύο ομάδων στον α' γύρο.

Το άγχος έφυγε απ' τους παίκτες του Παναθηναϊκού που στις καθυστερήσεις είχαν δύο μεγάλες ευκαιρίες για να πάρουν προβάδισμα ασφαλείας. Ωστόσο το σουτ του Παλάσιος στο 45+3' αποκρούστηκε δύσκολα απ' τον Στογιάνοβιτς, ενώ το νέο σουτ του Σπόραρ στο 45+4' προσέκρουσε στο δεξί δοκάρι του γκολκίπερ του Λεβαδειακού.

Στο δεύτερο ημίχρονο (64') ο Λεβαδειακός είχε σπουδαία ευκαιρία για να ισοφαρίσει με τον Βρακά αλλά ο Μπρινιόλι απέκρουσε καταπληκτικά. Οι Πράσινοι βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα στο 81' με τον Πούχατς, ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του αλλά το τέρμα ακυρώθηκε για επιθετικό φάουλ του Ιωαννίδη στο ξεκίνημα της φάσης έπειτα από παρέμβαση του VAR.

Λεβαδειακός: Στογιάνοβιτς, Κωνσταντινίδης, Τσάπρας, Μπαχανάκ, Βήχος, Χάμοντ (64’ Μεχία), Συμελίδης (84’ Γιαννιώτας), Τόρο (76’ Λούα Λούα), Νίκας (46’ Βρακάς), Δούμτσιος (76’ Τσιριγώτης), Μουτίνιο.

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Κώτσιρας (80’ Βαγιαννίδης), Χουάνκαρ (80’ Πούχατς), Μάγκνουσον, Σένκεφελντ, Κουρμπέλης, Τσέριν, Μπερνάρ, Βέρμπιτς (69’ Τσόκαϊ), Παλάσιος, Σπόραρ (80’ Ιωαννίδης).

ΛεβαδειακόςΠαναθηναϊκόςSuperLeague