Αθλητισμός|03.01.2023 22:00

Μέγας ΠΑΣ Γιάννινα προσγείωσε απότομα την ΑΕΚ στο -7 απ' τον Παναθηναϊκό πριν απ' το ντέρμπι κορυφής

Newsroom

Ο ΠΑΣ Γιάννινα ήταν φοβερός και τρομερός στους Ζωσιμάδες όπου προσγείωσε απότομα την ΑΕΚ. Ο Άγιαξ της Ηπείρου επικράτησε 2-1 της Ένωσης και πανηγύρισε τη σπουδαιότερη εφετινή νίκη του στη Super League. Από την άλλη πλευρά, οι Κιτρινόμαυροι, οι οποίοι το τελευταίο δεκαήμερο είχαν κατορθώσει να ροκανίσουν τη διαφορά απ' τον Παναθηναϊκό, (επικράτησε 0-1 επί του Λεβαδειακού) βρέθηκαν και πάλι στο -7 απ' την κορυφή, λίγο πριν απ' το μεταξύ τους κυριακάτικο ντέρμπι (8/1) στην Αγιά-Σοφιά.

Για πρώτη φορά στην εφετινή σεζόν η ΑΕΚ βρέθηκε πίσω στο σκορ με γκολ προτού συμπληρωθεί το δεκάλεπτο καθώς στο 9΄ ο Πήλιος πάσαρε για τον Ριένστρα, ο οποίος πλάσαρε κάτω από τα πόδια του Αθανασιάδη για το 1-0. Οι παίκτες του Αλμέιδα «άγγιξαν» την ισοφάριση τρεις φορές χάνοντας κλασικές ευκαιρίες με τους Αραούχο (17΄), Γκαρσία (24΄), Σιντιμπέ (30΄) αλλά ο ΠΑΣ βρήκε και δεύτερο γκολ στο 32'.

Ο Σόρια έβγαλε τη σέντρα από δεξιά και ο Μπάλαν κυριάρχησε στον αέρα του Βίντα στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0. Στο β΄ ημίχρονο η ΑΕΚ προσπάθησε να πετύχει γκολ γρήγορα κάτι που κατάφερε στο 51' με ωραίο τελείωμα του Αραούχο. Μολονότι όμως το 2-1 ήρθε γρήγορα, η Ενωση δεν μπόρεσε να βρει ένα δεύτερο γκολ καθώς ο ΠΑΣ Γιάννινα αμύνθηκε αποτελεσματικά έχοντας σε εξαιρετική βραδικά τον γκολκίπερ Παναγιώτη Τσιντώτα, ο οποίος στο ντεμπούτο του με τους Γιαννιώτες στέρησε βαθμούς απ' την ομάδα με την οποία αγωνιζόταν τα τελευταία 4,5 χρόνια...

ΠΑΣ Γιάννινα: Τσιντώτας, Σόρια, Πήλιος, Παντελάκης, Εραμούσπε, Καραχάλιος, Ριένστρα (68΄ Λιάσος), Τζίνο, Μέντες (89΄ Σταματελόπουλος), Παμλίδης (79΄ Τζίμας), Μπάλαν.

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Σιντιμπέ, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Γιόνσον, Πινέδα (73΄ Τσούμπερ), Φερνάντες (65΄ Φαν Βέερτ), Άμραμπατ, Αραούχο, Γκαρσία.

ΑΕΚSuperLeagueΠΑΣ Γιάννινα