Αθλητισμός|04.01.2023 11:52

Ντελίριο στα social media για τον «καλύτερο γύρο όλων των εποχών» στο Παγκόσμιο Κύπελλο Darts! Δείτε το κι ας μην έχετε ιδέα από βελάκια

Newsroom

Παγκόσμιο Κύπελλο Darts... Στην Ελλάδα δεν μας λέει απολύτως τίποτα. Άλλωστε για την πλειονότητα των ανθρώπων στη χώρα μας τα βελάκια είναι απλά ένα παιδικό παιχνίδι. Δεν λογίζεται καν ως σπορ για τους περισσότερους. Κι όμως στο εξωτερικό υπάρχουν φανατικοί που παρακολουθούν και παθιάζονται με το άθλημα.

Μπορεί κάποιος να το διαπιστώσει βλέποντας τις απίθανες εικόνες, το πάθος και τον ενθουσιασμό που επικρατεί στο κοινό που βρέθηκε στο Alexandra Palace στο Λονδίνο για τον τελικό του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος. Εκεί αναμετρήθηκαν ο Βρετανός Μάικλ Σμιθ και ο Ολλανδός Μάικλ Φαν Γκέρβεν σε έναν συναρπαστικό αγώνα κατά τη διάρκεια του οποίου παίχτηκε «ο καλύτερος γύρος όλων των εποχών»!

Ο νέος παγκόσμιος πρωταθλητής Μάικλ Σμιθ, ο οποίος κυνηγούσε επί χρόνια τον τίτλο, πραγματοποίησε το τέλειο παιχνίδι κατά τη διάρκεια του γύρου στοχεύοντας εκεί όπου έπρεπε απ' την αρχή μέχρι και το τέλος. Αρχικά έκανε δύο σερί 180άρια (έξι φορές 20x3)...

Το ίδιο συνέβη και με τον αντίπαλό του ο οποίος ήταν επίσης τέλειος μέχρι και την τελευταία βολή του. Άρχισε με τρεις εξαιρετικές βολές 180 βαθμών (τρεις φορές 20x3) και συνέχισε εξίσου καλά με 177 βαθμούς (2 φορές 20x3 και μία στο 19x3). Αρχίζοντας απ' τους 501 βαθμούς και αναζητώντας το μηδέν για τη νίκη, αρχικά αμφότεροι έφτασαν στους 321 βαθμούς και στη συνέχεια στους 141 ο Σμιθ και στους 144 ο Φαν Γκέρβεν. 

Ο Ολλανδός έριξε ακόμα δύο 80άρια (120 βαθμοί) και χρειαζόταν ένα 12x2 για να μηδενίσει. Όμως αστόχησε για λίγο με το κοινό αλλά και τον ίδιο να μην πιστεύει στα μάτια του. Ακολούθησε ο Σμιθ, ο οποίος ολοκλήρωσε την τέλεια παρτίδα πετυχαίνοντας 20x3 (60 β.), 19x3 (57 β.) και 12x2 (24 β.) για τους 141 πόντους που αναζητούσε.

Κατά τη διάρκεια αυτού του απίθανου γύρου, που χαρακτηρίστηκε ως «ο καλύτερος όλων των εποχών» οι σπίκερ αλλά και το κοινό παραληρούσαν από ενθουσιασμό. Το ίδιο συνέβη και στα social media όπου το βίντεο αμέσως έγινε viral καθώς το έχει ήδη μέσα σε λίγες ώρες περισσότερες από 13 εκατομμύρια προβολές!

Ακόμα κι αν κάποιος δεν έχει ιδέα από darts, ακόμα κι αν δεν κατανοεί τι συμβαίνει, δεν μπορεί να μην ενθουσιαστεί απ' το πάθος, το σασπένς, την ένταση και την έκρηξη συναισθημάτων στο φινάλε της παρτίδας.

Δείτε τον καλύτερο γύρο darts όλων των εποχών

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραΠαγκόσμιο κύπελλοsocial media