Αθλητισμός|05.01.2023 08:35

Βασίλης Τόπαλος: Σήμερα η κηδεία του 16χρονου πρωταθλητή - «Τρέχουν» οι έρευνες, με τουλάχιστον 15 καταθέσεις στα χέρια των Αρχών

Newsroom

Σήμερα, Πέμπτη 5 Ιανουαρίου, το τελευταίο «αντίο» στον 16χρονο πρωταθλητή πυγμαχίας, Βασίλη Τόπαλο, που έφυγε από τη ζωή μετά από 15 ημέρες νοσηλείας. Την ίδια ώρα, ο «αγώνας» για την εξακρίβωση της αιτίας θανάτου συνεχίζεται, με πάνω από 10 καταθέσεις.

Όσον αφορά στην εξόδιο ακολουθία, θα πραγματοποιηθεί στις 14:30 στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος και θα ακολουθήσει η κηδεία του στο νεκροταφείο Σχιστού.

15 καταθέσεις στην εν εξελίξει έρευνα

Την ίδια ώρα, τουλάχιστον 15 καταθέσεις έχει λάβει η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Ασφάλειας Αττικής, η οποία έχει αναλάβει την έρευνα για τις συνθήκες θανάτου του 16χρονου πυγμάχου, πρωταθλητή Ευρώπης.

Τα στοιχεία που έχουν μέχρι στιγμής στη διάθεσή τους οι Αρχές δείχνουν πως ο θάνατος του αθλητή προκλήθηκε από την πτώση του στο πάτωμα του γυμναστηρίου (σ.σ. αν και η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και τα συμπεράσματα είναι σχετικώς επισφαλή).

Σύμφωνα με την επικρατέστερη εκδοχή, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, ο 16χρονος μπήκε μετά την προπόνησή του στο μπάνιο, ένιωσε αδιαθεσία, λιποθύμησε και έπεσε με το κεφάλι σε μαρμάρινη επιφάνεια. Η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε πως ο θάνατος προκλήθηκε από κρανιοεγκεφαλική κάκωση που επέφερε εγκεφαλική νέκρωση.

Το θανατηφόρο τραύμα που έφερε ο αθλητής είναι «συμβατό», σύμφωνα με τους αρμόδιους, με την εκδοχή της πτώσης, ενώ οι τουλάχιστον 15 καταθέσεις που έχουν πάρει οι αστυνομικοί δίνουν μία πρώτη εικόνα για το πως έγιναν όλα.

Σημειώνεται πως στους αστυνομικούς έχουν δώσει κατάθεση συναθλητές του 16χρονου, συγγενικά του πρόσωπα (γονείς, γιαγιά και μικρότερος αδερφός) και προπονητές.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

κηδείαθάνατοςπυγμάχοςειδήσεις τώραπυγμαχία