Αθλητισμός|27.02.2019 16:37

Ξανά Δανός διαιτητής σε ντέρμπι της Superleague

Γιάννης Σκόκας

Εμπιστοσύνη στη Σκανδιναβία δείχνει για άλλη μια φορά η ΚΕΔ καθώς ο Δανός Γιάκομπ Κέλετ είναι ο διαιτητής που ορίστηκε για να σφυρίξει το κυριακάτικο (3/3) ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ για την 23η αγωνιστική της Superleague. Πρόκειται για τον τέταρτο Δανό ρέφερι μετά τους Κριστόφερσεν, Μαέ, Τίγκααρτ, τον Νορβηγό Χάνσεν και τον Φινλανδό Γκεστράνιους.

Ο 38χρονος Κέλετ, ο οποίος είναι διεθνής από το 2011 και θεωρείται ο κορυφαίος ρέφερι της χώρας έχοντας κατακτήσει οχτώ φορές (!) τον σχετικό τίτλο από το 2009 που παίζει στην πρώτη κατηγορία, ανήκει στην πρώτη κατηγορία της UEFA και είναι γνώριμος στο ελληνικό κοινό και δη σε αυτό του ΠΑΟΚ καθώς είχε σφυρίξει την αναμέτρηση του «δικέφαλου» με την Καμπάλα τον Νοέμβριο του 2015. Επίσης, έχει διαιτητεύσει και την αναμέτρηση της Σταντάρ Λιέγης με την Ξάνθη τον Αύγουστο του 2013.

Κατά τη διάρκεια της τρέχουσας σεζόν ο Δανός ρέφερι έπαιξε μία φορά σε αναμέτρηση για τους ομίλους του Champions League (Σαχτάρ - Χόφενχαϊμ 2-2) κι άλλη μία στο Europa League (Σπαρτάκ Τρνάβα - Ντιναμό Ζάγκρεμπ 1-2). Επιπλέον, σφύριξε στα προκριματικά τους αγώνες Αστάνα - ΑΠΟΕΛ (1-0) και Φέγενορντ - Τρεντσίν (1-1), ενώ προ διετίας είχε διευθύνει το παιχνίδι Γιβραλτάρ - Ελλάδα 1-4 για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας.

Στα υπόλοιπα ματς ξεχωρίζει ο ορισμός του διεθνή Αριστοτέλη Διαμαντόπουλου στο άλλο σημαντικό ματς της αγωνιστικής μεταξύ του Αρη και της ΑΕΚ.

Οι διαιτητές της 23ης αγωνιστικής

Σάββατο 2/3

Αρης-ΑΕΚ: Διαμαντόπουλος (Τριανταφύλλο, Κρέτσιμος, 4ος Πουλικίδης)

ΠΑΣ Γιάννινα-Ξάνθη: Γρατσάνης (Μ.Δημόπουλος, Διπλάρης, 4ος Ντάουλας)

Κυριακή 3/3

ΟΦΗ-Λάρισα: Ευαγγέλου (Κωνστάντιος, Φίλος, 4ος Κατοίκος)

Ατρόμητος-Πανιώνιος: Ζαχαριάδης (Νατιόπουλος, Σπυρόπουλος, 4ος Τσοπουλίδης)

Λεβαδειακός-Λαμία: Τάσης (Σαμοΐλης, Μωυσιάδης, 4ος Κατσικογιάννης)

Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ: Κέλετ (Χούμελγκααρντ, Σόρενσεν, 4ος Τσαμούρης)

Δευτέρα 4/3

Απόλλων Σμύρνης-Ολυμπιακός: Σέζος (Ν.Δημόπουλος, Ι.Δημητριάδης, 4ος Κοτσάνης)