Αθλητισμός|06.01.2023 15:22

Σκάνδαλο με τον προπονητή της εθνικής ομάδας των ΗΠΑ: Η μητέρα παίκτη του τον κατήγγειλε πως κλώτσησε την σύζυγό του το 1991

Newsroom

Σάλος έχει δημιουργηθεί με τον  ομοσπονδιακό τεχνικό των ΗΠΑ, Γκρεγκ Μπέρχαλτερ μετά την αποκάλυψη πως κλώτσησε την σύζυγό του κατά τη διάρκεια ενός καυγά το 1991, όταν ήταν έφηβοι, με την πράξη αυτή να τον στοιχειώνει μετά από τόσα χρόνια και κυρίως επαγγελματικά.

Ο 49χρονος σήμερα προπονητής βρίσκεται υπό έρευνα αφού παραδέχτηκε πως έγινε το περιστατικό.

Η μητέρα του Αμερικανού μεσοεπιθετικού Τζιοβάνι Ρέινα, Ντανιέλ Ίγκαν ότι κατήγγειλε τον Μπέρχαλτερ για το περιστατικό βίας στις 11 Δεκεμβρίου 2022 λόγω του παραγκωνισμού του γιου της στο Μουντιάλ.

Η ίδια φέρεται πως γνώριζε όσα είχαν συμβεί πριν από 31 χρόνια καθώς ήταν συμπαίκτρια και συγκάτοικος της συζύγου του Μπερχάλτερ στο πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας.

Ο προπονητής μιλώντας στο Harvard Business Review αναφέρει: «Η οικογένειά μου είναι στεναχωρημένη με αυτά τα γεγονότα. Νομίζω ότι το χειρότερο κομμάτι για μένα είναι ότι πονάει η καρδιά μου για τη γυναίκα μου, γιατί ήταν δική της ιστορία για να την πει, εάν το ήθελε. Με λυπεί πάρα πολύ αυτό. Αλλά κοιτάει μπροστά και είναι κάτι που πρέπει να το δούμε μαζί ως οικογένεια».

Ο Μπερχάλτερ, του οποίου το συμβόλαιο έληξε στα τέλη Δεκεμβρίου, οδήγησε τις ΗΠΑ στους 16 του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 στο Κατάρ, όπου ηττήθηκε από την Ολλανδία. 

Ο νυν βοηθός προπονητή Άντονι Χάντσον αναλαμβάνει την ευθύνη της προετοιμασίας των ΗΠΑ τον Ιανουάριο, ενώ κάνει και «τεχνική αναθεώρηση» του προγράμματος της εθνικής ομάδας ανδρών, σύμφωνα με το BBC

«Όταν ξεκινήσαμε το 2018, θέλαμε να αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο ο κόσμος βλέπει το αμερικανικό ποδόσφαιρο. Νομίζω ότι όταν ρωτάτε σε όλο τον κόσμο τώρα για την ομάδα μας, ο κόσμος μας βλέπει με εντελώς διαφορετικό μάτι. Αλλά τώρα το θέμα είναι να μπορέσουμε να κάνουμε το επόμενο βήμα και αυτό το επόμενο βήμα είναι να κάνουμε κάτι που καμία ομάδα των ΗΠΑ δεν έχει κάνει ποτέ. Αυτό είναι να φτάσουμε στα ημιτελικά και να δούμε τι θα γίνει από εκεί και πέρα. Υπάρχουν πολλές και μεγάλες προκλήσεις και φυσικά θα ήθελα να συνεχίσω στο ρόλο μου», σημείωσε ο ίδιος.

Τι προηγήθηκε

Σημειώνεται πως ο Μπέρχαλτερ εξέδωσε μια ανακοίνωση με τη σύζυγό του Ρόζαλιντ, την Τετάρτη, 4 Ιανουαρίου, στην οποία μοιράστηκε λεπτομέρειες για το περιστατικό μετά την καταγγελία που έγινε εναντίον του.

Είπε ότι επικοινώνησε μαζί του κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου κάποιος λέγοντας ότι επρόκειτο να τον «ρίξει».

Σε δήλωσή της την Τετάρτη, η Ντανιέλ Ρέινα, ανέφερε ότι κατήγγειλε το περιστατικό στο US Soccer. Είπε ότι ήταν άδικο το γεγονός ότι «χτυπούσαν» τον γιο της, 20 ετών, όταν ο Μπέρχαλτερ είχε κάνει κάτι «πολύ χειρότερο» σε παρόμοια ηλικία.

Ο παίκτης της Μπορούσια Ντόρτμουντ, Ντανιέλ Ίγκαν είχε δείξει κακή συμπεριφορά κατά τη διάρκεια του περσινού Παγκοσμίου Κυπέλλου και έτσι δεν αγωνίστηκε πολύ, με την μητέρα του, όπως φάνηκε να παίρνει εκδίκηση για αυτό. 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ξυλοδαρμόςΗΠΑΜουντιάλειδήσεις τώρα