Αθλητισμός|27.02.2019 17:01

Σερ Έλτον Τζον: Η µελωδία της ποδοσφαιρικής ευτυχίας

Αλέξανδρος Λοθάνο

Από µικρό παιδί είχε δύο µεγάλα πάθη: τη µουσική και την ποδοσφαιρική οµάδα της Γουότφορντ. Την πρώτη αγάπη την υπηρέτησε (και την υπηρετεί) όσο λίγοι στη Μεγάλη Βρετανία, έχοντας πουλήσει πάνω από 300 εκατοµµύρια δίσκους. Τη δεύτερη ο σερ Ελτον Τζον εξακολουθεί να την υπηρετεί µέχρι και σήµερα, παρότι έχει πατήσει αισίως στην όγδοη δεκαετία της ζωής του.

Στα 71 του, ο χαρισµατικός µουσικός δεν εγκαταλείπει ποτέ τη Γουότφορντ, της οποίας υπήρξε ιδιοκτήτης και πρόεδρος για έντεκα χρόνια (1976-1987), συµβάλλοντας αποφασιστικά στην πιο «χρυσή» εποχή του συλλόγου. Επί εποχής Ελτον Τζον, η Γουότφορντ ανέβηκε από την τέταρτη στην πρώτη κατηγορία, τερµάτισε δεύτερη πίσω από τη Λίβερπουλ (1983) και έφτασε έως τον τελικό του Κυπέλλου (1984).

Παρότι αποχώρησε, δεν την ξέχασε ποτέ και επέστρεψε για µια πενταετία στην προεδρία, συµβάλλοντας µάλιστα οικονοµικά και µε τη διοργάνωση δύο συναυλιών, όταν ο σύλλογος πάλευε να επιβιώσει. Πλέον, µε την ιδιότητα του διά βίου επίτιµου προέδρου, ο σερ Ελτον Τζον καµαρώνει την οµάδα του Χοσέ Χολέµπας να παλεύει για να σταθεροποιηθεί στην πρώτη οκτάδα της Premier League, ενώ έχει φτάσει µέχρι και τα προηµιτελικά του Κυπέλλου, κάνοντας όνειρα για «ριπίτ» συµµετοχής στον τελικό, ύστερα από 35 ολόκληρα χρόνια.

Ένας άτυπος σκάουτ

Ο κορυφαίος µουσικοσυνθέτης βρίσκει χρόνο για να παρακολουθεί από κοντά την οµάδα της καρδιάς του και, συν τοις άλλοις, δεν διστάζει να προτείνει ποδοσφαιριστές που έχει τσεκάρει σε χαµηλότερες κατηγορίες (!) για την ενίσχυσή της. «Η γνώση του για το ποδόσφαιρο είναι απίστευτη.

Συχνά µου στέλνει µήνυµα και µου γράφει: “Βλέπεις αυτό το µατς της δεύτερης κατηγορίας;”» αποκαλύπτει ο πρόεδρος και εκτελεστικός διευθυντής Σκοτ Ντέξµπερι, προσθέτοντας για την προσφορά του ότι «προτείνει παίκτες που δεν έχω ακούσει ποτέ στη ζωή µου και εγώ δίνω την πληροφορία στο τµήµα σκάουτινγκ. Αυτοί επανέρχονται και µου λένε: “Ναι, ναι, πολύ καλός παίκτης, θα τον παρακολουθήσουµε”». Ο άνθρωπος που έχει στην κατοχή του το σινγκλ µε τις µεγαλύτερες πωλήσεις στην ιστορία σε Ηνωµένες Πολιτείες και Μεγάλη Βρετανία (το «Candle in the Wind», στη µνήµη της πριγκίπισσας Νταϊάνα, πούλησε 33 εκατοµµύρια αντίτυπα!), µεταµορφώνεται σε ένα µεγάλο παιδί όταν ασχολείται µε τη Γουότφορντ.

«Εχει ένα αγνό πάθος, µια αγνή ζεστασιά, και είναι σπουδαίο ότι ασχολείται καθηµερινά µε τα της οµάδας» εξηγεί ο Ντέξµπερι για τη διαρκή ποδοσφαιρική µελωδία της ευτυχίας που βγαίνει από το µαγικό πιάνο του σερ Ελτον Τζον

Έλτον Τζον