Αθλητισμός|07.01.2023 17:00

ΠΑΟΚ: Σημαντική μεταγραφική προσθήκη με τον πολύπειρο Βραζιλιάνο Τάισον

Newsroom

Ο 34χρονος Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής της Ιντερνασιονάλ, Τάισον, με μεγάλη ευρωπαϊκή εμπειρία και σημαντική καριέρα στη Σαχτάρ είναι ο εκλεκτός του ΠΑΟΚ και πλέον απομένουν τα τυπικά για την οριστική συμφωνία.

Ο πολύπειρος λατινοαμερικάνος άσος έμεινε ελεύθερος πρόωρα από τους Κόκκινους του Πόρτο Αλέγκρε, με τους οποίους είχε συμβόλαιο ως τον Απρίλιο του 2023 και η είδηση για τη συμφωνία του με τον Δικέφαλο για συμβόλαιο ενάμιση έτους επιβεβαιώνεται και από βραζιλιάνικο ΜΜΕ.

Σημειώνεται πως ο Βραζιλιάνος άσος αγωνίζεται ως μεσοεπιθετικός πίσω από τον φορ ενώ με την ίδια ευχέρεια μπορεί να παίξει και στα πλάγια αριστερά, γεγονός που μπορεί να προσδώσει μία σημαντική και ποιοτική λύση στη φαρέτρα του Ραζβάν Λουτσέσκου προκειμένου να ξεκλειδώνει ευκολότερα τις αντίπαλες άμυνες.

Η συνεργασία με Μπότο και Μιρτσέα Λουτσέσκου

Αξίζει να σημειωθεί επίσης πως ο Τάισον είχε συνεργαστεί με τον Ζοσέ Μπότο στη Σαχτάρ Ντόνετσκ, ομάδα στην οποία και εκτόξευσε την καριέρα του αγωνιζόμενος για εννέα σεζόν (2013-21) με απολογισμό 299 συμμετοχών, 55 τερμάτων και 78 ασίστ σε Ουκρανία και τα Κύπελλα Ευρώπης.

Ακόμα ένα στοιχείο που ομολογουμένως έπαιξε τον ρόλο του είναι η συνεργασία του με τον Μιρτσέα Λουτσέσκου, πατέρα του προπονητή των Ασπρόμαυρων, Ραζβάν, για τέσσερις σεζόν (2012-2016), με τον οποίο μάλιστα πραγματοποίησε τις περισσότερες συμμετοχές του.

Αντίστοιχα, με την Ιντερνασιονάλ αγωνίστηκε 155 φορές με απολογισμό 17 τερμάτων - 14 ασίστ σε δύο θητείες (2007-2010 και 2021 έως και σήμερα που αποχωρεί ελεύθερος). Σημειώνεται ότι ο Τάισον ξεκίνησε την ευρωπαϊκή και ειδικότερα ουκρανική του περιπλάνηση με τη φανέλα της Μέταλιστ Χάρκιβ (83 συμμετοχές, 20 τέρματα και 26 ασίστ).

Στο παλμαρέ του αριθμεί έξι πρωταθλήματα Ουκρανίας, πέντε κύπελλα Ουκρανίας και τέσσερα σούπερ καπ ενώ το τη σεζόν 2019-20 πήρε το βραβείο του κορυφαίου ποδοσφαιριστή στο πρωτάθλημα και το ίδιο έπραξε και στην Ευρώπη με το όνομά του να συμπεριλαμβάνεται στην κορυφαία εντεκάδα της σεζόν για το Europa League. Όσον αφορά τις κατακτήσεις του στη Βραζιλία, σήκωσε το Κόπα Σουνταμερικάνα τη σεζόν 2009-10 και αντίστοιχα το Κόπα Λιμπερταδόρες την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

ΠΑΟΚειδήσεις τώραΣαχτάρ Ντόνετσκ