Αθλητισμός|07.01.2023 21:30

Εξαιρετικός ο ΠΑΟΚ στη Λαμία - Κυριάρχησε με 0-3 κι έπιασε την ΑΕΚ στη δεύτερη θέση

Newsroom

Η ανοδική πορεία του ΠΑΟΚ συνεχίζεται στη Super League. Μετά την επικράτηση στο ντέρμπι με τον Άρη, ο Δικέφαλος ήταν κυριαρχικός και στη Λαμία, όπου επικράτησε άνετα με 3-0 και έπιασε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας την ΑΕΚ που έχει ένα ματς λιγότερο καθώς εκκρεμεί το κυριακάτικο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου έπαιξε καλό ποδόσφαιρο, πέτυχε τρία γκολ, δημιούργησε φάσεις για ευρύτερο σκόρ και απειλήθηκε ελάχιστα φτάνοντας πανάξια στην έκτη νίκη του τις επτά τελευταίες αγωνιστικές στη Super League.

Μολονότι το παιχνίδι άρχισε με πρόβλημα για τον ΠΑΟΚ που έχασε μόλις στο 8' λόγω τραυματισμού τον Μουργκ, η ομάδα της Θεσσαλονίκης ήταν κυριαρχική στο α' ημίχρονο. Στο 13' άνοιξε το σκορ με τον Ολιβέιρα, ο οποίος πιστώθηκε ένα γκολ στην προσπάθειά του για να δημιουργήσει χώρο για το σουτ του Νάρεϊ. Η μπάλα όμως κόντραρε στο σώμα του, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα για το 0-1. Έστω και με τυχερό τρόπο, πέτυχε το έβδομο γκολ στο πρωτάθλημα και το πέμπτο στα τελευταία έξι παιχνίδια!

Στο 27' ο ΠΑΟΚ έβαλε σταθερές βάσεις νίκης καθώς έπειτα από ωραία αντεπίθεση, ο Νάρεϊ κινήθηκε από αριστερά, γύρισε προς το κέντρο της περιοχής, κι αφού ο Μπεχαράνο δεν μπόρεσε να απομακρύνει αποτελεσματικά, ο Ντάντας με εξαιρετικό τελείωμα έγραψε το 0-2.

Ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε ακόμα να σκοράρει στο 18' με τον Ντάντας, στο 30' με τον Νάρεϊ και στο 42' με τον Ολιβέιρα που... έξυσε το δοκάρι, ενώ το... σίδερο βρήκε και η κεφαλιά του Μπεχαράνο στο 29'.

To «τρίποντο» κλείδωσε οριστικά για τον ΠΑΟΚ στο 58' έπειτα από μια θαυμάσια ομαδική συνεργασία. Κωνσταντέλιας, Αουγκούστο, Νάρεϊ και Λύρατζης «έκρυψαν την μπάλα» και ο τελικός αποδέκτης της Αντρίγια Ζίβκοβιτς εκτέλεσε για το 0-3.

Έχοντας σφραγίσει τη νίκη του, ο ΠΑΟΚ έκανε διαχείριση στη συνέχεια ενόψει της απαιτητικής συνέχειας με σερί παιχνίδια ανά 3-4 μέρες κατά τη διάρκεια του Ιανουαρίου.

Λαμία: Γκαραβέλης (37' Σαράνοφ), Σιμόν, Κορνέζος (66' Αντέτζο), Τζανετόπουλος, Βασιλαντωνόπουλος, Μπεχαράνο, Τζανδάρης, Ρόμανιτς (66' Τσιλούλης), Νούνιες, Ντε Βινσέντι (59' Μαρτίνεθ), Βέργος.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Λύρατζης (80' Σάστρε), Ίνγκασον, Νάσμπεργκ, Ράφα Σοάρες, Αουγκούστο, Ντάντας (80' Φιλίπε Σοάρες), Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας (70' Μπίσεσβαρ), Μουργκ (8' Νάρεϊ), Ολιβέιρα (70' Μπράντον Τόμας).

ειδήσεις τώραΠΑΟΚSuperLeagueΛαμία ΠΑΕ