Αθλητισμός|08.01.2023 21:48

Η ΑΕΚ έσπασε το αήττητο του Παναθηναϊκού κι έβαλε φωτιά στην κορυφή της Super League

Newsroom

Το εντυπωσιακό αήττητο σερί του Παναθηναϊκού έλαβε τέλος στην OPAP Arena. Η ΑΕΚ ήταν η μεγάλη νικήτρια με 1-0 στο ντέρμπι της Super League και η κορυφή πήρε «φωτιά» καθώς πλέον η Ένωση μείωσε στους τέσσερις βαθμούς απ' το Τριφύλλι, ενώ και ο ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό βρίσκονται πια στο -7 απ' την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς

Το ντέρμπι μολονότι δεν είχε ποιότητα και πολλές φάσεις, είχε ένταση και σασπένς μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο. Στο φινάλε η Ένωση του Ματίας Αλμέιδα πανηγύρισε χάρη στο γκολ του Ορμπελίν Πινέδα αλλά ο Παναθηναϊκός είχε τρομακτική ευκαιρία στο 98' για να ισοφαρίσει με τον Φώτη Ιωαννίδη, ο οποίος σημάδεψε το δοκάρι!

Το παιχνίδι ξεκίνησε πολύ ισορροπημένα με τον Παναθηναϊκό να παίζει με μεγάλη τακτική προσήλωση μπλοκάροντας τη δημιουργία της ΑΕΚ, η οποία έκανε μισή ώρα για την πρώτη της τελική προσπάθεια. Και το Τρίφύλλι πάντως δεν βρήκε τρόπο για να απειλήσει παρά μόνο με μια έξυπνη κομπίνα στο 20'. Το σουτ του Βέρμπιτς όμως κόντραρε και κατέληξε κόρνερ. Ίδιο αποτέλεσμα είχε και το σουτ του Αραούχο στο 32'.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε καλύτερα στο β' ημίχρονο και στο 54' δημιούργησε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο ματς. Ο Κουρμπέλης έστρωσε για τον Μπερνάρ, ο οποίος σούταρε στην κίνηση αλλά ο Αθανασιάδης με καταπληκτική επέμβαση διατήρησε το μηδέν. Επίσης στο 60' ο Βίντα είχε καίρια παρέμβαση σε σουτ του Σπόραρ μέσα απ' την περιοχή.΄

Τελικά όμως η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ στο 68' με τον Πινέδα. Έπειτα από εξαιρετική ασίστ με κεφαλιά του Αραούχο, ο Μεξικανός κινήθηκε γρήγορα μέσα στην περιοχή, σούταρε από πλάγια θέση και πέρασε την μπάλα κάτω απ' τα πόδια του Μπρινιόλι, ο οποίος δεν είχε καλή αντίδραση.

Λίγα λεπτά πριν ο γκολκίπερ του Παναθηναϊκού βρέθηκε στο έδαφος μετά από ένα βαρελότο που έσκασε κοντά του και προκάλεσε εκκωφαντικό θόρυβο.

Το φινάλε ήταν συγκλονιστικό καθώς ο Παναθηναϊκός είχε τρομερή ευκαιρία για να σκοράρει στο 98' οπότε ο Φώτης Ιωαννίδης πέρασε και τον Αθανασιάδη αλλά πλασάροντας από πολύ πλάγια θέση έστειλε την μπάλα στη ρίζα του δεξιού δοκαριού!

Η ΑΕΚ στο 99' κέρδισε πέναλτι με τον Πάολο Φερνάντες, ο Λιβάι Γκαρσία ανέλαβε την εκτέλεση αλλά ο Μπρινιόλι απέκρουσε εντυπωσιακά. Ώστόσο το Τριφύλλι δεν βρήκε το γκολ της ισοφάρισης και η ΑΕΚ πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη.

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Σιντιμπέ, Χατζισαφί, Βίντα, Μουκουντί, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Άμραμπατ (81’ Τσούμπερ), Πινέδα (90’ Π. Φερνάντες), Αραούχο (90+12’ Μήτογλου), Λιβάι Γκαρσία.

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Κώτσιρας (89’ Βαγιαννίδης), Χουάνκαρ, Μάγκνουσον, Σένκεφελντ, Κουρμπέλης (70’ Ιωαννίδης), Ρουμπέν (89’ Τσόκαϊ), Μπερνάρ, Βέρμπιτς (55’ Τσέριν), Παλάσιος, Σπόραρ.

ΑΕΚειδήσεις τώραΠαναθηναϊκόςSuperLeague