Αθλητισμός|27.02.2019 19:31

Η Ολυμπιονίκης που σε ένα βράδυ έγινε σύμβολο του σεξ

Κώστας Ασημακόπουλος

Ηταν μία από τις μεγάλες ελπίδες της Βραζιλίας για διάκριση στις καταδύσεις από βατήρα 10 μέτρων στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο το 2016.

Το όνομα της ενεπλάκη σε ένα μεγάλο σεξουαλικό σκάνδαλο που κατέστρεψε την αθλητική της καριέρα αλλά έφερε στην πόρτα της μυθικές προτάσεις για να γίνει σύμβολο του σεξ και πορνοστάρ.

Η καταδύτρια Ινγριντ Ολιβέιρα μετά από 30 δύσκολους μήνες που σημάδεψαν την ζωή της έλυσε την σιωπή της για το συμβάν που την έβαλε στο στόχαστρο των επικρίσεων και της στέρησαν το όνειρο για μία μεγάλη διάκριση στις καταδύσεις.

T

Εκανε σεξ στο Ολυμπιακό Χωριό

Όλα ξεκίνησαν από την αποκάλυψη που έκανε η συναθλήτρια της Τζιοβάνα Πεντρόσο ότι η Ολιβέιρα τις ημέρες των Αγώνων τον Αύγουστο του 2016, την έδιωξε από το δωμάτιο που έμεναν στο Ολυμπιακό Χωριό στο Ρίο προκειμένου να περάσει μια βραδιά με τον πρωταθλητή του κανό Πέδρο Κονζάλβες.

 

Το θέμα πήρε μεγάλες διαστάσεις και η Ολιβέιρα έγινε το «μαύρο πρόβατο» της οικοδέσποινας των Ολυμπιακών Αγώνων. Δυόμιση χρόνια επιβεβαίωσε πως είχε σεξουαλική επαφή με τον Γκονζάλβες το μοιραίο βράδυ αλλά αρνήθηκε πως έδιωξε την Πεντρόσο από το δωμάτιο. Καταλόγισε ευθύνες στην άλλοτε παρτενέρ της αλλά και σε όσους της έκαναν επίθεση για ανάρμοστη συμπεριφορά.

«Με αντιμετώπισαν σαν πόρνη»

«Δεν έδιωξα κανέναν από το δωμάτιο. Ενημέρωσα την Πεντρόσο πως θέλω να βρεθώ με τον Γκονζάλβες. Ο κόσμος πιστεύει πως στο Ολυμπιακό Χωριό δεν συμβαίνει τίποτα. Δεν γνωρίζουν πως είναι φυσιολογικό δύο αθλητές να κάνουν σεξ. Τότε γιατί οι διοργανωτές μοιράζουν προφυλακτικά στους αθλητές; Ας μιλήσουν όλοι οι αθλητές και αν βρεθεί ένας να πει πως αυτά τα ακούει πρώτη φορά ας με κατηγορήσουν. Δεν σκότωσα κανέναν, αντίθετα δέχτηκα τεράστιες επιθέσεις από τα Μέσα ενημέρωσης και με αντιμετώπισαν σαν πόρνη», είπε με πικρία η Ολιβέιρα.

T

Τόνισε ακόμα πως η δημοσιότητα που πήρε το θέμα σκότωσε τα όνειρα που είχε για τις καταδύσεις και τόνισε: «Ημουν περήφανη που φορούσα το εθνόσημο της Βραζιλίας και έκανα πολύ δυνατή προετοιμασία».

«Προτάσεις για ταινίες πορνό»

Επίσης κατηγόρησε τους συμπατριώτες της πως έχουν φαλοκρατικές αντιλήψεις: «Εγώ χαρακτηρίστηκα μέχρι και πόρνη όταν έγινε γνωστή η είδηση αλλά ο άνθρωπος που ήταν μαζί μου όλη τη νύχτα (σ.σ.τον Πεντρόσο) επαινέθηκε. Σχεδόν τον θεώρησαν ήρωα».

T

Το καλύτερο όμως η Ολιβέιρα το κράτησε για το τέλος της συνέντευξης της λέγοντας: «Μετά τη δημοσιότητα που πήρε το θέμα βρήκα κλειστές πόρτες στο αγαπημένο μου άθλημα, έχασα τη δουλειά μου, αντίθετα έλαβα προτάσεις για να συμμετάσχω σε σεξουαλικά προγράμματα και ταινίες πορνό. Ηταν το πιο προσβλητικό για μένα αλλά σιγά, σιγά αφήνω πίσω μου ότι συνέβη».

T

Ακολουθήστε το ethnos.gr στο Instagram

Ολυμπιακοί ΑγώνεςΣπορ