Αθλητισμός|27.02.2019 20:22

Ραμόν Μαρτίνεζ Γκιόν: Ο βολεϊμπολίστας που αποκάλυψε δημόσια πως είναι ομοφυλόφιλος

Κώστας Ασημακόπουλος

Ο Γκιόν Μαρτίνεν ήταν τους καλύτερους ξένους που αγωνίστηκαν στο πρωτάθλημα της Volley League 2017-18 με τη φανέλα του ΠΑΟΚ και πλέον συνεχίζει την καριέρα του στην Τουλούζ και στο γαλλικό πρωτάθλημα.

Ο Ολλανδός με βραζιλιάνικες ρίζες ο Γκιόν Μαρτίνεζ έχει μάθει να εκπλήσσει συμπαίκτες και αντιπάλους και το ίδιο έκανε και στη συνέντευξη που έδωσε στην γαλλική εφημερίδα "Le Parisien" όπου αναφέρθηκε στο θέμα της ομοφυλοφιλίας στον αθλητισμό λέγοντας μάλιστα πως απέφυγε να δημοσιοποιήσει το θέμα όσο βρίσκονταν στην Ελλάδα και νωρίτερα στην Τουρκία επειδή και οι δύο κοινωνίες έχουν ταμπού για το συγκεκριμένο θέμα.

«Είναι αρκετά περίεργο το να είσαι ο… μόνος. Κι άλλοι στο παρελθόν έχουν δείξει ότι τους αρέσει, αλλά προτιμούσαν να είναι ζευγάρι με μια κοπέλα για να μην έχουν προβλήματα. Ελπίζω η ιστορία μου να τους βοηθήσει να εκδηλωθούν" είπε αρχικά ο Ολλανδός ακραίος.

«Το γράμμα στη μαμά»

Σε ερώτηση για το πως άρχισε να αντιλαμβάνεται πως είναι ομοφυλόφυλος είπε: «Από τα 10 μου χρόνια ένιωθα έλξη για τα αγόρια. Στα 16 μου χρόνια πριν από μία προπόνηση άφησα ένα γράμα στη μητέρα μου στο οποίο της εξηγούσε τα πάντα. Εκείνη η προπόνηση ήταν η χειρότερη της ζωής μου καθώς ήμουν πολύ νευρικός, αλλά όταν ήρθε να με πάρει ήμουν πολύ ήρεμος και μου είπε ότι με στηρίζει…».

Στη συνέχεια ο Ραμόν Γκιόν τόνισε: «Για μένα είναι απολύτως φυσιολογικό να κάνω παρέα με άνδρες και να συζητάω μαζί τους. Κι είναι πάντα καλύτερο να το ξέρουν οι συμπαίκτες του και να το μαθαίνουν από εσένα καθώς έτσι αποφεύγονται οι παρεξηγήσεις και οι προκαταλήψεις. Φυσικά ποτέ δεν έχω μπει στα αποδυτήρια και με το καλημέρα να δηλώσω ότι είμαι γκέι».

«Γίνεται πλάκα στα αποδυτήρια»

Ο Γκιόν είπε πως πριν υπογράψει στην Τουλούζ, φρόντισε να ενημερώσει διοίκηση και τον προπονητή του οι οποίοι του απάντησαν πως δεν έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα. «Όταν λοιπόν μπήκα στην ομάδα το είπα και στους συμπαίκτες μου. Όλα τα παιδιά στην ομάδα αντέδρασαν πολύ καλά. Στα αποδυτήρια γίνεται μεγάλη πλάκα και νιώθω πολύ άνετα».

«Ταμπού σε Ελλάδα και Τουρκία»

Στη συνέντευξη του ρωτήθηκε και για το εάν αποκάλυψε τις σεξουαλικές του προτιμήσεις όταν αγωνιζόταν στην Τουρκία και την Ελλάδα με τον Ολλανδό ακραίο να τονίζει: «Σ’ αυτές τις χώρες το συγκεκριμένο θέμα παραμένει ταμπού κι έτσι φρόντισα να μην ανοιχτώ ιδιαίτερα. Οι παίκτες φοβούνται τις αντιδράσεις κι εγώ η αλήθεια είναι πως όταν ήμουν πιο νέος καθόμουν σε μια γωνία και δε μιλούσα. Τώρα στα 28 μου όμως είμαι διαφορετικός κι έχω αντιληφθεί πως αν εσύ δείχνεις φοβισμένος και αισθάνεσαι ντροπή τότε έτσι θα αισθάνονται και οι άλλοι, ενώ αν έχεις αυτοπεποίθηση θα έχεις και διαφορετική αντιμετώπιση».

Ακολουθήστε το ethnos.gr στο Instagram

βόλεϊΓκιόν ΜαρτίνεζΣπορ