Αθλητισμός|12.01.2023 00:13

Σούπερ Καπ Ισπανίας: Η Ρεάλ Μαδρίτης λύγισε τη Βαλένθια στα πέναλτι και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό

Newsroom

H Ρεάλ Μαδρίτης δυσκολεύτηκε αλλά κατόρθωσε να λυγίσει τη Βαλένθια στα πέναλτι με 4-3 (1-1 τα 120') εξασφαλίζοντας την πρόκριση στον τελικό του Σούπερ Καπ Ισπανίας την Κυριακή (15/01, 21.00) κόντρα στη νικήτρια του ζευγαριού Μπαρτσελόνα - Μπέτις (Πέμπτη 12/01, 21.00). Δηλαδή, στο βάθος πλησιάζει ένα clasico (εφόσον προκριθεί και η Μπάρτσα) που θα γίνει επί σαουδαραβικού εδάφους. Σ' αυτό ήλπιζαν άλλωστε οι Σαουδάραβες όταν αγόραζαν τα δικαιώματα και τη φιλοξενία της διοργάνωσης στο Ριάντ.

Πάντως η Βαλένθια του Ιβάν Τζενάρο Γκατούζο έκανε ό,τι μπορούσε για να χαλάσει το... πάρτι. Πάλεψε σθεναρά, ισοφάρισε στο 46' με τον Λίνο το γκολ του Μπενζεμά (με πέναλτι) με το οποίο προηγήθηκε η Ρεάλ Μαδρίτης στο 39' και είχε ευκαιρίες ακόμα και για τη νίκη. Η ομάδα του Αντσελότι είχε και απώλειες καθώς έχασε λόγω τραυματισμού τους Λούκας Βάσκεθ και Μιλιτάο.

Το παιχνίδι οδηγήθηκε στα πέναλτι όπου ο γίγαντας Κουρτουά ήταν και πάλι κυρίαρχος καθώς απέκρουσε το τελευταίο και καθοριστικό πέναλτι του Γκαγιά για το τελικό 4-3.

ειδήσεις τώραΡεαλ ΜαδρίτηςΣούπερ Καπ ΙσπανίαςΣαουδική ΑραβίαΒαλένθια