Αθλητισμός|11.01.2023 23:59

Λιγκ Καπ Αγγλίας: Αποκλεισμός-«βόμβα» για τη Μάντσεστερ Σίτι απ' τη Σαουθάμπτον - Πέρασε στα ημιτελικά η Νότιγχαμ Φόρεστ

Newsroom

«Βόμβα» έριξε στα προημιτελικά του Λιγκ Καπ Αγγλίας η Σαουθάμπτον. Οι Άγιοι σόκαραν τη Μάντσεστερ Σίτι επικρατώντας 2-0 στο Σεντ Μέρις και εξασφάλισαν την πρόκριση στα ημιτελικά αφήνοντας εκτός διοργάνωσης τους πρωταθλητές Αγγλίας.

Οι γηπεδούχοι, που βρίσκονται στην ουρά της Premier League, με ένα εκρηκτικό ξέσπασμα, πέτυχαν δύο γκολ σε πέντε λεπτά με τον Μάρα (23') και τον Ντζενεπό (28') βάζοντας εξαρχής δύσκολα στους Πολίτες, οι οποίοι παρά τις τέσσερις (!) αλλαγές του Πεπ Γκουαρδιόλα στο ημίχρονο με την είσοδο μεταξύ άλλων του Ντε Μπρόινε και του Χάαλαντ, δεν μπόρεσαν να βρουν αντίδραση. Όσο κι αν προσπάθησε η Σίτι δεν  μπόρεσε να επιστρέψει στη διεκδίκηση της πρόκρισης καθώς δεν βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα.

Η Σαουθάμπτον έκλεισε θέση για την τετράδα, όπου επίσης βρίσκονται η Νιούκαστλ, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αλλά και η Νότιγχαμ Φόρεστ που εξασφάλισε το εισιτήριο επικρατώντας της Γουλβς στα πέναλτι. Οι Κόκκινοι αναδείχθηκαν ισόπαλοι (1-1) με τους Λύκους στην κανονική διάρκεια και στα πέναλτι η ομάδα του Βαγγέλη Μαρινάκη επικράτησε 4-3 και πέρασε στην τετράδα.

Μάλιστα, όπως προέκυψε από την κλήρωση που έγινε αμέσως μετά το τέλος των αγώνων, η Νότιγχαμ Φόρεστ θα αντιμετωπίσει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Νιούκαστλ τη Σαουθάμπτον για μια θέση στον τελικό του Γουέμπλεϊ.

Οι προημιτελικοί

  • ΜάντσεστερΓιουνάιτεντ - Τσάρλτον 3-0 (21' Άντονι, 90', 90+5' Ράσφορντ)
  • Νιούκαστλ - Λέστερ 2-0 (60' Μπερν, 72' Ζοέλιντον)
  • Νότιγχαμ - Γουλβς 4-3 πέν., 1-1 κ.α. (18' Μπολί / 64' Χιμένες)
  • Σαουθάμπτον - Μάντσεστερ Σίτι 2-0 (23' Μάρα, 28' Ντζενεπό)

Οι ημιτελικοί

  • Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Νότιγχαμ Φόρεστ
  • Νιούκαστλ - Σαουθάμπτον
Νότιγχαμ Φόρεστειδήσεις τώραΣαουθάμπτονΛιγκ Καπ ΑγγλίαςΓουλβςΜάντσεστερ Σίτι