Αθλητισμός|28.02.2019 00:13

Κύπελλο Ισπανίας: Ο Κανίβαλος Σουάρες δάγκωσε την Ρεάλ!

Αλέξανδρος Λοθάνο

Στο «Clasico» του πρώτου γύρου για το πρωτάθλημα, οδήγησε με χατ – τρικ την Μπαρτσελόνα σε θρίαμβο (5-1). Στην ρεβάνς των ημιτελικών του Κυπέλλου, την οποία μετέδωσε ζωντανά και αποκλειστικά το Open TV, ο Λουίς Σουάρες φώναξε ξανά βροντερό «παρών», όντας ο πρωταγωνιστής στη νίκη – πρόκριση μέσα στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» (3-0).

Η Ρεάλ ήταν καλύτερη και πιο δραστήρια στο πρώτο ημίχρονο, αλλά ο Μαρκ – Αντρέ Τερ Στέγκεν έβγαλε τα τετ – α – τετ των Βινίσιους Ζούνιορ και Καρίμ Μπενζεμά.

Στο δεύτερο μέρος, ανέλαβε δράση ο Ουρουγουανός, καλύπτοντας και το κακό παιχνίδι του φίλου του Λιονέλ Μέσι, ο οποίος συνεχίζει να μην έχει σκοράρει εις βάρος της Ρεάλ στο Κύπελλο.

Ο «Κανίβαλος» άνοιξε το σκορ ύστερα από σέντρα του Ουσμάν Ντεμπελέ (50’), από σέντρα του οποίου προήλθε το αυτογκόλ του Ραφαέλ Βαράν (69’) για το 0-2. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Σουάρες κέρδισε πέναλτι από τον Κασεμίρο και, με εκτέλεση «α λα Πανένκα», έδωσε διαστάσεις θριάμβου στην πρόκριση της Μπάρτσα.

Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε φτάνει σε τελικό για έκτη διαδοχική σεζόν (!) και κυνηγάει την πέμπτη σερί κατάκτηση, κάτι που δεν έχει κάνει ποτέ καμία ομάδα στα πέντε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία και Ιταλία).

Αντίπαλος της Μπάρτσα στον τελικό της 25ης Μαΐου στο «Μπενίτο Βιγιαμαρίν» της Σεβίλλης θα είναι μια εκ των Βαλένθια ή Μπέτις, οι οποίες κοντράρονται στο «Μεστάγια» (Πέμπτη 28/02, 22:00, Open TV), στην ρεβάνς του 2-2 στην έδρα της Μπέτις, η οποία θα φιλοξενήσει και τον τελικό.

Οι συνθέσεις:

ΡΕΑΛ: Κέιλορ Νάβας, Καρβαχάλ, Ράμος, Βαράν, Ρεγιλόν, Κασεμίρο (75’ Βαλβέρδε), Κρόος, Μόντριτς, Λούκας Βάθκεθ (68’ Μπέιλ), Μπενζεμά, Βινίσιους Ζούνιορ (81’ Ασένσιο).

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Σεμέδο, Πικέ, Λενγκλέ, Τζόρντι Αλμπα, Σέρτζι Ρομπέρτο, Μπουσκέτς (86’ Αρτούρ), Ράκιτιτς, Μέσι, Σουάρες (78’ Βιδάλ), Ντεμπελέ (75’ Κοουτίνιο).

ΜπαρτσελόναΡεαλ ΜαδρίτηςΛουίς Σουάρες